rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 31 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Cadrele medicale REFUZĂ bonusul de 500 de euro și amenință cu DEMISIA! Scrisoare deschisă pentru autorități

Zeci de mii de cadre medicale din România cer, într-o scrisoare deschisă adresată autorităţilor, o lege prin care copiii lor să aibă pensie de urmaş, în cazul în care vor muri la datorie, potrivit Mediafax.

În scrisoare, medici, asistente, infirmiere din România transmit că nu bonusul salarial promis de preşedintele Iohannis le va rezolva problemele.

Redăm scrisoarea semnată de Bogdan Tănase şi Letiţia Coriu - Alianţa Medicilor, Florin Chirculescu - Solidaritatea Sanitară, Iulian Pope - Sanitas, Ilie George - Promedica, Laura Zarafin - medic ATI spitalul Colentina.

Scrisoare deschisă din partea salariaţilor din sănatate pentru toţi decidenţii

Dacă nu ni se vor da asigurari şi o lege clară, potrivit căreia copiii noştri (indiferent de vârsta acestora, aflaţi la studii sau încă sugari) vor avea asigurată toată viaţa pensie de urmaş in caz de deces, suntem foarte mulţi în situatia soţ/ soţie care lucrează in domeniul sănatăţii (medic - medic, asistent-asistent, medic - asistent , asistent - infirmieră şi toate celelalte combinaţii posibile) care ne rezervăm dreptul de a demisiona.

Nu avem nevoie de bani in plus ca să muncim, să ne facem datoria. Este revoltător. Avem nevoie de echipamente de protecţie, circuite corecte , camere de decontaminare la ieşirea din zona roşie şi mai ales avem dreptul să ne ştim copiii aflati în întreţinere la adăpost în caz de îmbolnăvire a părinţilor.

Echipamente corecte de protecţie înseamnă:

1) Pentru ATI şi specialităţi chirurgicale : mască FFP2 / FFP3, viziere, bonetă, PPE, cizme de cauciuc, două perechi de mănuşi chirurgicale

2) Pentru restul personalului din specialităţile medicale: Măşti FFP2/ FFP3, vizieră, bonetă, halat chirurgical impermeabil, două perechi de mănuşi si botoşi lungi.

Subliniem că toţi cei ce lucrăm în spitale (de la portar, brancardier şi până la medicii cei mai expuşi - ATI - işti, ORL - işti , infecţionişti, chirurgi) ne dorim să muncim în condiţii de deplină siguranţă, pentru că, odată infectaţi reprezentăm un pericol pentru colegii noştri, pacienţi si pentru toti cei cu care venim in contact.

Pericolul de a ne transforma în vectori este mare şi un singur infectat în spital ne poate infecta pe toţi, iar cei infectaţi nu pot folosi nimanui, nici măcar celor pe care ar trebui să ii trateze. Ne întrebăm, rezolvă banii promişi problemele personalului medical? Evident nu. Ei se adresează unei presupuse nevoi financiare care nu există sau oricum este pe plan secund.

Toţi am cerut echipamente de protecţie, teste, circuite, protocoale şi nu am primit decât foarte puţin din toate acestea. Şi le cerem nu pentru că ne e teamă pentru noi, ci pentru că odată infectaţi suntem un pericol, o bombă cu ceas pentru pacienţi, pentru colegi şi, nu în ultimul rând, pentru familiile noastre. Asta vrem: siguranţă pentru toată lumea.

Nu este admisibil să avem protocoale pentru cei decedaţi şi nicio asigurare pentru urmaşii personalului din sătatate ce poate fi afectat de pandemie. Nu suntem datori numai faţă de pacienţi, ci şi faţă de urmaşii noştri. Gasiţi soluţii viabile pentru ca toţi cei ce lucrăm in domeniul sanitar să o putem face protejati, în condiţii de siguranţă şi, dacă se poate, sustineţi-ne cu toate forţele ca să ne putem trata pacienţii si să fim sănătosi .

