REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Cafeaua cu lămâie te-ar putea ajuta să slăbești? Ce spun cele mai recente studii

Cafeaua cu lămâie te-ar putea ajuta să slăbești? Ce spun cele mai recente studii

A.F. 19 martie 2024 | 00:00 158

Ignorați idei ca latte cu aromă de dovleac sau alte combinații fanteziste. Există o nouă băutură la modă care face furori pe rețelele sociale. Specialiștii spun că în anumite condiții, cafeaua cu lămâie te-ar putea ajuta să slăbești.

Cafeaua cu lamaie te-ar putea ajuta sa slabesti? Ce spun cele mai recente studii

Pe TikTok s-a viralizat o băutură acidulată, preparată prin combinația dintre lămâie și cafea. Utilizatorii susțin că poate ajuta la slăbit.

Cafeaua cu lămâie te-ar putea ajuta să slăbești

Hashtag-ul #LemonCoffee este foarte vizualizat pe platformele de socializare. În unele clipuri video sunt imagini cu utilizatori „înainte și după”. Mai exact cu pretinse evoluții ale fizicului lor, înainte și după ce au băut cafea cu lămâie.

Dacă beneficile pentru sănătate ale apei cu lămâie sunt studiate de ceva vreme, combinația dintre cafea și lămâie, nu a fost cercetată suficient pentru a se putea emite un verdict clar, notează Prevention.

Atâta timp cât un număr în creștere de utilizatori de TikTok laudă beneficiile pentru sănătate ale ineditei combinații, poate fi tentant să încerci. Dar cât este de sigur și cât este de eficient? Iată explicațiile experților în nutriție.

„Este important de remarcat că „urmărirea unor astfel de tendințe poate duce la un dezechilibru al regulilor alimentare”.

„Aceste mofturi, pe care le vedem pe social media, pot duce la o alimentație dezordonată, în loc să se concentreze pe o schimbare durabilă a comportamentului”, explică medicul nutriționist Mascha Davis pentru publicația amintită.

Cofeina este renumită pentru scăderea apetitului, dar nu înseamnă că ar trebui pur și simplu să înlocuiți mesele cu o ceașcă de cafea.

Corpul nostru are nevoie de hrană pentru combustibil. Consumul unui număr redus de calorii poate încetini metabolismul, făcând mai dificilă pierderea în greutate.

„Săritul peste mese, alegând cafeaua, poate contribui la o senzație mai mare de foame și la supraalimentarea ulterioară”, adaugă Mascha Davis.

„Aportul excesiv de cofeină rezultă, de asemenea, în deshidratare și un somn de proastă calitate”, susține expertul. „Dacă vei combina ceașca de cafea de dimineață (cu sau fără lămâie) cu un mic dejun sănătos, cafeaua poate ajuta la pierderea în greutate”, susține Keri Gans, autoarea cărții „The Small Change Diet”.

Care este impactul final al cafelei cu lămâie asupra greutății

Din nefericire, susțin specialiștii, răspunsul este negativ. „E foarte puțin probabil ca această băutură să fie soluția magică pentru pierderea în greutate”, punctează Davis.

Într-adevăr, oferi un aport de vitamina C și ceva energie din cofeină, dar, în cele din urmă nu este o băutură magică pentru pierderea în greutate”, mai explică nutriționistul.

Dacă totuși doriți neapărat să includeți cafeaua cu lămâie în dieta voastră, nu uitați să respectați toate principiile care combină o dietă sănătoasă cu mult exercițiu fizic, conchid specialiștii.

Deși nu ajută în mod direct la slăbit, cafeaua cu lămâie poate fi de folos în contextul mai larg al unui program intensiv de pierdere în greutate.

Poți slăbi cu ajutorul cafelei, dar pe termen scurt

De asemenea, cafeaua este diuretică. Asta înseamnă că va crește cantitatea de urină. Potrivit Clinicii Mayo, diureticele reduc acumularea de lichide în organism.

Acest lucru poate rezulta într-o pierdere temporară sau pe termen scurt în greutate. Motivul este că urinarea reduce greutatea apei în organism.

Cafeaua are beneficii suplimentare pentru sănătate, inclusiv protecția împotriva diabetului de tip 2, un risc mai scăzut de cancer, de insuficiență cardiacă și o reducere semnificativă a riscului de deces în urma bolilor hepatice cronice.

Apa cu lămâie nu ajută la slăbit

Din păcate, consumul lămâilor în sine nu va avea niciodată ca efect pierderea în greutate. Casey Kelley, fondatorul și directorul medical al Case Integrative Health, consideră că adăugarea unor felii de lămâie în apă poate favoriza o hidratare adecvată.

Astfel ai o băutură savuroasă cu un conținut scăzut de calorii. „Hidratarea este cheia pierderii în greutate și a gestionării greutății”, arată dr. Kelley.

„Mulți dintre cei care nu pot bea o cantitate suficientă de apă cred că apa cu lămâie este mai plăcută la gust și îi ajută să rămână hidratați. Deși apa cu lămâie face parte dintr-o rutină sănătoasă, totuși nu va duce la pierderea în greutate”, completează expertul. Dar citricele oferă alte beneficii notabile, cum ar fi vitamina C.

„O lămâie oferă 51% din aportul zilnic recomandat de vitamina C, un nutrient important pentru sănătatea imunitară”, arată Mascha Davis.

Lămâile nu sunt un aliment magic care pot arde grăsimile, dar au un conținut scăzut de calorii. „Asta le face o alegere excelentă pentru pentru un plus de aromă în diferite feluri de mâncare sau băuturi, fără adaos de zaharuri, sare sau grăsimi”, adaugă Kelley.

Ce rol are un nivel optim de vitamina C

Un alt aspectat relevant este nivelul ridicat de antioxidanți din vitamina C din lămâi. Acesta poate ajuta în cazul stresului oxidativ legat de exerciții fizice și inflamații, putând preveni creșterea în greutate, spune Amy Lee.

Un studiu recent a constatat că persoanele cu niveluri optime de vitamina C oxidează cu 30% mai multe grăsimi în timpul exercițiilor fizice, decât cele cu niveluri mai scăzute.

În egală măsură, sucul de citrice poate îmbunătăți anumite funcții ale organismului. În plus, zeama de lămâie este utilă în problemele digestive, gustul acru stimulând producția de bilă și de sucuri gastrice, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108