REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.2° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Bustul lui Ibrahim Themo, dezvelit la Medgidia

Bustul lui Ibrahim Themo, dezvelit la Medgidia

Replica API 16 iulie 2016 | 00:00 431

Eveniment

Eveniment

În parcul din zona Spital a fost dezvelit joi, 14 iulie, bustul medicului oftalmolog Ibrahim Themo, personalitate importantă a culturii orașului Medgidia. Evenimentul a fost organizat de Asociația Liga Albanezilor din România în colaborare cu Primăria Medgidia. La activitate au participat: primarul orașului Struga, Zladin Sela și viceprimarul Aslan Istrefi, reprezentantul Culturii, Învățământului și Sportului din Struga, Xheni Hazredini și nepotul lui Ibrahim Themo, profesor Remzi Pernaska.

După vizita la Primăria Medgidia, oaspeții au fost conduși la Casa de Cultură „I. N. Roman”, la mormântul lui Ibrahim Themo din cimitrul musulman și la casa în care a locuit binecunoscuta personalitate. Obiectivul principal al vizitei l-a constituit dezvelirea oficială a bustului medicului Ibrahim Themo, realizat de sculptorul Dragoș Cătălin Munteanu. Odată cu dezvelirea statuii s-au depus și jerbe de flori. La acest eveniment au participat și subprefecții județului Constanța, Levent Accoium și Anefi Ersun.

Primarul Medgidiei, Valentin Vrabie a declarat: „Mă bucur că într-o perioadă în care, din păcate, cultura este lăsată într-un con de umbră, avem ocazia să reîmprospătăm memoria acestui remarcant patriot albanez. Prin forța sa interioară, Ibrahim Themo, această personalitate a lumii balcanice, a reușit să-și pună amprenta pe tot ceea ce a însemnat emanciparea și evoluția culturală a populației locale.

Consider că acest moment omagial reprezintă în esență un gest de solidaritate și respect față de poporul albanez.”. La rândul său, deputatul Oana Manolescu a adresat mulțumiri municipalității, exprimându-și speranța că generațiile viitoare vor păstra și cinsti monumentul dezvelit, învățând de la personalitățile marcante ale vremurilor trecute.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272