Fără INTELIGENŢĂ, CARACTER, LOIALITATE, ONESTITATE, DEONTOLOGIE, MERITOCRAŢIE, PROMOVARE DUPĂ CRITERII PROFESIONALE, nu vom reuşi să schimbăm nimic în acest sistem sanitar care aproape se prăbuşeşte şi care va fi măturat de pandemie. România are aproape 500 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, o rată a îmbolnăvirilor de 16%, cea mai mare din toate ţările afectate de pandemia de Covid-19”, scrie stiripesurse.ro.

sâmbătă, 4 aprilie 20203608
Comentarii

12DATORIA(5 apr 12:08)
Doctorii sa-si faca datoria asa cum si-o fac toti cei care muncesc cinstit in Romania. Sa nu profite de situatie.
17Mihai(5 apr 11:04)
Intre 2 rele, mai bine traiam cu Ciuma Rosie decat cu LuCOVID al 19-lea cel galben la fata. Ciuma tot mai avea tratament dar astia-s absolut mortali si la propriu si la figurat, fara leac. Vai de capul nostru cu asa conducatori pe cap...
52Cetatean(5 apr 10:30)
E foarte adevarat ca majoritatea medicilor iau spaga si de la cel mai amarat pensionar, e foarte adevarat ca au dantajat statul pentru a primi salarii f mari si au cobtinuat sa ia spaga si s au axat mai mult pe clientii din privat, e f adevarat ca din vina lor sistemul de sanatate este la pamant intrucat s au complacut sa se reduca la lefurile mari, la umilinte din partea sefilor lor incompetenti. Insa la fel de adevarat este ca sunt si medici care refuza aceste spagi, e cazul celor tineri, iar pentru acestia medicii merita respect din partea noastra.
21pensii speciale,(5 apr 10:12)
se dau la magistrati, primari, parlamentari, guvernanti , bugetari care nu au facut mai nimic in viata lor activa pentru om si tara , decat stiti voi bine ce au facut ca sa ajungem unde am ajuns!medicii au muncit si muncesc , cand nor mai muncii nu vom mai fi!
23Unu(5 apr 09:27)
Domnilor doctori, va ro, faceti ceva cu virusul, poate ii ia cu el pe idiotii care comenteaza acum ca nu mai au meciuri de fotbal la tv!
04dottore(5 apr 09:18)
comenteaza toti oligofrenii dar cand s-au taiat salariile doctorilor cu 25 la suta nu a venit nimeni sa zbiere ca nu-i corect!!!! iau spagi, de ce nu v-ati facut doctori? aste daca ati baut cerneala in timp ce ei stateau si invatau!!!
16Pt Gigi 8.27(5 apr 09:09)
Bai cretinoid trist - in TOATE partile se cauta doctori. Am pleca oricand, dar mai avem un pic de respect fata de tara asta, desi cu animale ca tine...Banii ii meritam, dat fiind riscurile iar in deembrie nu exista nici o veste despre virus. Apropo, e liber la angajari, nu vii si tu daca e asa de bine? ca voluntar nu-ti tihneste sa ajuti, curajos doar la butoane
33Magdalena(5 apr 08:40)
Lectie de economie -Paradoxul apa -diamant ce au nevoie doctorii demasti si echipamente sau de euro sa isi puna pe fata si in miini ?
121gigi(5 apr 08:27)
spagari nenoro,cu salarii imense platite din burta,mercenari incompetenti.Dati.va ba demisia,si carati.va,dar sa fiti pe lista aia dezertorii.Sa vedem cine va angajeaza,poate in africa,unde va este locul.Cum dati putin de munca,gata,ati obosit,ca gaborii.vreti drepturi peste drepturi peste drepturi,si,de prosti ce sinteti,nu stiti nici un costm de protectie sa va puneti!sau nu are buzunare ptr spaga,de aia. Ba doctorii mengele,pomanagiilor,la 18000 ron putati sa va luati cu 250 citeva sute de masti chirurgicale,prin decembrie,stiati de criza.Sau nu?cit de ... puteti fi?
17asd(5 apr 07:56)
auzi la asta ca nu intelege , statul a creat o campanie de denigrare a doctorilor pt a distrage atentia la incapabilitatea de a asigura materiale de protectie si restu de echipamente , ei au pensii speciale , ei nu fac nik pt cetatean !
83nu inteleg(5 apr 07:33)
doctorii, salarii la stat, salarii la privat, spagi si nu ai bani de manusi si masca?costa 50 lei setul de 100 de manusi la china mall si 7 lei masca in farmacii. daca vreti sa salvati vieti, nu va puteti rupe de cativa lei pe zi??asa de chitrosi sa fiti?evident ca aveti bani si de combinezoane chimice si alte nebunii...dar poti sa ceri asta unei categorii sociale care si a dovedit lacomia in ultimii 30 ani?
73doctorii ipocriti(5 apr 07:28)
vad doctorii pe facebook posteaza melodii despre eroi, acum orice doctor se crede erou, pana si stomatologul. Cand luati spaga tot eroi erati? de 30 ani nu a iesit nimeni in fata, ce eroi vreti voi sa fiti?
06Pt 02,43(5 apr 07:08)
