rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 1 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Bugetul Spitalului Județean Constanța, diminuat în ședința CJ

Consilierii judeţeni s-au reunit miercuri, 22 iunie 2022, în şedinţă ordinară, pentru a dezbate şi vota cele 17 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Printre cele mai importante proiecte de hotărâri, au fost cele cu privire la rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă "Maria Montessori" Constanța, al Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf.Apostol Andrei" Constanța, precum și rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Constanța. Mai exact, bugetul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă "Maria Montessori" Constanța, a fost modificat prin majorarea acestuia, cu suma de 261.508 de lei, ca urmare a semnării contractului de finanțare aferent proiectului «Dotarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă "Maria Montessori" Constanța în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19», pentru mai multe detalii puteți consulta documentele aici. În ceea ce privește bugetul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf.Apostol Andrei" Constanța, acesta s-a diminuat cu suma de 5.327.974 de lei, mai exact de la valoarea de 682.066.602 de lei, la 676.738.628 de lei, mai multe detalii privind bugetul găsiți aici. Bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Constanța, a suferit și acesta, mici modificări, ca urmare a rectificărilor efectuate la bugetele celor două instituții subordonate. Pentru a consulta noul buget de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Constanța, puteți accesa documentația aici.

Un alt proiect al ordinii de zi a fost cel privind modificarea componenței Comisiei de specialitate pentru Mediu și Agricultură a Consiliului Județean Constanța, mandatul 2020-2024. Având în vedere constatarea încetării de drept a mandatului de consilier județean al domnului Bădilă George, precum și vacantarea locului de consilier județean și ținând cont de încheierea civilă nr. 34/31.05.2022 a Tribunalului Constanța prin care a fost validat mandatul de supleant al doamnei Abdurefi Semiran, a fost necesară emiterea unei noi hotărâri care să modifice componența Comisiei de specialitate pentru Mediu și Agricultură a CJC, mandatul 2020-2024.

A fost dezbătut și aprobat și proiectul privind aprobarea achiziționării de servicii de consultanță juridică, de asistență și/sau reprezentare în instanță pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța. Conform organigramei spitalului, în prezent își desfășoară activitatea doi juriști, însă volumul mare de activitate, din toate domeniile, inclusiv în fața instanțelor de judecată, nu poate fi efectiv susținut. Există zile în care numărul litigiilor ajunge si la 5-7 litigii/zi în fața instanțelor de judecată și implică timp considerabil în acest sens sau chiar deplasarea ambilor juriști.

De asemenea și proiectul privind modificarea Programului cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri, pe anul 2022, finanțate din bugetul Județului Constanța a fost aprobat. În fiecare an, la nivelul CJC, este elaborat și aprobat programul de lucrări ce urmează a fi realizate la drumurile, podurile și podețele aflate în patrimoniul județului Constanța și date în admnistrare Regiei. A fost încheiat contractul de lucrări numărul 15497/12.04.2022 – Anexa A iar în baza anexei B a fost încheiat contractul de prestări servicii nr. 15521/12.04.2022. Potrivit prevederilor contractuale (art.16), beneficiarul, în speță UAT Județul Constanța poate opta pentru diminuarea sau suplimentarea cantităților de lucrări/servicii pe bază de hotărâre de consiliu județean adoptată în acest sens, caz în care se va încheia un act adițional la contract. Necesitatea și oportunitatea lucrărilor prevăzute în Programul de lucrări pe anul 2022 sunt în sarcina exclusivă a RAJDP Constanța.

Următorul proiect de pe ordinea de zi a fost cel privind aprobarea protocolului de colaborare între Consiliul Județean Constanța și Arhiepiscopia Tomisului. Prin încheierea acestui Protocol de colaborare, părțile Consiliul Județean Constanța și Arhiepiscopia Tomisului își manifestă intenția de a colabora în reprezentarea și susținerea intereselor comune, în sensul promovării și desfășurării unor activități, acțiuni, programe și proiecte destinate protecției sociale și educaționale, protecția persoanelor dezavantajate, precum și proiecte și acțiuni corelate cu nevoile existente sau care se vor identifica, după caz, la nivelul județului Constanța. Activitățile stipulate în protocolul de colaborare au la bază principiile bunei credințe, echității și egalității, a susținerii inițiativelor de diseminare a informațiilor și experiențelor acumulate în domeniile de competență legală și de activitate.

