REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Vin., 2 Iun. 2023
Anul XX Nr. 6382
27.4° Constanța Vineri, 2 Iunie 2023 Anul XX Nr. 6382

Cadavrul unui bărbat, găsit într-un canal din Pitești

Cadavrul unui bărbat, găsit într-un canal din Pitești

Valentina CAMARA 25 martie 2023 | 08:20 300

Cadavrul unui bărbat a fost găsit într-un canal din Pitești, poliția fiind acum decisă să afle de ce a murit bărbatul. O anchetă a fost deschisă în acest sens pentru a stabili ce s-a întâmplat cu adevărat.

Cadavrul unui barbat, gasit intr-un canal din Pitesti

Cadavrul unui bărbat, găsit într-un canal din Pitești

”În seara zilei de 24 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Piteşti au fost sesizaţi în mod direct de către o persoană despre faptul că ar fi observat într-un canal betonat, o persoană decedată. La locaţia indicată, poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind solicitat sprijinul pompierilor argeşeni pentru scoaterea trupului neînsufleţit”, a transmis IPJ Argeș.

Cercetările au fost preluate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Pitești, care au stabilit că persoana decedată era un bărbat în vârstă de 59 de ani. ”Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 192 din Codul Penal, cauza decesului urmând să fie stabilită în urma efectuării autopsiei medico-legale. Cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul persoanei în cauză”, a completat Ziarul Argeșul.

În luna noiembrie, cadavrul unui cetățean asiatic era descoperit la o ghenă de gunoi din București. În acel caz polițiștii stabileau că ar fi vorba de o sinucidere, pentru că pe camerele de supraveghere se vede cum bărbatul a intrat în ghena de gunoi singur și nu a mai ieșit niciodată.

”Între timp trupul neînsuflețit al tânărului a fost ridicat de către medicii legiști, în timp ce autoritățile vor lua legătura cu ambasada țării de care aparținea tânărul, pentru ca informația morții sale să ajungă la familie.

Medicii legiști vor face o necropsie pentru a stabili cu exactitate care a fost cauza decesului, însă moartea e tratata ca suspectă date fiind condițiile în care a fost descoperit corpul neînsuflețit”, transmiteau în acel moment autoritățile.

După mai multe zile s-a aflat că tânărul era din Nepal, avea 27 de ani și venise în România să muncească. Gurung, așa cum era numele său, a fost găsit spânzurat în ghena de gunoi din Regie, în complexul studențesc unde lucra.

”Problema este că nu există mecanisme de sprijin. Nu există oameni care vorbesc limba lor, nu există ambasade care să îi sprijine, nu știu ce să facă, nu își cunosc drepturile, așa că se profită de ei cu fiecare ocazie”, comenta situația Ruban Jayathas, un manager originar din Sri Lanka.

Experții au încercat să explice de ce a recurs la acest gest tânărul. ”Oamenii ăia sunt reduși practic la doar forță de muncă, dar un om nu este doar forță de muncă. Un om este și suflet, este și familie, este și părinte poate, soț… Ar trebui să avem puțin mai multă grijă de oamenii pe care îi importăm pentru forță de muncă”, a punctat psihologul Adriana Petrescu, potrivit fanatik.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
6413317213
5/49
2412404187
joker
144239344515