In 30 ani am vb degeaba despre lipsuri. Si, in 30 ani nu a fost niciodata lipsa de mijloace de protectie, pt ca nu a fost asa pandemie. Manusi la fiecare pacient si masti la cei cu viroze. Atat era nevoie. Di se puteau vumpara. La nevoie ne luam singuri de pe net, din farmacii. Dar acum? Pun pariu ca unii au mai multe masti acasa decat unele sectii pt o tura.
05euel(5 apr 06:37)
O natie de compromisi,,,
69Pt medici si tot personalul me(5 apr 02:43)
In 30 de ani nu ati sesizat ca nu aveti circuite, proceduri, materiale, etc. Starea in care arata sistemul medical vi se datoreaza in mare masura si domniilor voastre. In toata aceasta perioada v-au preocupat cu totul alte lucruri nu profesia.
58pensie de urmas(5 apr 02:35)
si pt miile de copii ai caror parinti au murit nu din cauza bolii,ci din cauza unor medici,cauza fiind incompetenta crasa sau lipsa spagii,...nesimtitii
712Cetatean(5 apr 01:56)
Personalul medical sa-i multumeasca lui Dragnea ca le-a dat salarii uriase fata de marea masa de romani. Totusi trebuie sa inteleaga ca ei si-au ales aceasta meserie nobila iar cand apare o astfel de situatie, o data maxim doua intr-un secol trebuie sa-si faca datoria. Cei care demisioneaza trebuie sa li se retraga dreptul de practica pe o perioada minima de 10 ani cu reluarea activitatii in baza unui examen de specialitate gen rezidentiat. Este o masura normala si s-a practicat si in alte state.
311Pentru observator(5 apr 00:18)
Si personalul medical din laborator merita alaturi de ceilalti din prima linie.
420Cati prosti(5 apr 00:17)
Pt oligofrenii de mai jos care injura medicii...mai trepanatilor, daca trimiti medicii la lupta fara echipamente de protectie se infecteaza si poate chiar mor. Dupa care crapati si voi vitelor pt ca nu mai are cine sa va i grijeasca. La fel si pt politisti si militari. Natie de cretini
615Observator(5 apr 00:02)
Personalul medical din prima linie Ambulanta, UPU, acum chiar si Infectioase, este singura categorie socio-profesionala care merita pe deplin sa beneficieze de pensie speciala. Ei sunt eroii in orice perioada si ei sunt atat de uzati ca nici unul nu apuca sa beneficieze de mai mult de 3-4 ani de pensie.
1118alege-s-ar praful(4 apr 22:21)
de tot sistemul sanitar uman, putred pana in maduva oaselor.Cotizez o viata bani pt cass si cand te duci la ei ultima zdreanta de infirmiera se uita la tine ca la un cacat, de zici ca este academician doctor inginer.Stiti si voi ca si doctoritele-doctorii se uita la fel la voi, dar isi schimba uitatura cand le dai SFANTA SPAGA sau mergi la cabinetele lor private ori la farmaciile lor ca sa cumperi hapuri si injectii care nu au nici 10 la suta substanta materie prima.Este situatie de urgenta, ar fi trebuit impuscati cei care demisioneaza! daca soldatii de pe front nu ar fi vrut sa mai lupte...
923e corect ce solicitati(4 apr 21:55)
F. bine procedati cadrelor medicale, e un risc major pt. sanatatea voastra. Si pt. asta copilasii vostri tb. ajutati sa creasca, sa faca scoala ca si voi. Si pt. ce atatea eforturi supraomenesti.Pt. ciorditori, curve, traficanti de droguri si carne vie, pt. tigani paraziti, pt. cersetori, care nici macar minimul de bunul simt n-au pt. a sta in carantina. Dimpotriva pe banii nostri sant cazati si hraniti si scuipa, urla, injura medici, politisti, pe cei care-i ingrijeste, etc. Toate scursurile societatii romanesti. I-am vazut p-afara , ii vedem si acum ce calitate inferioara au acesti nomazi.
712Unu(4 apr 21:46)
Adevarul este ca prosti sunt cei ce isi pierd vremea citind ce scriu toti oligofrenii cu doua clase.
1211gicu valerica porcosu(4 apr 21:45)
ce frumos isi negociaza medicii pensii speciale. bat fieru cat e cald...si vorbestc de deontologie..
1313Pt ai nostri(4 apr 21:16)
Tara din lume unde medicii isi dau demisia: Romania motiv pe perioada covid nu au voie sa intre apartinatorii deci nu sa primeste spaga, mici atentii valoroase
1019ai nostri(4 apr 20:26)
mai stie cineva vreo tara in lume unde medicii isi dau demisia in masa ?
510Escu(4 apr 20:06)
Daca tara are bani atunci sa le dea si doctorilor aceleasi drepturi cum au si ceilalti speciali daca nu atunci sa le taie si alora care au,caci daca tara nu are bani de unde sa le deie !!!?,se pot da din imprumuturi numai ca bani luati imprumut trebuiesc dati inapoi cu dobanda.
518Pt mihai(4 apr 19:51)