Un alt punct dezbătut a fost cel privind aprobarea Planului de Analiză și Acoperire a Riscurilor al Județului Constanța, pe anul 2022. Scopul planului este de a asigura cunoaşterea de către toţi factorii implicaţi a sarcinilor şi atribuţiilor ce le revin premergător, pe timpul şi după apariţia unei situaţii de urgenţă, de a crea un cadru unitar şi coerent de acţiune pentru prevenirea şi gestionarea riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă şi de a asigura un răspuns optim în caz de urgenţă, adecvat fiecărui tip de risc identificat.

Tot astăzi, a fost aprobat și proiectul privind desemnarea administratorilor provizorii ai Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța. Având în vedere încetarea de drept a mandatelor actualilor administratori provizorii ai RAJDP Constanța, respectiv în data de 24 iunie 2022, autoritatea tutelară poate face noi desemnări, până la finalizarea procedurii de selecție, conform legislației în vigoare. Astfel, noile numiri au fost Adrian Labeș, Doru Sauciuc, Cătălin Ciupercă, Sorin Lucian Ionescu și Adrian Gorcea.

Proiectul privind demararea procedurilor de înființare prin reorganizare a Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța în societate comercială pe acțiuni, s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței de astăzi, fiind dezbătut și aprobat cu un număr de 21 de voturi pentru. Schimbarea formei juridice de organizare a RAJDP Constanța duce la posibilitatea accesării fondurilor europene pentru finanțarea diverselor programe de modernizare a infrastructurii serviciilor comunitare de utilități publice. Prin schimbarea formei juridice de organizare și funcționare a operatorului de regie autonomă în societate comercială nu se modifică principiul de bază avut în vedere la înființarea Regiei, și anume satisfacerea nevoilor comunității locale. La ședința de astăzi au fost prezenți un număr de 35 de consilieri județeni, iar aceasta a fost ținută în regim de videoconferință.

V.S.

joi, 23 iunie 2022930
GANDUL.RO
Mărturii cutremurătoare despre ultimele zile de viață ale lui Valentin Uritescu: Nu iese viu din operație!
Comentarii

01Mafoamea(26 iun 06:49)
Nu se intelege bine din anunt,ce a ti taiat bugetul spagii?Va bate foamea la poker cu 13.4 la 0 nebunilor.
02Dide(23 iun 07:02)
pnl.Inchei cu urarea ALUPIGUS toata.
04Donald(23 iun 00:27)
diminuat ca nu le-a junge javrelor pt salarii
05cezara(22 iun 15:56)
pai taiati tot, ca si asa spitalul nu are algocalmin, ce sa mai vorbim de altceva
06Horia(22 iun 15:37)
Mai bine cumparati un computer tomograf, un angiograf, un aparat pentru coronografii toate serviciile sau externalizat spitalul este intr-o degradare ingrijoratoare .Voi taiati fonduri de unde nu trebuie cand acestea trebuiesc suplimentate!
mai mult...Local
1 iul 21:58LocalPompieri salvatori din 23 de județe, detașați pe litoral

Pe întreaga perioadă a sezonului estival, peste 550 de pompieri din 23 de județe ale țării vor suplimenta...221

1 iul 21:59LocalFurtună la Tulcea: Pompierii au intervenit pentru degajarea crengilor rupte din copaci302
1 iul 22:00LocalAccident rutier cu victimă încarcerată, pe varianta Ovidiu1017
1 iul 21:59LocalBeți și drogați la volan, pe străzile din Constanța

La data de 30 iunie a.c., în jurul orei 2.30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Comunal Mihail Kogâlniceanu...725

