REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
10.8° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Bugetul RATC pe anul 2019, în atenția aleşilor locali: care sunt modificările

Bugetul RATC pe anul 2019, în atenția aleşilor locali: care sunt modificările

Replica API 19 octombrie 2019 | 00:00 331

Consilierii locali municipali vor supune la vot, în proxima ședință de consiliu, aprobarea rectificarii bugetului de venituri și cheltuieli al Regiei Autonome Transport in Comun Constania pe anul 2019. Potrivit proiectului de hotărâțre, mai multe proiecte de investiții se modifică, urmând a le fi adăugate sume de bani.

În Bugetul de Venituri și Cheltuieli pe anul 2019 al R.A.T.C. Constanta, aprobat prin H.C.L.M. nr. 190/30.05.2019 și rectificat prin H.C.L.M. nr. 322 din 29.08.2019 este prevazută și aprobată, la rubrica "Subvenții, conform prevederilor legale + TVA aferentă subvenției " suma de 41.631 mii lei, reprezentând facilități la transportul public de călători pentru categoriile de persoane beneficiare din municipiul Constanța, din care a fost accesată suma de 31.161 mii lei aferentă perioadei ianuarie -septembrie 2019, inclusiv. Având în vedere că decontul lunar este în cuantum aproximativ de 3.500 mii lei pentru facilitățile la transportul public de călători pentru categoriile de persoane beneficiare din municipiul Constanța, Consiliul Local al municipiului Constanta, în ședința extraordinară din 10.09.2019, a aprobat suplimentarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2019 al R.A.T.C. Constanta, așa cum rezultă din cuprinsul H.C.L. nr. 347 privind rectificarea bugetului local pe anul 2019, cu suma de 5.000 mii lei.

În totalul veniturilor RATC se regăsește suma de 6.141 mii lei reprezentând valoarea estimată a compensatiei, iar în totalul cheltuielilor se regăsește suma de 6.141 mii lei reprezentând contravaloare redevență. Având în vedere premisa încheierii contractului de prestări servicii incepând cu luna octombrie a anului 2019, se propune rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al R.A.T.C. Constanta, în sensul diminuării cu suma de 3.070 mii lei atât a veniturilor, cât și a cheltuielilor, astfel :- compensația pentru serviciul public se diminuează cu suma de 3.070 mii;- cheltuielile cu redevența pentru concesionarea bunurilor publice (CSP) se diminuează cu suma de 3.070 mii lei.

Pentru desfășurarea activității de transport public de călători în conditii optime, se supune spre aprobare rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al R.A.T.C. Constanta, inclusiv Lista cu obiectivele de investitii propuse a se achiziționa în anul 2019 din surse proprii, în sensul modificarii listei cu obiectivele de investitii, în limita sumei de 11.173 mii lei, buget aprobat, astfel: se introduce poziția nou creată "Copertina PVC staţie alimentare carburanți", în valoare de 29 mii lel. În urma fenomenelor meteorologice severe din data de 03.08.2019, copertina PVC a stației de alimentare carburanți existentă (6,85m x 40,6m), care figurează în inventar din anul 2003, a suferit deteriorari structurale majore. Se propune, astfel, înlocuirea acesteia cu o copertina PVC nouă, pentru asigurarea condițiilor de lucru și alimentarea în siguranţa a flotei de autobuze.

Acelaşi proiect mai prevede:

"Se modifică și denumirea obiectivului de investiții: 'Reabilitare modernizare Hala reparații -Corp Cl' în 'Reabilitare, modernizare hala reparatii -Corp Cl', valoare aprobată 2.356,20 mii lei.

Se modifică denumirea obiectivului de investitii: 'Sistem de întreținere și igienizare autobuze cu montaj pentru Hala de reparații-Corp Cl'; îndreptare de eroare materială: denumirea obiectivului de investiţii 'Tunel-instalație autobuze şi amenajări/ construcţii aferente', se modifică în 'Sistem de intreţinere și igienizare autobuze cu montaj pentru Hala de reparații-Corp Cl, valoare aprobată 1.359,67 mii lei', fără costuri suplimentare.

Se modifică denumirea obiectivului de investiții astfel: "Pachet Licență Server" valoare aprobata 24 mii lei; Pentru servere, licentele se calculeaza in funție de numarul de procesoare și numărul de core pe procesor. Serverul actual are o licență Windows Server 2008 pentru care Microsoft nu va mai oferi actualizări software și de securitate începând cu 14.01.2020".

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine faceau o laba gospodareasca pensionarii si nu ar mai fi existat poate,atatia cei ce nu au loc de pensionari.acum vreti sa le impuneti program la autobuz,dar cand veti fi in locul lor o sa va puna limita de varsta sa mai respirati.sugeti bostanga la pensionari.
2
1
pai mai este sau nu ratc,mai ieri ziceati ceva de bus companii,adica ceva dupa modelul firea care sa sifoneze banii mai usor,deci cum este,ratc sau bus tv oricum suntem prosti in chile pentru o scumpire de 20 de bani la biletul de metrou a luat tara foc,muie pesde,penele,usere,handicapati vanduti jidovilor,jidanescu nu a repatriat nici un gram de aur din tezaur
1
0
Daca le dam gratuitate doar in intervalul orar 9-17 Tineretul pensionaresc nu l mai voteaza pe PSD-istul de Fagadau.Vreti sa nu mai pupe PSD ul voturi din partea lor ??
4
1
De 300 milioane?
2
2
pensionarii sa se plimbe doar intre 10-15 ATAT
7
1
Lasati pensionarii ca e singura facilitate ptr ei si referitiva la tiganii murdari si tinerii pierde-vare care nu-si cauta de munca ci doar se urca in masina si distrug si n-au bilet
6
3
Baga o data taxarea pe la sofer,cu aparat ce scoate biletul pe loc,ca sa ai evidenta biletelor vandute.Asa nici picior de om sau tigan nu mai umbla gratis.Ce daca dureaza mai mult,asa o sa aveti profit.Asa nu veti avea nevoie de zeci de controlori,ca toti ar urca doar de cumpara bilet sau arata abonamentul. Pensionarilor fa-le gratuit dupa ora 9 dimineata si dupa ora 17.Asa e in Bucuresti.Se plimba ca niste bezmetici ca nu pot dormi si sunt agasanti,te linseaza daca nu le dai scaunul.Numai in Ro sunt pensionarii atat de prost crescuti.In alte tari nu te jigneste nimeni daca nu le dai locul.
8
1
Aceasta companie, CT-BUS, ar trebui sa iasa in urmatorii 10 ani pe profit masiv. Autobuzele sunt noi, are deja personal incadrat, nu sunt probleme la inceput. Dar sa vedeti in timp datorii acumulate si reintoarcerea bazei logistice catre mun. Constanta. Iar toate aceste datorii se vor plati din buzunarele constantenilor. Dle Fagadau, lasati prosteala asta ieftina si faceti ceva cu adevarat pentru oras. Ne-ati ingramadit ca intr-o conserva si in continuare dati avize pentru constructii in locul spatiilor verzi. Sper din tot sufletul sa nu mai ajungeti primar inca o data.
8
0
Sa dispara pensionarii cu gratuitate din autobuze ! Avem nevoie de autobuze pentru a merge la munca si copiii la scoala ,in conditiile astea nu se poate , sunt pline mai tot timpul cu plimbaretii asistati ai primariei !
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389