REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cadrele medicale din SPITALUL JUDEȚEAN, sub TEROARE: ameninţări frecvente!

Cadrele medicale din SPITALUL JUDEȚEAN, sub TEROARE: ameninţări frecvente!

Replica API 28 ianuarie 2020 | 23:27 389

Cadrele medicale din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” sunt deseori amenințate de către pacienții nemulțumiți de timpul de așteptare în Urgențe. Un astfel de caz s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, când un constănțean a amenințat medicii din Secția de Urgență cu pistolul.

Foarte frecvent se întâmplă ca medicii din cadrul Spitalului Județean Constanța să muncească sub tensiune, fiind amenințați de pacienții care ajung în UPU sau de familiile care îi însoțesc. Medicii recunosc faptul că volumul de muncă este foarte mare și îi roagă pe cei care nu au urgențe majore să meargă la medicii de familie. „S-a întâmplat de multe ori să fim agresați verbal, au fost și cazuri în care am fost agresați fizic, ne-au fost sparte chiar și geamurile. Recunosc, avem un volum foarte mare de muncă, avem foarte multe urgențe, foarte multe solicitări și ne străduim pe cât posibil să rezolvăm toate cazurile, dar timpii de așteptare nu țin numai de noi. Acest fapt ține și de venirea analizelor și de rezultatul investigațiilor radiologice sau tomografice dar oamenii reacționează la timp foarte scurt cum a fost și cazul de astăzi. Solicit un mare ajutor din partea populației, din partea noastră, a celor care lucrează în UPU, cazurile minore să meargă către medicii de familie, să folosească policlinici și urgența să fie numai pentru urgență” a transmis dr. Sanda Mihai, medic în secția de Primiri Urgențe.

Tot aceasta a mai spus că, de multe ori, s-a întâmplat să muncească sub presiune din cauza persoanelor supărate că timpii de așteptare sunt prea mari. ”Ne este teamă și nu ne simțim confortabil, normal că sub amenințări nu mai poți funcționa normal pentru că și noi suntem oameni, pentru că îți faci treaba și deodată te trezești cu aceste jigniri care nu își au locul. Eu nu îmi susțin colegii în mod artificial, în UPU chiar se muncește!” a mai adăugat aceasta. Conducerea spitalului a precizat faptul că peste 70% din pacienții care ajung la spital nu rămân internați pentru că nu necesită acest lucru. Medicii îi roagă pe cetățeni să se adreseze mai întâi medicului de familie pentru a evita neplăcerile de a aștepta cu orele în Urgențe. Trebuie să amintim faptul că în Ambulatoriul spitalului cazurile sunt luate după gravitatea situației, în primul rând, iar un consult poate dura mai mult din pricina duratei mai lungi de interpretare a analizelor sau a investigațiilor radiologice sau tomografice.

Amintim și faptul că, în cursul nopții de duminică spre luni, un bărbat a ajuns cu fiica sa în UPU, aceasta semnalând simptome de răceală. După 20 de minute de așteptare bărbatul a început să devină violent verbal cu medicii, scoțând un pistol și amenințând medicii și oamenii din sală. În acest caz, reprezentanții unității spitalicești au transmis faptul că fetița bărbatului violent a fost preluată în nici 20 de minute și totuși bărbatul a devenit agresiv. „Copila, în vârstă de 10 ani, a fost preluată imediat de personalul medical din Urgențe și supusă intervențiilor. În tot acest timp, tatăl micuței a devenit agitat și afirma în sala de așteptare că el face moarte pentru copilul său, moment în care a și scos arma amenințând pe toată lumea. Imediat au intervenit forțele de ordine și l-au imobilizat până la sosirea poliției” a transmis Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean. După investigații, copila a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca as fi medic te-as lasa sa mori.
2
2
cand taiati salariile uriase ale medicilor si cand dati legea ori la stat ori la privat?oare dupa alegeri?
3
3
Nesimtitele alea de asistente stau jos prin subsol si beau visinata stand pe navete de plastic,apoi urca pe sectie...Niste sclave care se vad in E.R. sezon 69 toate!Doar telefonic se activeaza zici ca sunt pe MKULTRA CIA brainwashing program,suna SEFU si se comporta si ele omenesec la fel si pt doctorasii mai mici,aia slugoii spagari intrati ca si copiii de barosani in barou voi sunteti aia in tabara 2.Tabara 1 e in justitie pe unde ,2 doctorii si tabara 3 popii...cu astia sa n ai treaba in viata,pe cat poti ca te fac ei cumva
5
0
Sistemul medical a fost batjocorit si degradat de clicile demente ale politicienilor,ei indsisi scapati de control psihologic si psihiatric.Apoi media a transformat o vina a unor lichele in vina celor ce muncesc in domeniul medical si a transferat vinile asupra medicilor si asistentelor iar gloata de romani tembeli a pus botul si acuza medicii ca sunt putini si nu pot efectiv sa faca fata,ca dotarile nu sunt ca afara dar ce sa ceri de la o populatie tembelizata de mass media si securistii ei? Da,sa plece toate cadrele afara,sa ne trateze hastag rezistii si damblagii lui Iohannis,fosti basisti.
5
1
Stai in urgenta si astepti sa mori. Atata dezumanizare nu stiu sa mai existe, trateaza bolnavii ca pe vite. Si viteloe li se acorda mai multa atentie decat bolnavilor care le asigura practic salariile.
10
1
MEDICI din URGENTA focusativa pe pacineti .numai adapostiti toti boschetarii pe targi . noi cei care muncim si platim la stat ar trebui sa avem prioritate nu boschetarii. si pentru cele de la ghiseul din urgenta numai dati ochii peste cap cand un pacient va intreaba cat mai dureaza ca se simte rau.
10
0
De ce se mai numeste serviciu de urgente daca stai cu orele pana esti consultat ? Degeaba ambulanta intervine in timp util daca la spital risti sa mori pe culoar asteptand sa te bage cineva in seama .........
14
2
Pacientii sunt terorizati stau cate 10 ore si nimeni nu se uita la ei.Sunt atatea salariate care iau salarii degeaba.In Constanta la urgenta esti tratat ca ultimul om.
15
2
Terorizati suntem noi cetatenii care ne ducem la urgente si asteptam 6-8 ore ca sa ne bage cineva in seama.
15
2
La ce jale este, la ce doctori si asistente avem este normal sa fie jale. Ia sa isi faca cum trebuie treaba, cine ar mai face scandal? Numai unul munceste, restul se scobesc in nas si isi dau retete de mancare la telefon
13
1
Antonescule, esti salvarea noastra. Astfel de minoritari trebuie sa dispara de pe fata pamantului.
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102