REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 16 Mai 2024
Anul XX Nr. 6731
17.4° Constanța Joi, 16 Mai 2024 Anul XX Nr. 6731
 

Câciu: Guvernul a aprobat programul privind acordarea tichetelor educaţionale

Câciu: Guvernul a aprobat programul privind acordarea tichetelor educaţionale

Victor ROTARU 14 octombrie 2023 | 00:00 208

Guvernul a aprobat un program pentru următorii patru ani prin care 410.000 de copii, şcolari şi preşcolari, vor primi anual un tichet educaţional în valoare de 500 de lei pentru achiziţia de materiale şcolare, fondurile fiind asigurate de la nivel european, a informat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Caciu: Guvernul a aprobat programul privind acordarea tichetelor educationale

„Guvernul a aprobat un program pentru următorii patru ani pentru copiii care urmează cursurile primare şi gimnaziale, dar şi pentru preşcolari privind tichete educaţionale, aşa sunt ele numite, cu o finanţare de 100% din fonduri europene, în valoare de 500 de lei, o dată pe an", a declarat Câciu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ministrul a precizat că tichetele educaţionale sunt destinate procurării de materiale şcolare şi îmbrăcăminte.

"Un program care vizează circa 410.000 de copii, anual, care provin din familii cu venituri reduse. Pentru preşcolari, condiţia este ca venitul mediu pe membru de familie să fie 633 de lei, iar pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial 50% din salariul minim brut", a explicat Adrian Câciu.

El a arătat că programul aprobat de Guvern aduce o serie de noutăţi faţă de alte proiecte similiare.

"Acest program, faţă de ceea ce a fost în trecut, pentru că România a mai avut astfel de programe prin care a sprijinit familiile cu venituri reduse, ca şi element de noutate - totul va fi digitalizat, astfel încât părinţii să nu facă decât un singur efort. Vor depune o cerere la şcoală, iar tot procesul de analiză, de verificare a veniturilor, de transmitere a cardurilor către părinţi se va face prin intermediul instituţiilor care se ocupă, respectiv Ministerul Educaţiei, Inspectoratele şcolare, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, şi banii vor fi încărcaţi pe card. Noi, ca şi termen, sperăm că la jumătatea lunii noiembrie toate aceste carduri să fie încărcate. Actul normativ prevede ca termen pentru depunerea cererii 45 de zile de la începerea cursurilor. Deci, undeva la finalul lunii octombrie să fie depuse aceste cereri", a menţionat ministrul, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407