REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Budăi: Miniştrii Muncii din UE s-au pus de acord privind instituirea salariului minim european

Budăi: Miniştrii Muncii din UE s-au pus de acord privind instituirea salariului minim european

Replica API 16 iunie 2022 | 00:00 1156

Miniştrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european, a anunțat joi ministrul muncii, Marius Budăi.

„Astăzi, în cadrul lucrărilor Consiliului EPSCO, miniştrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european” a anunţat Budăi.

Ministrul Muncii arată: „Personal cred că unul din rolurile noastre principale este acela de a lupta împotriva sărăciei în muncă. Atunci când vorbim de dezvoltare incluzivă la nivelul Uniunii Europene este clar că avem nevoie de un astfel de instrument. Oamenii sunt întotdeauna pe primul loc!”

La începutul mandatului său, preşedintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a promis un instrument juridic pentru a se asigura că angajaţii din UE au un salariu minim echitabil şi a repetat acest angajament în primul ei discurs privind Starea Uniunii, în 2020.

Directiva stabileşte un cadru pentru adecvarea salariilor minime statutare, promovând negocierile colective privind stabilirea salariilor şi sporind accesul efectiv al angajaţilor la protecţia salariului minim în UE.

Protecţia salariului minim există în toate statele membre ale UE, fie prin salarii minime statutare şi contracte colective, fie exclusiv prin contracte colective, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sincer..dar sincer...sunt pensionar de circa 22 ani,,...am muncit ca dobitocul in acesta tara de kakat...v-ati batut joc de toti romanii..numai bazaconii anuntai la tv...kakatul sa va bata ..numai minciyuni si balarii..adica...BUNICII SI PARINTII NOSTRII..sunteti mizerabili.. veti fi votati de cei cu VAUCERE..adica de acei paraziti ai sacietatii romanesti..acele putori care n-au miscat un pai in viata lor...care n-au dorit sa fie deranjati de pe banca din fata portii..sa dea DUMNEZEU..de voturile lor sa aveti parte..
1
0
au anuntat zilele trecute ca salariile vor fi diferite in anumite tari ...ex romania...era imposibil de facut asta, ce naiba nu ganditi...pai se compara romania cu germania ? sau alta...
1
0
Mai Budica cum o sa poata da salariul minim european o firma din Romania cand serviciile sunt la preturile nationale? Introducerea acestei obligatii falimenteaza imediat 90% din firmele din Romania in 2-3 luni.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272