REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cadrele medicale care au intrat în contact cu pompierul decedat, testate negativ

Cadrele medicale care au intrat în contact cu pompierul decedat, testate negativ

Replica API 20 aprilie 2020 | 12:14 2508

Cadrele medicale de la Spitalul Orășenesc Cernavodă care au intrat în contact cu pompierul din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, decedat din pricina coronavirusului, au fost testate negativ. Acestea sunt încă în izolare la domiciliu, însă se vor întoarce la muncă după ce documentul oficial de la Direcția de Sănătate Publică va ajunge la spital.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, respectiv 16/17 aprilie, un militar din cadrul ISU Dobrogea a fost răpus de temutul virus ce a făcut înconjurul lumii și milioane de victime. Acesta a fost internat pe data de 12.04.2020 la spitalul de la Cernavodă, ulterior fiind transferat la Spitalul Medgidia, iar în data de 13.04.2020 a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, fiind confirmat pozitiv cu COVID 19. În cursul zilei de vineri, a fost transferat la București, la Institutul Matei Balş, acolo unde, din nefericire, a decedat în cursul nopții.

Viorel Dimboi, militar ISU Dobrogea

Cadrele medicale, negative la testarea pentru coronavirus

În urma testării positive a militarului, cadrele medicale din cadrul Spitalului Cernavodă, care au intrat în contact direct cu bărbatul, au fost și ele supuse testării. Conform reprezentanților spitalului, acestea au făcut testul după 7 zile, conform regulamentului, de la contactul cu persoana confirmată pozitiv.

Liviu Negoiță, primarul orașului Cernavodă

„În cursul zilei de duminică, managerul spitalului a primit de la Direcția de Sănătate Publică informația că toate cadrele testate au ieșit negativ. Astfel, acestea mai rămân în izolare câteva zile, până când informația va ajunge oficial, în scris, la spital. Managerul va pune la dispoziție și Poliției acest document și astfel se vor întoarce la muncă. Este o chestiune de câteva zile” a declarat pentru Replica, primarul orașului Cernavodă, Liviu Negoiță.

Citește și: Un pompier din cadrul ISU Dobrogea a MURIT din cauza coronavirusului

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272