Se cere doar pt cadrele medicale ce vor muri la datorie. Iar despre medicii militari...exceptand spitalul militar din bucuresti, numai trantori si incompetenti, care o freaca pe bani publici, care n,au auzit in viata lor un foc de arma, ca majoritatea celor din armata. Si da, doctorii aia au pensii speciale. Si se pensioneaza la 45 ani. Pt restul comentacilor...rusine!
29Petrov ala basescu;(4 apr 19:37)
Nu ne trebuie autostrazi.Doctori,asistente afara din tara.facem parteneriate cu licuriciu.
1211Mihai(4 apr 19:34)
pana acum, credeam ca doar magistratii sunt nesimtitii care jecmanesc tara la propriu cu salariile,pensiilke ,sporurile lor nesimtite...dar, halatele albe,lovesc din nou, dupa stirea cu nemernivca aceea din Tg Jiu, sefa ati, cu salar lunar de 18.620 lei net si spaga fara numar si neimpozabila care a demisionat de frica ca nu mai apuca sa cheltuiasca ditai averea, acum sanatatea vrea pensii speciale.Statui nu vor?
2018Srisoare catre Pintea spagara(4 apr 19:21)
Ooo... !? Ce arogante, cata nesimtire pe capul lor, a Spagarilor ! Nu poti sa te apropii de spital, pana nu dai SPAGA, pana nu dai plicurile pentru toti,.... ierarhic, de la director pana la cea care da cu mopul, ca altfel nu te baga nimeni in seama, nu rezolvi. Nu! Au buzunare la halate asa de mari...daa.... De la madam pintea SPAGARA,ministra lor, pana la femeia de serviciu. Despre ce vorbim ?! Este un dezastru in sistemul sanitar: hotii, tradari, macatorii si furaciuni. Rusine! Ati dat de greu ?! Aratati-va valoarea. A trebuit sa vina armata sa va faca ordine, sa va DISCIPLINEZE. Da! Daa..
1613jusrtitiarul(4 apr 18:47)
pentru TOTI pulifricii care comenteaza mai jos am o intrebare aia care au pensii speciale si ies la pensie la 45 de ani cu ce se deosebesc de astia pe care ii huliti voi aici? da astia cu pensii speciale nu stiu cand isi aleg meseria cu ce se confrunta? nu au oare si ei vacante ca profesorii de exemplu? nu iau si ei spaga la greu?
1419Ana,(4 apr 18:47)
cati ani ai?Tu pe cine feliciti aici?Pe cei care au primit si primesc spagi ca sa se ocupe de tine,de mine sau copiii nostri?Tu cate experiente ai trait cu asa zisii doctori care te jecmaneau de cum aveai nevoie de ei?Acum le-a venit randul sa nu fie bagati in seama?Uite ca au fost bagati in seama ,se vede prin veniturile lor ,chiar de trebuia sa plateasca inapoi fiecare ptr spagile primite .Iata ca drepturi li s-au oferit dar tor incearca isi bata joc.Armata,Politia si restul care la fel lupta cu virusul asta de ce nu plang atat ?Noi nu ne sacrificam aici?Nu doar voi contati aici.La.munca
1821URAT(4 apr 18:37)
Bravo, mai medicilor, profitati de situatie ca sa cereti fel e fel de drepturi. Din cauza asta neam ales in tara cu atatea pensii speciale platite unor indivizi care nu au facut altceva in viata lor decat sa stea pe scaun.
1121laa(4 apr 18:11)
muuuuie pnl
2231o pla(4 apr 18:07)
Nu va ajung salarii de 15 mii pe luna acum vor si indemnizatie pe viata sa-si faca meseria, futu-va rasa voastra de spagari infecti. Toti care am fost in spitale am fost nevoiti sa dam spagi acestor golani, acum cand chiar trebuie sa munceasca vor indemnizatie pentru urmasi, rasa voastra de spurcatii dracului.
2325eroii swlii(4 apr 18:00)
astia nu stiu ce motive sa mai gaseasca sa o steraga acu ca au dat de munca. exista asigurarile de viata ba, fomistilor. ca nu va mai saturati de bani. ti-ai dracu.
1223lili(4 apr 17:56)
Eu as cere pensiue si soacrelor .Va ganditi putin ce cheltuieli se fac cu avioanele cu poliria care insoteste nesimtitii cu cazarea si masa cu importiurile etc etc Toata lumea vrea sporuri :vanzatorii gunoierii politia jandarmii si profesorii ar trebui ca si ei sunt expusi :paduchi grpa etc etc si noi spor de stres si poluare cu clor
1713dr justice(4 apr 17:36)
mai colegi ca sa nu zic mai tovarasi,Domnilor ,doamnelor confrati v-a scapat o chestie minora,Imunitate ptr. corpul medical fata de depasirea competentelor profesionale confintite prin avizul de libera practica,Stiti voi foarte bine ce spun-acele depasiri de competente la care ne obliga jegurile de manageri si diriguitori ai marelui sistem de sanatate, care se intampla si in vremurile de asa zisa NORMALITATE
2635Mirela C.(4 apr 17:31)
Cerintele lor sunt logice si de bun simt, deci actionati in consecinta si...urgent!
2532Ana(4 apr 17:27)
Felicitari domnilor doctori ! Cati medici gandesc la fel ?
mai mult...Replica
31 mai 14:47ReplicaOlguţa Vasilescu: Ia uite ce TUN a dat Dan Vîlceanu prin firma mamei sale!

