REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ca să scape mai uşor, proxenetul Ţicu din Medgidia inventează acuzaţii la adresa poliţiştilor care l-au anchetat

Ca să scape mai uşor, proxenetul Ţicu din Medgidia inventează acuzaţii la adresa poliţiştilor care l-au anchetat

Replica API 18 ianuarie 2018 | 16:58 1011

Un cunoscut proxenet din Medgidia încearcă să scape „basma curată” inventând acuzaţii grave asupra poliţistului care a instrumentat dosarul său, pentru care se află în arest. Pentru a se răzbuna, individul, certat cu legea, îl acuză pe anchetator că ar fi luat mită de la părţile vătămate din dosar. Doar că nu a putut prezenta nici o probă în acest sens.

Este vorba despre nimeni altul decât Ionel Ţicu, un individ cu domiciliul în Medgidia, acuzat de proxenetism, şantaj şi camătă. Acesta a formulat o plângere penală, pe 4 octombrie 2016, împotriva poliţistului Dănuţ Laurenţiu Nicola, lucrător la Poliţia Municipiului Medgidia, care s-a ocupat de dosarul penal deschis pe numele său. Potrivit plângerii, poliţistul le-ar fi determinat pe persoanele care apar în dosar ca părţi vătămate, respectiv Ion Stănescu şi Florentina Bucur, să depună mărturie mincinoasă împotriva sa. Mai mult decât atât, Ţicu susţine că poliţistul s-a deplasat personal la cele două părţi vătămate pentru a măslui probe şi de unde ar fi plecat cu bunui materiale primite drept şpagă.

Pe data de 11 noiembrie 2016, procurorii au început urmărirea penală „in rem” pentru infracţiunile de luare de mită şi influenţarea declaraţiilor. Mai departe, pe data de 23 februarie 2017, Ionel Ţicu – reclamantul, a fost audiat. Astfel, el a precizat judecătorilor faptul că se află în arest preventiv şi că a fost trimis în judecată în baza unui dosar penal „fabricat” şi instrumentat de poliţistul Dănuţ Laurenţiu Nicola, deoarece ar fi primit şpagă de la părţile vătămate. O lună mai târziu, în martie 2017, a fost audiat şi poliţistul.

Acesta a confirmat că s-a ocupat de dosarul proxenetului, iar între timp se pensionase, după 25 de ani de activitate ca organ de cercetare penală. Poliţistul a mai precizat în instanţă că dosarul lui Ţicu este unul destul de complex, motiv pentru care a lucrat la el mai bine de un an, împreună cu procurorii. După un an şi câteva luni, s-a reuşit probarea activităţii infracţionale a lui Ţicu, iar audiera unora dintre martori s-a făcut la Parchet, de câtre procuror.

„În cauză plângerea penală formulată de către petentul Ticu Ionel, pentru a fundamenta începerea unei investigaţii penale trebuie să fie formulată într-o manieră credibilă şi coerentă ori sesizarea nu satisface cerinţa legală şi de bună credinţă, în ultimă instanţă petentul susţinând în mod neadevărat, potrivit concepţiei lui, că lucrătorul de judiciară ar fi primit bani şi bunuri pentru a-i fabrica dosarul penal, fără să ţină seama că dosarul respectiv era instrumentat şi de către procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, ale cărui propuneri şi dispoziţii formulate, în mod legal, erau imbrăţişate de către judecătorii din cadrul instanţelor sesizate (...)

În raport de cele expuse, s-a considerat că plângerea formulată de Ţicu Ionel nu poate reprezenta un temei suficient care să genereze o investigaţie penală asupra persoanei precizate de acesta în plângere, primind, în acest caz, respectarea drepturilor şi libertăţilor statuate de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, astfel că s-a dispus clasarea pe considerentul că faptele nu există. (...)

Înstanţa respinge, ca nefondată, plângerea formulată de petentul Ţicu Ionel împotriva ordonanţei cu nr.1864/P/2016, din data de 24 martie 2017, a .Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, menţinută prin ordonanţa nr.71/II/2/2017, din data de 03 august 2017, a prim procurorului adjunct din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, prin care s-a dispus clasarea sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi influenţarea declaraţiilor. Obligă petentul Ţicu Ionel la plata sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului”, se arată în încheierea penală, publicată după audieri.

Proxenet, cămătar şi instigator

Revenind la activitatea infracţională a lui Ionel Ţicu, el a fost prins în 2015, împreună cu complicele său, Daniel Irimia, în urma unor filaje ample, atât în România cât şi în Germania, acolo unde le ducea pe fetele racolate, în vederea practicării prostitutiei. Pe lângă proxenetism, Ionel Ţicu este cercetat şi pentru camătă, întrucât dădea cu împrumut bani, inclusiv unor patroni de firmă, după care îi teroriza.

Procurorii mai spun că Ţicu şi Irimia ar fi racolat 4 tinere din mediul rural pe care le-au transportat în Germania unde le-au determinat să practice prostituţia, sumele de bani fiind încasate în mare parte de către aceştia. Ionel Ţicu ar fi folosit o parte din sumele de bani pentru a împrumuta diverse persoane, pretinzând dobândă. În acest moment, dosarul penal pentru proxenetism, camătă şi şantaj se află pe rolul Judecătoriei Medgidia, pe fondulcauzei, iar următorul termen va avea loc pe 23 ianuarie, termen la care vor fi aduşi cu mandat doi martori, pentru a fi audiaţi.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Le astia a lu Mursel din Medgidia cand ii luati la cusca ?? Panarame mici ce sunt !! Lasati dracu etnobotanicele.... luati marlanii mizeriile si scursurile societatii !! Bravo!!!
0
1
pt. platitor de taxa si impozite Ar trebui sa intelegi ca in cauza s-a pronuntat o hotarare de o instanta de judecata. In ceea ce il priveste pe politistul de caz, trebuie sa stii ca a iesit la pensie in baza unei legi, asa cum au facut si alti politisti. Ca politist si-a facut doar datoria in mod profesionist. Interesant este de urmarit cand va mai fi vreo condamnare de acest gen in Medgidia.
5
3
Orasul acvariilor Cernavoda este full de ciortani,caracude,calcani, rechini si o duc bine in acvariu.Politia ii protejeaza pe proxeneti ca pe proprii copilasi.Ciortanii fara scoala zburda cu limuzine de lux iar militienii cum gasesc un fraierica cum il duc la Puerta Blanca.Cati de alde Despescu ar trebui sa si dea demisia de onoare pentru sunt corupti ???.
6
2
Sa fim seriosi ca o parte de adevar exiata . toate faptele urate ,erau savirsite cu acordul politistilor si al pricurorilor . a grabit un pic pensionarea ca stia ce a facut
6
12

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108