REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° ConstanÈ›a Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Cabinetele stomatologice sunt obligate să mărească prețurile după 15 mai VIDEO

Cabinetele stomatologice sunt obligate să mărească prețurile după 15 mai VIDEO

Replica API 8 mai 2020 | 00:28 9243

În cadrul unui interviu realizat cu medicul stomatolog Iulian Manea, din Constanța, am încercat să aflăm care sunt schimbările produse de noile reglementări și în ce măsură aceste schimbări se vor reflecta în veniturile stomatologilor, dar și în prețul pe care pacienții vor fi nevoiți să îl plătească.

"Se dau norme temporare sau cu caracter provizoriu, dar nu cu caracter definitiv. Probabil vor fi modificări destul de majore, care se vor reflecta în buzunarul pacienților, aceasta este principala problemă. Pentru respectarea noilor reglementări, va trebui ca fiecare pacient să intre singur, trebuie făcută o stelirizare suplimentară după fiecare pacient. Oricum noi sterilizam cabinetul, dar acum, suplimentar, trebuie folosite mijloace de stelirizare a aerului, cu nebulizatoare sau lămpi ultraviolete. Aceste achiziții mai sunt însoțite de halate de unică folosință, măști în plus, iar toate aceste adunate se vor reflecta în costul tratamentului.", ne-a precizat Iulian Manea, stomatolog constănțean.

Iulian Manea

Numărul pacienților se va reduce substanțial

Prețurile tratamentelor vor suferi modificări în detrimentul pacienților, însă nu doar aceștia vor avea de suferit. Inclusiv veniturile cabinetelor stomatologice vor fi reduse substanțial. Astfel, Iulian Manea crede că turismul dentar va dispărea în acest an, întrucât prețurile vor ajunge la nivelul țărilor europene, iar cei mai nevoiași dintre români vor fi nevoiți să strângă din dinți, cât de mult vor putea.

"În viitor o să fie greu. Sunt convins că veniturile noastre vor fi cu mult diminuate, Probabil va dispărea și turismul dentar, din cauza costurilor, pentru că vom ajunge cu prețurile asemenea altor țări din Uniunea Europeană. Cheltuiala este reflectată în echipamente preventive și consumabile. Pacienții care se aflau aproape de imposibilitatea de plată, acum vor fi serios afectați. Numărul pacienților se va reduce subtanțial, iar cel mai grav este că nici nu am să trimit oamenii cu imposibilitate financiară. La facultăți nu se mai lucrează, în spitale există numai calmante pentru câteva ore, dar aceasta este principala problemă.", a mai adăugat Iulian Manea.

Nebulizator sau ultraviolete?

Aceasta este dezbaterea ce are loc de o bună bucată de timp între medicii stomatologi. Cea mai bună varianta, în opinia unor specialiști, ar fi folosirea ambelor variante. Astfel, riscurile de infectare ar fi diminuate la maximum.

"Încă încercăm să deslușim acest mister. Practic, amândouă au același efect de stelirizare a aerului. Aș încuraja ambele metode, dar asta diferă și de buget. Varianta lămpii cu ultraviolete este varianta mai ieftină, dar și mai ineficientă, ideal ar fi să fie îmbinate. Se pot face stelirizări pe suprafețele interesate, iar pacienții dacă vor ține cont de recomandări, ar putea să existe cabinete și fără folosirea acestor mijloace suplimentare. Însă, pentru a înlătura majoritatea riscurilor, ambele variante trebuie folosite.", este de părere stomatologul constănțean.

Mai multe detalii despre activitatea cabinetelor stomatologice după data de 15 mai veți putea afla din interviul de mai jos.

