REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
16.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Bulgaria se opune aderării rapide a Ucrainei la NATO

Bulgaria se opune aderării rapide a Ucrainei la NATO

Virgil STOIAN 6 octombrie 2022 | 00:00 465

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, nu se alătură textului integral al declaraţiei adoptate de unele ţări din Europa de Est cu privire la apartenenţa Ucrainei la NATO. Şeful statului bulgar susţine celelalte poziţii cuprinse în document, se precizează într-o poziţie emisă de biroul de presă al lui Radev.

 

Rumen Radev

"Bulgaria este parte din declaraţia de la summitul NATO de la Bucureşti din 2008 privind viitoarea aderare a Ucrainei, dar această declaraţie a fost adoptată într-un mediu de securitate complet diferit. Acţiunile militare de pe teritoriul Ucrainei de astăzi impun ca apartenenţa acesteia la Alianţă să fie discutată în cadrul întregii componenţe a Consiliului Nord-Atlantic şi să nu conducă la riscul implicării directe a ţărilor NATO în război. O decizie privind aderarea Ucrainei la NATO ar trebui luată numai după elaborarea unor parametri clari pentru soluţionarea paşnică a conflictului dintre Rusia şi Ucraina, care să fie acceptaţi şi implementaţi de ambele state beligerante", se arată în poziţia Preşedinţiei bulgare, conform Rador.

Anterior, şefi de stat ai mai multor ţări membre NATO din Europa Centrală şi de Est au semnat o declaraţie comună prin care îşi reafirmă sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Declaraţia a fost semnată de preşedinţii României, Republicii Cehe, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Republicii Macedonia de Nord, Republicii Muntenegru, Poloniei şi Slovaciei, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212