1 iul 22:00LocalCondamnat pentru abandon de familie, prins la Constanța393
1 iul 22:00LocalISU Dobrogea participă la programul pentru prevenirea incendiilor din Grecia277
1 iul 22:01LocalPrimăria Hârșova anunță festivalul „Dobrogea cu bundiță și pestelcă”

Primăria Orașului Hârșova anunță Festivalul "Dobrogea cu bundiță și pestelcă", ce va avea loc în perioada...355

1 iul 22:01LocalIncendiu în Năvodari!438
1 iul 22:02LocalAtenție, șoferi! Restricții de circulație pe Autostrada A2332
1 iul 22:02LocalPrimul cod roșu de caniculă din această vară

Meteorologii au emis primul cod roșu de caniculă din această vară. Ei anunță că joi și vineri, în șase...352

1 iul 22:02LocalCT Bus anunță că stația Bulevard este funcțională370
1 iul 23:00LocalMai multe zone ale Constanței, fără apă caldă406
Vremea
25.1°25.1° - 25.1° vineri, 1 iulie 2022
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 3.94 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/4910439202144
5/4027129212822
joker26142271917
Horoscop
mai mult...SPSportRT
1 iul 00:00SportFotbal: FC Barcelona oferă 40 de milioane de euro lui Bayern Munchen pentru Lewandowski

Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona a reiterat oferta sa şi a propus echipei germane Bayern Munchen suma de 40 de...156

1 iul 00:00SportTenis: Feliciano Lopez a egalat recordul lui Roger Federer la turneele de Mare Şlem

Tenismanul spaniol Feliciano Lopez (40 ani) a egalat, marţi, recordul deţinut de elveţianul Roger Federer, 81 de...165

1 iul 00:00SportFotbal: Olandezul Xavi Simons pleacă de la PSG la PSV Eindhoven

Marea speranţă a fotbalului olandez Xavi Simons a semnat un contract cu PSV Eindhoven până în 2027, după trei...130

1 iul 00:00SportTenis: Nick Kyrgios a recunoscut că a scuipat un spectator la Wimbledon

Tenismanul australian Nick Kyrgios, care a avut nevoie de cinci seturi pentru a trece de primul tur la Wimbledon, a...150

Local
1 iul 22:01LocalPrimăria Hârșova anunță festivalul „Dobrogea cu bundiță și pestelcă”

Primăria Orașului Hârșova anunță Festivalul "Dobrogea cu bundiță și pestelcă", ce va avea loc în perioada...355

1 iul 22:01LocalIncendiu în Năvodari!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în cursul zilei de joi, 30 iunie a.c., în...438

1 iul 22:02LocalAtenție, șoferi! Restricții de circulație pe Autostrada A2

332

1 iul 21:59LocalBeți și drogați la volan, pe străzile din Constanța

La data de 30 iunie a.c., în jurul orei 2.30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Comunal Mihail Kogâlniceanu...725

1 iul 22:00LocalCondamnat pentru abandon de familie, prins la Constanța

La data de 29 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale au identificat un bărbat, de 38 de...393

1 iul 22:00LocalISU Dobrogea participă la programul pentru prevenirea incendiilor din Grecia

În perioada 01 iulie - 01 august 2022, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor...277

1 iul 22:02LocalPrimul cod roșu de caniculă din această vară

Meteorologii au emis primul cod roșu de caniculă din această vară. Ei anunță că joi și vineri, în șase...352

1 iul 22:02LocalCT Bus anunță că stația Bulevard este funcțională

CT BUS anunță publicul călător că autobuzele liniilor 13, 100 și 100C (sens spre Gară) opresc în stația...370

1 iul 23:00LocalMai multe zone ale Constanței, fără apă caldă

406

Politică
1 iul 23:07PoliticăVești proaste pentru șoferi: Parlamentarii au decis creșterea amenzilor

Deputaţii au adoptat, miercuri, în plen, un proiect de lege care are ca obiect de reglementare modificarea anexei nr.2...599

1 iul 23:06PoliticăS-a prelungit cu încă cinci ani perioada de rambursare a taxei auto!