VIDEO:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sa vina becul la ei.Deja mor de foame,straini nu mai vin,pe localnici i-au disperat. Unident Tulcea,dupa ce le-am cotizat peste 3000 roni la o singura operatie molar,deja lucrat,ptr o obturatie simpla care costa max 100 ron mi-au cerut 300.Le-am dat,dar l-am intyrebat pe medicul moldovean,de altfel bun,ba,ce mai am de lucrat prin gura,obturatia canal molar nu trebuie pusa si coroane,etc.Nu a vrut bouarul sa-mi zica Niumic,astepta inca 100 lei ptr asa zisa consultatie,asta,repet,dupa ce am cotizat cam 3500 roni la ei. Dupa aia imi trimiteau smsuri,ca "aveti consultatie gratuita de ziua dvs.UE
6
0
Cei fara venituri sau cu venituri mici,pensionarii,somerii,somerii neindemnizati cu ce platesc? Statul vrea sa dea 10% indexare la pensii.Aceste categorii de oameni nu mai au nevoie de stomatolog? Unde putem merge pentru a scoate o masea? Nu-mi permit sa merg la privat.Ma lasa sa mor cu infectia in gura? Unde merg? Cabinete la stat mai sunt?
6
1
Statul nu ne sprijina, nici pe noi, nici pe pacienti, lor le a luat banii ptr sistemul de sanatate, iar pe noi ne a lasat sa ne luptam cu pacientii si cu sistemul. Statul nu are cheltuieli cu stomatologia, dar face bani de pe urma ei, de la noi si de la pacientii nostri!!!
8
2
Habar nu aveti ignorantilor. Un nebulizator e pana la 5.000 de euro si o lampa pana la 3.000 de euro. Un combinezon e 150 ron .o masca e 40 ron. De unde sa suporte medicii toate astea cand statul nu da un leu nici pt medici nici pt pacienti? Logic ca or sa creasca toate preturile.
14
11
sa v o trag in gura pacientilor frustrati
9
14
Nu mai mancati dropsuri.Daca va dam bon costa triplu,voi alegeti!
7
14
Acesta este un virus nou pt care sunt necesare masuri SUPLIMENTARE ce constau in dezinfectanti si aparatura speciale in contextul in care si PRETUL dezinfectantilor folositi pana acum a crescut de cateva ori. ESTE NECESARA PROTECTIE SUPLIMENTARA ATAT PT MEDIC, ASISTENTA,DAR SI PT PACIENT: combinezoane, masti, halate de unica folosinta... Atunci cand pacientul merge la dermatolog sau orl-ist, sa spunem, nu se mai plange ca plateste 100 de lei pe consultatia de 10 minute si pleaca doar cu un diagnostic. Pt a sti sa stabileasca acel diagnostic, medicul, indiferent de specializare, a invatat!
10
8
Si totul sa fie legal
13
0
Pe astia nu-i controleaza nimeni! Merg de ani de zile la stomatolog, dar nu am primit niciodata un bon sau chitanta! Nimic! Este cea mai mare inventie de dupa revolutie.Privatizarea fara noima a sanatatii.
16
6
N-ai sa vezi bon fiscal de la stomatolog, iti spune un pret si dai banul ca nu poti sta cu o infectie sau fara dantura.Si te mai alegi si cu o hepatita C.Ar trebui sa dea si garantie pentru o lucrare asa cum se procedeaza cu orice produs sau serviciu.Sunt si stomatologi care au dat gres.De ce sa se mareasca preturile, ce sa intelegem ca inainte de pandemie nu luati masuri de protectie, de sterilizare a instrumentarului, masti...?Care e diferenta, in ce consta? Negociati pretul la dexinfectante, manusi, masti ca de aia e piata libera.
24
10
Nu dati 2 bani pe preventie de cand aveti copii de 1 an. Le dati ciocolata si mcdonalds si va e frica sau mila sa ii spalati pe dinti. Ii aduneti in cabinet doar cand ii doare si aveti pretentii sa rezolvam noi tot. Ajingeti la 23-25 ani cu resturi mancate de carii, extractii si infectii, apoi stati inca 10-15 ani asa cand cand fie va insurati, fie va trebuie in nou job fie nu mai puteti manca.Dar cand costa putin ati venit in cabinete? Dar de fumat va permiteti, unghii false, gene, extensii, excursii, telefoane, masini, plasme si altele..pt alea eforturi, muult peste venitul lunar, nu???
29
36
Da tratativa singuri acasa ,ce va mai trebuie stomatolog, ca vad ca stiti totul!!sunteti foarte informati din cate se vede ,domnilor care ati comentat pe acest subiect!nu mai tineti minte ca ordonanta militara a inchis cabinetele dentare acum 2 luni?????sa va despagubeasca statul roman si pe medici la fel!!!!si tot statul roman creste preturile!!!!Mai TREZITIVAAAA DIN SOMN!!!!
51
14
Organizatia mafiota a dentistilor ar trebui sa plateasca despagubiri pacientilor pe care i-au lasat cu lucrarile distruse, dantura distrusa, gingii distruse, lucrari neterminate dar platite si platite cu sume de ordinul miilor, da mii de euro, infectii cauzate de intreruperea oricarei asistente medicale, ba chiar au avut tupeul a spune ca dantura nu este o urgenta, se trateaza cu paracetamol.Pai fututi mrtii matii de doctor si doctora mafiota acum tot tu vrei bani, blestematilor sa va dea cine poate, Dragnea, Veorica, Iliescu, sunteti toti o apa si un gunoi.
44
15
Bai esti nebun.... Ce scuza de cacat ati aruncat pe piata... Ti-ai dracu de bulangii.. Sunt unii dintre voi care respecta pacientul, care coreleaza preturile cu veniturile , dar sunt marea majoritate dintre ei care te pune sa cumperi apartament nu zici ca iti faci dintii. Hai sictir..
35
22
Profitati acum de pe urma coronavirusului ? Nu va este rusine ? si asa preturile erau foarte mari, ce vreti acum sa dam un salariu pentru o extractie ?
39
17
Cine a vazut cum arata un bon fiscal de la stomatolog?! unii spun ca au valore mai mare decat cele mai rare timbre filatelice
41
15
8 implanturi,doctorul a inchis cabinetul si am ramas doar cu impanturile in gingii dar fara dinti,plus de asta ma tot amana,imi zicea sa vin marti,apoi ma suna zicea sa vin sapytamana viitoare vineri sa zicem,asta de vreo 7 ori,CE SPUNETI?SA I MAI PLATESC BANI IN PLUS PE HALATE MASTI ETC DACA LUCRAREA MEA TREBUIA SA FIE GATA INAINTE DE PANDEMIE?
32
13
Derbedeii asti de dintari sunt cei mai mari evazionisti. Ca sa-ti refaci dantura te costa cit un autoturism de lux si nu o sa vezi niciodata factura si chitanta.
47
11
inainte era foarteieftin.Am facut un implant,m.a costatcu totul apropape 100 milioane,superdent cta,acum citiva ani.O sedinte verificare 2 minute,50 lei.Ba nene,ti.am dat o gramada debani si.mi iei 10 euro ca te uiti 10 s in gura? La tulcea,unident,2300 lei operatie scoatere radacini,dupa citeva luni ma duc din nou la ei sa.mi rapuna o plomba cazuta.300 lei lucrare de maxim100 lei.Il intreb pe doctorul moldovean ce ami trebuie facut prin gura,daca nu trebuie lucrare la dintele operat,nici o reactie.Mai vroiau nesimtitii probabil inca 100 lei consultatia separat,sa.mi spuna ceva stiut.
37
14
Mariti voi preturile ca o sa o luati direct in dantura !!!!
40
16
LMAO, evazionistii sefi.
26
13
Nu va mai satura Dumnezeu...,v a innebuit pe toti goana dupa bani!
51
17

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920