REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
17.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Budăi: Guvernul trebuia să se asigure că cetăţenii români au condiţii corecte şi decente de lucru în Germania

Budăi: Guvernul trebuia să se asigure că cetăţenii români au condiţii corecte şi decente de lucru în Germania

Replica API 24 aprilie 2020 | 00:00 1045

Marius Budăi

Deputatul PSD Marius Budăi a declarat joi că Guvernul Orban trebuia să se asigure că cetăţenii români care au plecat să muncească în Germania au condiţii "corecte şi decente de lucru".

"Guvernului nu îi pasă de cetăţenii români plecaţi la muncă în străinătate şi îi foloseşte doar în scop electoral. Îi pune la pachet, la grămadă, în autocar, în avion. Apropo de avion, vreau să vă spun că suntem singura ţară din lume care permite în acest moment zborurile charter cu scopul de a livra ca pe o marfă muncitorii sezonieri în Germania. Din păcate, ce se întâmplă acum în Germania cu cetăţenii români este de neacceptat. Guvernul acesta a greşit atunci când, în primă fază, i-a înghesuit în autobuze, în microbuze, i-a înghesuit pe aeroport, i-a trimis la muncă în Germania. Scopul în sine de a munci este un scop nobil, dar acest Guvern trebuia să se asigure că cetăţenii români au condiţii corecte şi decente de lucru în Germania", a spus Budăi, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că Guvernul Orban trebuia să se asigure că cetăţenii români care muncesc în Germania sunt plătiţi cel puţin cu salariul minim pe economie garantat în plată din această ţară, "nu să fie plătiţi la kilogramul de sparanghel recoltat".

"Acest Guvern trebuia să facă mult mai mult, era timpul şi era şi posibilitatea să negocieze salarii mult mai bune pentru cetăţenii români care lucrează în Germania. Am văzut cu toţii pe reţelele de socializare şi în presă imagini care sunt de neacceptat, cetăţeni români care sunt ţinuţi în carantină cu forţa fără a fi plătiţi, cetăţeni români cărora li s-au confiscat efectiv actele de identitate şi pentru eliberarea actului li se solicită câte 300 de euro, care este contravaloarea avionului de întors spre casă. (...) Guvernul României ar fi trebuit să negocieze pentru aceşti oameni testare, carantină cu plată, drum dus - întors gratuit şi un salariu mai bun decât salariul minim garantat în plată în Germania", a menţionat deputatul PSD, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai bine s-ar asigura sa aiba de munca in tara noastra boule
0
1
e orbit ca are gura plina cu cacatul meu !!!
1
1
Transportul s-a facut in mod privat cu antimergator in fata coloanelor de autocare. Tu idiotule nu ai avut cum sa vezi ca m-am cacat eu pe ochii tai de muist
2
1
...asa cum s-a asigurat pe timpul guvernarii psd... hai sictir!
3
2
Contractele si transportul s-au facut in mod privat.Ce legatura are statul cu acestea.Cei ce semneaza contracte sa deschida ochii, daca nu buzunarele.Dar comunistii pesedisti nu inteleg aceste lucruri; defapt speculeaza aceste lucruri.
3
2
dar tu ce ai pazit? doar a ti furat , acum sunteti corecti si nationalisti!MUE PSD!
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272