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care prevede prelungirea cu 5 ani a termenului până la care...786

1 iul 23:06PoliticăOrban: Cîţu a fost o unealtă folosită şi aruncată; cu Ciucă vor proceda la fel după ce nu va mai fi folositor

409

1 iul 23:09PoliticăKlaus Iohannis, la dineul liderilor NATO

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri seara, la un dineu oferit de premierul Spaniei, Pedro Sanchez în...298

1 iul 23:08PoliticăSupraimpozitarea pensiilor speciale a fost respinsă de PNL în ședința Coaliției de guvernare

Liderii coaliției de guvernare nu au reușit să cadă de acord, miercuri, asupra supraimpozitării pensiilor speciale,...487

1 iul 00:17PoliticăCum vor arăta noile grile de impozitare și deduceri din Codul Fiscal

Liderii coaliției au decis măsurile fiscale care vor fi introduse un noul Cod Fiscal. Acestea includ deduceri pentru...624

30 iun 23:52PoliticăChiriţoiu: Plafonarea preţului carburanţilor este o măsură proastă, care ne-ar întoarce în comunism

Plafonarea preţului la carburanţi este o măsură proastă care ne-ar duce înapoi în comunism, când stăteam la...426

1 iul 23:07PoliticăÎCCJ: Elena Udrea rămâne după gratii pe durata judecării recursului în casație

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis ca Elena Udrea, fost ministru al Turismului, să...442

1 iul 23:07PoliticăKlaus Iohannis a discutat cu Joe Biden la summitul NATO

316

Interviuri
18 mai 00:10InterviuriLiviu Brăiloiu: Rămân în PSD. Bun, rău, de pușcăriași… eu acolo rămân. Video

Într-o perioadă în care toată lumea aleargă după putere și funcții, Tit Liviu Brăiloiu, fost senator PSD de...4055

17 mai 00:11InterviuriCoșa spune că autorecenzarea nu e periculoasă: Unele date sunt deja în sistem! Video

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa, s-a aflat în studioul Replica, luni, 16 mai. În cadrul...2497

7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

5589

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...4240

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...3266

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba...6966

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost prezent în studioul Replica de Constanţa, miercuri, 4 mai, în...2643

20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video

Lică Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România, s-a aflat marți, 19 aprilie,...2922

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

4037

Monden
1 iul 23:05MondenR. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru abuz sexual

...862

1 iul 00:00MondenGhislaine Maxwell, condamnată la 20 de ani de închisoare pentru trafic sexual cu minori

Ghislaine Maxwell, o fostă vedetă britanică în vârstă de 60 de ani, declarată vinovată la sfârşitul anului...148

1 iul 00:00MondenDeborah James, prezentatoarea-vedetă a unui podcast dedicat cancerului, a murit la vârsta de 40 de ani

138

1 iul 00:00MondenTravis Barker, transportat pe targă la spital! Soțul lui Kourtney Kardashian și-a îngrijorat fanii

Momente delicate pentru Travis Barker și soția sa, Kourtney Kardashian. Toboșarul formației Blink 182 a fost...134

1 iul 00:00MondenProaspăta soție a lui Brooklyn Beckham, atac către socrii Victoria și David?

Într-un interviu recent, modelul Nicola Peltz, care i-a devenit de curând soție lui Brooklyn Beckham, fiul celebrilor...179

1 iul 01:08MondenMachine Gun Kelly a fost la un pas de sinucidere! Cum l-a salvat Megan?

Machine Gun Kelly, în vârstă de 32 de ani, este unul dintre artiștii aflați pe val în momentul actual. Deși...128

1 iul 00:18MondenWoody Allen a declarat într-un interviu acordat lui Alec Baldwin că ar putea să nu mai regizeze filme

Cineastul Woody Allen, care s-a confruntat cu un val de critici la Hollywood în urma acuzaţiilor de agresiune sexuală...119

1 iul 00:00MondenBillie Eilish şi Anya Taylor-Joy, printre noii membri ai AMPAS, instituţia care decernează premiile Oscar

Academia de film americană (AMPAS) a publicat marţi o listă cu 397 de profesionişti din industria cinematografică...117