Deputatul Lia Olguţa Vasilescu a dezvăluit un ”tun” dat de liberalul Dan Vîlceanu, pe care-l acuză ar fi...490

31 mai 14:20ReplicaALARMĂ de grad ZERO în SUA! Și-n LUME! VIDEO1558
31 mai 23:22ReplicaAdriana Arghirescu, despre TERENURI, BABU, FĂGĂDĂU și LUPTA din Consiliul Local! VIDEO1571
31 mai 00:00ReplicaCondamnat la închisoare după ce şi-a lovit vecinul cu o cazma

Un banal scandal între vecini se putea termina tragic. După un conflict spontan între două femei, în plină...737

31 mai 23:23Replica10.000 de rezervări, făcute de turişti pe litoral pentru prima săptămână din iunie1146
31 mai 23:30ReplicaA fost rupere de nori în județul Constanța! Video8408
31 mai 23:25ReplicaNoi măsuri de protecție sanitară pentru clienții teraselor și plajelor, începând cu data de 1 iunie

Începând cu data de 1 iunie a.c., sunt permise activitățile de preparare, servire și consum al produselor...1162

31 mai 00:02ReplicaCoronavirus în Constanța: Oamenii legii au aplicat 12 sancțiuni3333
31 mai 23:27ReplicaDoar 17 constănțeni infectați cu Coronavirus!1901
31 mai 00:03ReplicaAccesul pe plaje se va face doar pe baza unei rezervări telefonice sau online

