REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Bunurile celei mai vechi companii din Cernavodă, scoase la licitație

Bunurile celei mai vechi companii din Cernavodă, scoase la licitație

Andreea VREJOIU 22 iulie 2023 | 00:00 6157

Construcții Nuclearo-Electrice SA, una dintre cele mai vechi companii din Cernavodă, a rămas fără mai multe bunuri, odată cu intrarea în faliment. Lichidatorii judiciar ai societății anunță organizarea unei noi proceduri de licitație în cursul zilei de 3 august a.c., pentru vânzarea unei instalații de lucru la înălțime, la prețul de 9.384 de lei, fără TVA, dar și o pompă hidraulică și componentele acesteia, la prețul de 31.264,8 lei fără TVA. Vă reamintim că, în anul 2022, firma a înregistrat un dosar la Tribunalul Constanța prin care își cerea falimentul. De-a lungul anilor, pe la conducerea societății care a activat pe lângă Centrala Nucleară încă de la începutul anilor '90 s-au perindat mai mulți politicieni, a căror implicare a îngropat-o însă în pierderi și datorii.

Bunurile celei mai vechi companii din Cernavoda, scoase la licitatieNicolae Buriac

Maestro SPRL, administratorul judiciar al societății Construcții Nuclearo-Electrica SA, organizează o nouă procedură de licitație în vederea vânzării unor bunuri aflate în patrimoniul societății mai sus amintite. Vorbim despre o instalație de lucru la înălțime, la prețul de de 9.384 de lei, fără TVA, dar și o pompă hidraulică și componentele acesteia, la prețul de 31.264,8 lei fără TVA. Licitația va avea loc în cursul zilei de 3 august a.c., la ora 12:00.

Construcții Nuclearo-Electrice SA a înregistrat pe 8 februarie 2022 un dosar la Tribunalul Constanța prin care își cerea falimentul, în calitate de debitor. Firma de construcții din Cernavodă a fost înființată în 1991, iar în ultimii ani a declarat o activitate mai degrabă simbolică. În 2020, Construcții Nuclearo-Electrice SA a raportat afaceri de numai 194.000 lei și un profit net de 1.493 lei. Firma a mai rămas cu numai 3 angajați și înregistrează datorii de peste 1,6 milioane de lei.

Construcții Nuclearo-Electrice SA este deținută în proporție de aproape 81% de PAS Asociația Salariaților și este administrată de Bogdan Florin Teodorescu.

Anii trecuți, firma primea contracte de la primării din județ, precum cel aproape 3,3 milioane lei de la Primăria Mangalia, în ianuarie 2015, pentru reabilitarea unor obiective din Neptun și 7,9 milioane lei de la Primăria Medgidia. În prezent, societatea se află sub incidența Legii nr. 85/2014, adică nu se află în selecțiile de firme active.

Firma a fost condusă de un fost lider PDL și de un consilier județean PSD

Administratorul Bogdan Florin Teodorescu este finul fostului deputat și lider PDL Constantin Chirilă, aflându-se la un moment da și la conducerea organizației de tineret a PDL Constanța. La un moment dat, Construcții Nuclearo- Electrice SA a trebuit să-l dea afară de la conducerea sa pe fostul consilier județean PSD Nicolae Buriac. În calitate de director general, Buriac, care era și președinte al Consiliului de Administrație al PAS Asociația Salariaților, adusese încă din anii 2004- 2005 compania în pragul colapsului, cu datorii de peste 7 milioane de lei.

Bunurile celei mai vechi companii din Cernavoda, scoase la licitatieLucian Lazia

Firma lui Lucian Lazia, executată de SC Construcţii Nuclearo-Electrice

În 2018, Argos SA a fost executată de SC Construcţii Nuclearo-Electrice (CNE) SA, tot din Cernavodă, firmă condusă, indirect, de fostul consilier judeţean şi afacerist Nicolae Buriac. Spunem „condusă indirect” pentru că în urmă cu aproximativ 14 ani, acesta a fost schimbat din funcţia de director general, din cauza managementului defectuos, însă a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Salariaţilor şi Membrilor Conducerii SC Construcţii Nuclearo Electrice SA- PAS CNE, care deţine 80,921% din acţiunile firmei cernăvodene. Adică nu a mai fost director general, dar tot el a fost la „cârmă”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Și eu am contribuit cu Tavi Girleanu la distrugerea firmei Argos Cernavodă vânzând ce se poate vinde la fier vechi.Adica totul de la vapoare,remorchere,barji,utilaje,mașini de prelucrat,autovehicule,autoturisme,remorci,mijloace fixe etc.
2
0
In urma constituirii grupului Buriac-Teodorescu-Lazia avem CNE, Elliot consulting& parteners, Trivium Pontes, Argos in faliment urmare a deciziilor luate de eminentele cenusii numite Teodorescu si avem Ada Consulting, GDI Pheonix, Uro finance, Vermont CMP toate reprezentate de Sauget Elena firme profitabile ce au preluat tot patrimoniul celor aflate acum in faliment. DE CE NIMENI NU SE SESIZEAZA. AUTORITATILE STIU DE CE.
5
0
Eu sunt client fidel al fetitelor,beneficiaza de protectia noastra!
5
0
Nu te lega de fetițele de la sensul giratoriu și fântână că te legi de poliția națională a orașului Cernavodă.Urmeaza în câteva zile sa pun la Replica câteva fotografii cu mizeria și deșeurile pe care aceste individe le fac zilnic.Sparg semințe,arunca deseuri de plastic,doze de răcoritoare,etc.Speram că în câteva zile aceste individe sa dispară nu înainte de plăți câteva zeci de mii de lei amenda.Daca nu se va întâmpla acest lucru voi anunța Garda de Mediu Constanta sa vedem cine plătește amenda,politia locala,națională sau ei care fac sesizarea.
6
0
Nu te lega de fetițele de la sensul giratoriu și fântână că te legi de poliția națională a orașului Cernavodă.Urmeaza în câteva zile sa pun la Replica câteva fotografii cu mizeria și deșeurile pe care aceste individe le fac zilnic.Sparg semințe,arunca deseuri de plastic,doze de răcoritoare,etc.Speram că în câteva zile aceste individe sa dispară nu înainte de plăți câteva zeci de mii de lei amenda.Daca nu se va întâmpla acest lucru voi anunța Garda de Mediu Constanta sa vedem cine plătește amenda,politia locala,națională sau ei care fac sesizarea.
6
0
In jurul CNE ului s-a format un grup in care liderul Teodorescu Florin impreuna cu familia au ajuns sa capuseze tot. SC Elliot consulting&parteners a ajuns sa vanda sediul din Cernavoda al CNE ului cu 300.000 euro tot la licitatie dupa ce sub conducerea lui Teodorescu a pierdut in fata Institului de fizica atomica Hulubei 1.000.000 euro(vezi hotararea Curtii de Apel). Tot din instante aflam ca Elliot este executata de fosta banca Feroviara impreuna cu fam Teodorescu. SC Trivium Pontes in faliment cu datorii la stat si contracte cu statul incepute si neterminate tot sub conducerea familiei Teodorescu. Din grupul activ format se evidentiaza pensionara Sauget Elena care la varsta de 87 ani conduce cu succes numai firme care au contracte cu CNE si grupul, devenind o pensionara de succes, care spre deosebire de ginerele Teodorescu Florin, sta pe o avere de peste 500.000 euro fiind inscrisa la masa credala atat a CNE , Elliot, Trivium firme ingropate cu succes de cioclu economic Teodorescu.
8
0
Un exemplu perfect de felul in care analfabetii si infractorii din politica din ultimii 33 de ani au falimentat economia nationala si ne-au adus in dezastrul economic de azi pe care refuza sa il recunoasca si stadiul de tara subdezvoltata care nu mai produce aproape nimic in afara de produse agricole brute si este dependenta de importuri astronomice de decenii; prin comparatie de ex ungaria, tot fosta comunista, are o balanta comerciala pozitiva dar si alte tari foste comuniste sunt cu mult inaintea noastra : cehia si polonia si se indeparteaza de noi cu fiecare zi dpv al dezvoltarii economice si se apropie de occident in timp ce noi batem pasul pe loc de aproape 20 de ani dupa caderea catastrofala din anii 90 si guvernarea nastase
7
1
Niște nenorociti..sa vina ȚEPEȘ sa i traga in teapa la cat au furat
5
0
Niște nenorociti..sa vina ȚEPEȘ sa i traga in teapa la cat au furat
3
0
vin alegerile la anul, asteptam voturile voastre pentru senat,parlamen si europene,oamenii capabili care au facut din orasul cernavoda picior de cocos salbatec!avem locuri de munca ,strazi fara gropane,bunatati de trotoare ,bani bagati in stadioane,canalizari mirositoare ,jocuri de noroc si schimburi valutare, hoteluri si terase magistrale, fetite la pod de culoare!
4
0
EMILIAN NICOLAE un j***s nenorocit de om , aruncat in Dunare merita !
7
3
Aștept prostimea din Cernavodă să mă voteze sa ajung primar.Cand eram in poliție nu cunoșteam cernavodean acum dau buna ziua și la ultimul om.Pe vremea când eram milițian ii cunoaștem doar pe sponsori mei Buriac,Gazanu,Piron,s.a. care mi au făcut o frumoasa viloaca unde nu plătesc utilitățile fiindcă le fur.
7
4
buriac asta a lucrat la regia de drumuri si poduri actuala drumuri judetene sa , statea pe la subsol , un jeg de om si facea integrame toata ziua in birou , era pus politic si era prieten cu nicolae fost director juridic , un hot si un excroc care au vrut sa vanda regia in anul 2015 impreuna cu alti golani de la regie , iar buriac asta era un mincinos cat a stat la regie , nu a facut nimic .
6
0
De pe urma acestor nemernici Lazia și Buriac a profitat Nicolae Emilian ex politist și șeful PSD Cernavoda căruia i-au făcut vila și ii dădeau motorina gratis. Nu exista inginer de la IACN sărac și fără vila după o viata în șantier la centrala nucleara. Au furat toți, au dus oameni la munca moca, pe lângă ei au furat și milițienii si securiștii. Nu e niciunul sărac acum și fără vila.
8
3
Se găsește la căminul de bătrâni.Asa se întâmplă când salariații te blestema că le dai mooie in loc de salarii
6
0
Eu sunt finul lui Dorin Lazia și el mă pus sa ii bag firma in faliment...știți cum sunt neamurile de rudenie nas-fin.
6
0
Lazea evazionist mare dar si mare turnator la DNA !
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272