REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Bulgarii BLOCHEAZĂ Dunărea: nu îşi respectă promisiunile privind dragajul

Bulgarii BLOCHEAZĂ Dunărea: nu îşi respectă promisiunile privind dragajul

Replica API 16 mai 2018 | 00:00 265

Secretarul de stat al Ministerului Transporturilor aflat la Constanța, Ionel Minea, a punctat ferm faptul că există o oarecare dificultate în comunicarea cu partea bulgară privind dragajul pe Dunăre. Traficul naval de pe fluviu este, astfel, dat peste cap. România și-a respectat promisiunile și a efectuat tot ce era necesar, doar partea bulgară mai are de adâncit bucata ei. Ultima promisiune primită de către români de la Guvernul Bulgar a fost luna mai.

Surse oficiale au precizat că bulgarii „refuză să își îndeplinească promisiunea”, ceea ce înseamnă că urmează o perioadă de presiune pe care Guvernul din România trebuie să îl facă asupra autoritățiile executive ale vecinilor de la sud de Dunăre. Lipsa lucrărilor de dragare pe Dunăre are drept consecinţă blocarea traficului fluvial.

Cea mai afectată de lipsa dragajului este Delta Dunării, căci navele de croazieră nu pot ajunge la destinația finală, călătorii fiind „dați jos” mai devreme. Grav este faptul că durata a crescut aproape de 4 ori din cauza depunerilor de nisip. Autoritățiile bulgare au promis totuși că în luna mai urmează să efectueze lucrările, dar după atâta timp tot nu au trecut proiectul de hotărâre de guvern care să dea drumul la treabă. Ministerul Transporturilor din România promite, totuși, că va mai purta discuții cu reprezentanții bulgari pentru a detensiona situația creată.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
forte bine si bulgarii ne fraieresc iar noi tot nu intelegem si ii ridicam in slavi cu castravetii bulgaresti salata bulgaresacca si vai vaio ce statiuni si ce scoici zaharisite se mananca la bulgarei de parca la noi nu e nimic bun.n am vazut asa natie naroada ca romanasii
0
0
cum captureaza ei din ce in ce mai multi turisti din Ro.si nordul Europei.oare de ce??asa va trebuie ba,sa vedeti ce inseamna reaua-vointa si stapania criminalilor economici!toti l-au blamat pe Ceausescu non-stop,dar ce sa vezi,Romania s-a reintors la Evul Mediu,cu toate ''Beneficiile"-hoti,talhari,analfabeti,saracie,toate resursele Romaniei vandute si acaparate de o mana de infractori,etc.Dumnezeu nu doarme.
2
0
Canalul pozat de pe autostrada.
5
0
si ati pus poza cu canalul dunare-marea neagra
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272