Accesul pe plajele de pe litoralul Mării Negre se va face doar pe baza unei rezervări telefonice sau online, numărul...9159

31 mai 00:03ReplicaReguli privind redeschiderea teraselor de la 1 iunie: Maxim 4 persoane la o masă1449
31 mai 23:28ReplicaMinistrul sănătății: 'Mergem spre a treia etapă de relaxare, pandemia e controlabilă'919
Vremea
21.4°20.1° - 21.4° duminică, 31 mai 2020
ConstanțaUmiditate: 57%
Vânt: 6.29 m/s
Presiune: 1010 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
31 mai 00:00SportRezultate din campionatul Germaniei

News.ro prezintă rezultate înregistrate în partidele disputate, sâmbătă, în etapa a XXIX-a a campionatului...238

31 mai 00:00SportBayern Munchen a făcut 'instrucţie' cu Fortuna Dusseldorf, în Bundesliga

Campioana en titre a Germaniei şi lider la zi, Bayern Munchen, s-a distrat pe teren propriu cu Fortuna Dusseldorf,...315

31 mai 00:00SportNicolae Stanciu, gol şi două pase de gol pentru Slavia Praga

Mijlocaşul român Nicolae Stanciu a marcat un gol şi a dat două pase decisive pentru Slavia Praga, în meciul...325

31 mai 00:00SportDominic Thiem a reuşit a treia victorie în turneul Generali Austrian Pro Series 2020

Tenismanul austriac Dominic Thiem, numărul trei mondial, a reuşit, sâmbătă, a treia victorie consecutivă în...287

Local
30 mai 22:34LocalCOVID-19: 279 de cazuri la Constanţa

Până astăzi, 29 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.982 de cazuri de persoane infectate cu virusul...1396

30 mai 22:35LocalȘedința ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia: 11 proiecte aprobate

Joi, 28 mai 2020, la Primăria Municipiului Medgidia s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Local Municipal....897

30 mai 22:28LocalOFICIAL. Parchetul Tribunalului, precizări despre dosarul șefului pazei de la Flora și al agentului de la Penitenciarul Poarta Albă

6004

30 mai 22:32LocalPrinși BEȚI la volan și FĂRĂ permise de conducere

Polițiștii din cadrul Secției 2 și jandarmi ai G.J.M. Tomis, la data de 28 mai a.c., în jurul orei 16.00, au...1205

30 mai 22:33LocalCondamnați la închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Cernavodă, la data de 28 mai a.c., au identificat un bărbat, de 31 de ani,...1154

30 mai 22:33LocalGrădina de Vară 'Farul' din Mangalia - reabilitată cu fonduri UE

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, recent, sursele de finanțare pentru modernizarea Grădinii de Vară...1601

30 mai 22:29LocalDoi tineri au încercat să facă un 'cocktail Molotov' din petarde ca să-și incendieze socrul

Cei doi tineri din comuna Călărași, răniți de explozia unor petarde ar fi încercat să pregătească un...1136

30 mai 22:30LocalSpecialiștii dau PONTUL: Cum sună ANUNȚURILE de angajare care se vor dovedi a FI ȚEPE

Specialiștii atrag atenția asupra anunțurilor de angajare care se pot dovedi a fi țepe. Un milion de români au...1364

30 mai 23:10LocalPopescu: Colaborarea cu compania chineză pentru Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă nu a progresat

965

Politică
30 mai 00:00PoliticăPreşedintele Iohannis a semnat decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului general Ioan Buda

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului...475

30 mai 00:00PoliticăTurcan: Guvernul a adoptat procedura ce va permite elevilor să folosească gratuit transportul public pentru a merge la şcoală

Guvernul a adoptat procedura detaliată care le va permite elevilor "să folosească gratuit transportul public pentru a...486

30 mai 00:01PoliticăSONDAJ IMAS. PRO România lui PONTA a ajuns la 11%

1267

Interviuri
16 mai 00:50InterviuriEugen Teodorovici: Eu sunt, de fapt, preşedintele PSD

România a intrat într-o nouă etapă din data de 15 mai. Starea de alertă a fost instituită oficial de către...3672

16 mai 13:45InterviuriVictor Ponta: Am înțeles, cu mintea mea de social-democrat, că nu sunt bani pentru măsuri sociale dacă nu merge economia privată

România a ieșit oficial din starea de urgență, intrând, de azi, în starea de alertă. Astfel, despre începutul...3286

13 mai 00:12InterviuriVIDEO! Babu este un laș dacă a avut curajul să lovească o femeie!

