REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei vor fi modernizate cu bani europeni

Bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei vor fi modernizate cu bani europeni

Replica API 20 ianuarie 2021 | 22:32 1987

Constanța va deveni un oraș cu adevărat mobil. În această primăvară vor începe lucrările prevăzute în proiectul de îmbunătățire a mobilității urbane durabile pe sectorul delimitat de Gara CFR și intersecția cu DN39E. Achizițiile de execuție a lucrărilor și a serviciilor de supervizare a șantierului sunt în derulare. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni. Municipalitatea va lua toate măsurile ca disconfortul creat de lucrări să fie cât mai redus.

Potrivit proiectului, peste 4 km de tramă stradală vor fi reconfigurați. Infrastructura de transport aferentă arterelor rutiere bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei va fi resistematizată prin creșterea calității și atractivității serviciului de transport public local și a infrastructurii aferente mobilității active, respectiv deplasarea pietonală și cu bicicleta.

Vor fi executate o serie de lucrări care vor contribui la creșterea calității vieții locuitorilor. Spațiul public urban va fi reconfigurat prin modernizarea carosabilului pe o suprafață de peste 87.000 mp, reabilitarea și extinderea traseelor pietonale pe o suprafață de aproximativ 26.200 mp. Vor fi introduse benzi unice de transport public exclusiv pentru Șoseaua Mangaliei, pe o lungime de aproximativ 3.200 m și piste de biciclete pe o lungime de 3.050 m.

Investițiile în amenajări urbane cuprind: stații de autobuz modernizate, mobilier urban inteligent cu sisteme de informare cu mesaje variabile, o nouă rețea de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, treceri pentru pietoni iluminat inteligent, canalizație unică subterană pentru comunicații și rețea electrică de iluminat, spații verzi mediane și sistem de irigații.

Zona va fi accesibilă persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă prin marcaje și indicatoare speciale.

Prin introducerea benzilor unice de transport public, se vor elimina locurile de parcare situate la marginea părții carosabile. De asemenea, se vor monta stâlpi pentru protecția pietonilor, pentru creșterea confortului și siguranței pentru deplasările pietonale.

Condițiile de mediu vor fi îmbunătățite prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cauzate de transportul motorizat.

,,Proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai- Șoseaua Mangaliei”, Cod SMIS 129227 este finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 4: “Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile“.

Valoare totală a proiectului este de aproximativ 70 de milioane de lei, toate cheltuielile fiind eligibile în proporție de 100%. Contribuția financiară a Municipiului Constanța este de aproximativ 1.4 milioane de lei.” transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si ce o sa se intample cu masinile din zona, asteptati sa dispara de la sine? Nu e ca si cand sunt parcari goale acolo si oamenii aleg sa lase masinile pe prima banda. De ce le mai inmatriculati si le dati voie sa circule daca nu asigurati infrastructura? Sunt buni banii din taxe si accize dar va deranjeaza ca masinile exista. O sa ajungem sa il plangem pe fostul primar
2
0
De ce ati scois comentariile de la articolul cu Fratila, nu va place opinia publicului, lasati oamenii sa se exprime liber. La asa om, asa comentarii, nu-l mai menajati! JOS CENZURAAA !
1
0
Il doare in cor pe primar de locurile de parcare care vor fi "eliminate", el oricum locuieste in Eforie... si va face el super parcari etajate, cam peste 4 ani, cand vin iar alegerile. Aveti ce ati ales!
2
1
Dar mizeriile de ghene dintre blocuri, cand se vor darama si moderniza? Nu era mai important? Puteti reabilita bulevardele, dar De ce desfiintati atatea locuri de parcare?? La sfarsit va veti da seama, ce prostie ati facut!
8
0
Nimic nu rezista! Pana nu se aplica niste legi dure, toti tembelii si drogatii vor distruge cosurile de gunoi, bancile, corpurile de iluminat eta. Ca in peninsula, care arata acum dezastruos. Acolo unde nu vor distruge nemernicii, se va autodistruge, din cauza ca se folosesc materiale de proasta calitate, lipsite de durabilitate. Repet, la fel ca in peninsula. Unde au aparut petice de asfalt turnate in gropile dintre dale! Da, in loc sa fie inlocuite dalele sparte cu unele noi, se tranteste o galeata de ciment sau de asfalt! Jale si scarba!
7
0
Toate bune si frumoase, dar proprietarii de autovehicule din zona unde plm o sa parcheze??? in sufragerie???
8
0
Tot Confort Urban o sa lucreze? Domnule Primar poate gasiti alta societate competenta sa efectueze aceste lucrari. Poate schimbati si conducerea Confortului care numai ei stiu pe ce criterii a fost numita. Intrebati si de Dl. Bica ultimul director numit , oare ce pregatire are?
6
0
zona arata ok, daca vreti sa faceti ceva pe bani europeni, faceti pasaj suprateran la bifurcatia spre cumpana, aia e modernizare nu spoiala si dungi noi pe asfalt!
9
1
nici nu s-ar spune ca proiectul e de vreo 2 ani voi nici nu v-ati pus oamenii in functii si va dati zmardoi gunoaielor
9
3
Alea-s zone numai de blocuri si vor aparea "zone pietonale si de bicicleta", deci adio locuri de parcare.
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920