REPLICA ONLINE CONSTANTA

10° ConstanÈ›a Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
10° ConstanÈ›a Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Burduja: Poliţele PAID se pot achiziţiona de pe ghiseul.ro

Burduja: Poliţele PAID se pot achiziţiona de pe ghiseul.ro

Victor ROTARU 26 mai 2023 | 00:00 333

PoliÅ£ele PAID se pot achiziÅ£iona de pe ghiseul.ro, începând de joi, a anunÅ£at ministrul Cercetării, Inovării ÅŸi Digitalizării, Sebastian Burduja.

Burduja: Politele PAID se pot achizitiona de pe ghiseul.ro

"În România există o lege care spune că acea poliţă de asigurare împotriva dezastrelor este obligatorie, dar, din păcate, foarte puÅ£ini români au această poliţă, deÅŸi are un cost rezonabil. (...) De astăzi, în ghiÅŸeul.ro se pot achiziÅ£iona aceste poliÅ£e foarte uÅŸor ÅŸi ele sunt nu doar cerute de lege, ci extrem de utile, pentru că, în cazul unor cutremure, inundaÅ£ii sau alte dezastre, aceste poliÅ£e plătesc o sumă importantă pentru cei care le deÅ£in. Åži noi îi încurajăm pe toÅ£i românii, toate gospodăriile, să se protejeze prin această poliţă", a afirmat Sebastian Burduja, joi, într-o conferinţă de presă.

El a menÅ£ionat că în ultimul an s-a înregistrat "o creÅŸtere spectaculoasă" a numărului de utilizatori din ghiÅŸeul.ro ÅŸi a punctat că aproape 1,8 milioane români au în prezent cont pe această platformă.

În altă ordine de idei, ministrul Burduja a declarat că Ilfovul este cel mai digitalizat judeÅ£ din România. El a precizat că sunt înrolate în ghiÅŸeul.ro aproximativ o treime dintre comune, circa 70% dintre oraÅŸe ÅŸi municipii, cu excepÅ£ia unuia din judeÅ£ul Bihor, care are propria platformă de plăţi online.

Nu în ultimul rând, el a amintit că în ÅŸedinÅ£a de Guvern de miercuri a fost adoptată OrdonanÅ£a de urgenţă iniÅ£iată de Ministerul Digitalizării ÅŸi Ministerul Afacerilor Interne (MAI) privind digitalizarea înmatriculărilor auto.

Ministrul Burduja a punctat că prin această ordonanţă de urgenţă s-a creat cadrul legal prin care, după ce platforma tehnică la nivelul MAI va fi disponibilă, procedurile se vor putea desfăşura online.

El a estimat că peste 1,5 milioane de români îÅŸi înmatriculează un autovehicul în fiecare an în România, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468