1 iul 23:06MondenPrima reacţie a lui Grasu XXL după ce a agresat un tânăr la un concert

645

Mapamond
1 iul 00:17MapamondTraficanții de droguri nu se sperie nici de NATO

Un laborator unde se fabrica drogul sintetic Ecstasy a fost descoperit în vecinătatea unei baze militare belgiene...348

1 iul 23:05MapamondZelenski: Putin are o boală gravă, suferă de lipsă de respect faţă de poporul ucrainean

Președintele rus Vladimir Putin suferă într-adevăr de o gravă maladie, iar aceasta constă în lipsa de respect...385

1 iul 23:02MapamondPutin poate fi înlăturat de la putere de propriul anturaj

344

1 iul 00:00MapamondGuvernul SUA sprijină vânzarea de avioane F-16 către Turcia, în urma acceptului pentru extinderea NATO

La o zi după ce Turcia a renunţat la dreptul de veto privind extinderea NATO, guvernul american a anunţat miercuri...123

1 iul 23:03MapamondPremierul Franței: 'Avortul trebuie înscris ca drept fundamental în Carta UE'

Şefa guvernului francez, Elisabeth Borne, a cerut miercuri includerea dreptului la avort în Carta drepturilor...331

1 iul 23:04Mapamond18 cadavre au fost găsite în mall-ul ucrainean atacat de ruși

Căutările în ruinele mall-ului din Kremenciuk vor mai ține două-trei zile, spun autoritățile ucrainene, potrivit...350

1 iul 23:02MapamondJoe Biden: 5.000 de militari NATO vor fi trimiși în România

Statele Unite vor avea 5.000 de militari în România, ca parte a planului de descurajare la adresa Rusiei, a anunțat...318

1 iul 23:02MapamondȘeful NATO vorbește despre un posibil război nuclear: Întreaga lume se va schimba

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus, înaintea summit-ului NATO de la Madrid, că Alianța urmărește...738

30 iun 00:00MapamondJens Stoltenberg: După acordul Turciei, NATO va invita Suedia şi Finlanda să se alăture Alianţei

259

Sănătate
1 iul 00:00SănătateAlexandru Rafila: Suntem în faza finală de aprobare a Strategiei naţionale HIV/SIDA

Noua strategie naţională referitoare la HIV/SIDA se află în fază finală de aprobare, a anunţat marţi ministrul...118

1 iul 00:00SănătateINSP: 59 de cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron, în săptămâna 20 - 26 iunie

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează că, în săptămâna 20 - 26 iunie, au fost confirmate...117

1 iul 19:56SănătateUNOPA: Bugetul programului de tratament HIV în 2022 încă nu este alocat pentru tot anul

109

1 iul 00:00SănătateDeputat PSD: Șanse sporite pentru medicii rezidenți de a practica medicina în spitalele publice

Consecventă dezideratului de îmbunătățire permanentă a sistemului medico-sanitar, conducerea PSD a Ministerului...125

1 iul 00:00SănătateDiana Păun: Asistăm la progrese substanţiale în tratamentul HIV/SIDA

Consilierul prezidenţial Diana Păun a declarat că s-au făcut progrese substanţiale în tratamentul HIV/SIDA, care...118

1 iul 00:00SănătateOMS: Cazurile de variola maimuței au fost înregistrate în general la bărbații gay

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că "transmiterea susţinută" a variolei maimuţei la...127

1 iul 23:06SănătateDupă COVID-19 și variola maimuței, a apărut și MRSA, o tulpină care poate trece de la porci la oameni

O tulpină extrem de rezistentă la antibiotice a super-bacteriei stafilococul auriu meticilino-rezistent (MRSA) care a...529

1 iul 23:03SănătateDouă noi cazuri de variola maimuței, diagnosticate în România

Două noi cazuri de variola maimuței au fost diagnosticate miercuri 29 iunie a.c., în România Cei doi pacienți sunt...393

1 iul 23:04SănătateBioNTech şi Pfizer încep testele asupra unui vaccin universal împotriva coronavirusului

352

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT