REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen

Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen

A.F. 6 decembrie 2022 | 00:00 718

Preşedintele bulgar Rumen Radev a calificat drept cinic refuzul unor parteneri din UE de a primi ţara sa în spaţiul Schengen, în timp ce ministrul bulgar de interne a respins acuzaţiile Austriei şi Olandei conform cărora Bulgaria nu ia suficiente măsuri pentru a stăvili valul de migranţi ilegali, informează Agerpres.

Rumen Radev

"În locul solidarităţii europene, Bulgaria primeşte cinism", a scris preşedintele Radev pe conturile sale de Facebook şi Twitter.

Guvernul olandez a decis vineri că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar va bloca aderarea Bulgariei. Premierul olandez Mark Rutte a motivat această decizie prin faptul că "există, teoretic, riscul iniţierii unui flux migrator printr-o ţară" anume.

Justificarea sa este împărtăşită şi de cancelarul austriac Karl Nehammer, care a declarat sâmbătă presei la Viena că Austria "nu îşi dă consimţământul pentru extinderea spaţiului Schengen către România şi Bulgaria", acceptând doar aderarea Croaţiei.

Cancelarul austriac afirmase anterior că majoritatea celor aproximativ 75.000 de migranţi ilegali care au intrat anul acesta în Austria fără să fi fost înregistraţi anterior într-o altă ţară din UE au trecut prin Bulgaria sau România, ţări aflate la frontiera externă a UE.

Ministrul bulgar de interne Ivan Demerdjiev a respins duminică acuzaţiile conform cărora măsurile de supraveghere a frontierelor ţării sale ar fi insuficiente.

"Forţele de securitate bulgare protejează zi de zi cu corpurile lor liniştea tuturor cetăţenilor europeni, inclusiv a olandezilor, la frontiera externă cea mai dificilă din UE, în pofida creşterii presiunii migratorii, care este de patru ori mai mare faţă de anul trecut", a subliniat ministrul bulgar într-un comunicat.

"În loc să acţioneze cu solidaritate europeană, ei ne ignoră şi ne discriminează", a deplâns oficialul bulgar, amintind şi de recenta ucidere a trei poliţişti bulgari într-un incident la frontiera turcă.

"Eforturile noastre nu merită să fie ignorate! Eforturile nu merită jigniri! Am reuşit să reducem la minimum migraţia secundară către Europa Centrală şi Occidentală, plătind un preţ greu", a atras atenţia ministrul bulgar de interne.

Comisia Europeană a recomandat acceptarea în bloc a Bulgariei, Croaţiei şi României ca noi membre ale spaţiului Schengen, dar decizia necesită acordul unanim al ţărilor membre, care sunt aşteptate să se pronunţe la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 8 decembrie, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu are sens nici noi sa suportam in Romania firmele austriece care fac afaceri numai la limita sau pe langa lege... vezi in special bancile comerciale (camatari autorizati si tolerati de B.N.R.), lanturile de benzinarii si firmele petroliere (care de fapt sunt paravanul rusilor) sau exploatatorii si exportatorii de lemn (criminali ecologici) care au defrisat la ras toti muntii Romaniei. Afara imediat cu ei din tara si nationalizate toate activele detinute in Romania (inclusiv anularea concesiunilor tuturor perimetrelor de explorare si exploatare offshore pentru petrol si gaze din Marea Neagra). Am ajuns bataia de joc a tuturor pentru ca li s-a permis. La puscarie pe viata cu toti cei care le-au permis. Chiar nu merita sa ne umilim pentru un rahat de Schengen care de altfel nici nu mai este functional. Trebuie respectata legea la virgula si ne va fi intr-un tarziu mult mai bine chiar si decat austriecilor. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Legi avem destule dar nu sunt aplicate. Acum e timpul sa stam cu capul sus si sa ii tratam asa cum merita toti acesti hoti profitori! Treziti-va odata ca sa dovediti macar in ultimul ceas ca nu sunteti in intregime o clasa politica corupta pana in maduva oaselor. Ca daca nu, poporul greu incercat va face piftie din oasele voastre de Craciun...
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102