5290

8 mai 23:16InterviuriCabinetele stomatologice sunt obligate să mărească prețurile după 15 mai VIDEO

După două luni în care au fost închise din cauza epidemiei și a stării de urgență, cabinetele stomatologice se...7350

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

Prefectul George Niculescu, numit în funcție la finele lui 2019, a apucat vremuri greu încercate. Și ne referim la...3340

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

4119

Monden
30 mai 00:00MondenConcertul special „One World: Together at Home“ a stabilit două recorduri

Reprezentaţii Guinness World Records au anunţat că evenimentul special ''One World: Together at Home'', difuzat la...393

30 mai 00:00MondenLady Gaga lansează „Chromatica“ şi se reafirmă ca regină a electropop-ului

Lady Gaga a lansat vineri "Chromatica", cel de-al şaselea său album de studio care are ca tematică universul...407

30 mai 00:00MondenStudioul Paramount pregăteşte o continuare la filmul „Sonic the Hedgehog“

381

30 mai 00:00MondenMTV Video Music Awards ar putea avea loc sub forma unui show live

Reprezentanţii postului MTV poartă discuţii în această perioadă cu numeroase agenţii guvernamentale şi din...379

30 mai 00:00MondenFostul membru ABBA Björn Ulvaeus este noul preşedinte al CISAC

Compozitorul suedez Björn Ulvaeus şi fost membru al celebrei trupe ABBA a fost ales preşedinte al Confederaţiei...477

30 mai 00:00MondenFostul membru ABBA Björn Ulvaeus este noul preşedinte al CISAC

382

Mapamond
30 mai 00:00MapamondCoronavirus: Spania trece de luni într-o nouă fază a măsurilor de relaxare

Spania va continua luni aprofundarea măsurilor de relaxare care vor permite unui procent de 70% din populaţie să...417

30 mai 00:00MapamondCel mai bătrân bărbat din lume, britanicul Bob Weighton, a murit la vârsta de 112 ani

Britanicul Bob Weighton, recunoscut de Guinness Book of Records drept decanul de vârstă al umanităţii, a murit joi...427

30 mai 00:00MapamondCoronavirus: 1.297 de decese în SUA în ultimele 24 de ore

391

30 mai 00:00MapamondBoris Johnson anunţă noi măsuri de relaxare în Regatul Unit de săptămâna viitoare

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat joi o nouă relaxare a restricţiilor impuse pentru limitarea...409

30 mai 00:00MapamondProtest al angajaţilor medicali la Paris: „Vrem bani, nu medalii“

Sute de angajaţi medicali au demonstrat joi în faţa unui spital din Paris pentru a cere salarii mai mari şi mai...434

30 mai 00:00MapamondSpitalele californiene se luptă cu greutăţile financiare după ce s-au pregătit pentru un val epidemic care nu a venit

420

Sănătate
30 mai 00:00SănătateCum îți întărești sistemul imunitar după infecții respiratorii repetate

Rezistența sistemului imunitar ca răspuns la infecțiile respiratorii se schimbă permanent, în funcție de istoricul...435

30 mai 17:56SănătateTraiul în zone aglomerate crește riscul de boli neurologice

Locuirea în apropierea străzilor aglomerate sau a autostrăzilor crește riscul de demență, Parkinson, Alzheimer și...401

30 mai 00:00SănătateImunoterapia sublinguală ar putea vindeca alergia la arahide

370

30 mai 00:00SănătateAlzheimer: au microbii un rol esențial în dezvoltarea bolii?

Prezența anumitor agenți infecțioși pare să fie asociată cu boala Alzheimer, arată un studiu recent, oferind o...406

30 mai 00:00SănătateS-a descoperit celula care declanșează tremorul și cum poate fi controlată

Tremorul - cea mai frecventă tulburare de mișcare - este declanșat de o celulă care poate fi controlată,...441

30 mai 00:00SănătateUn compus anticancerigen, descoperit în frunzele de salcie

401

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT