REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Câini comunitari, ridicaţi dintr-o parcare!

Câini comunitari, ridicaţi dintr-o parcare!

Replica API 7 septembrie 2019 | 00:00 489

Cainii vagabonzi (comunitari, cum solicită iubitorii de animale să fie denumiţi) sunt un pericol, mai ales când sunt în haită. Aceştia pot deveni agresivi, iar uneori îţi este frică să mergi pe stradă, aşa că ocoleşti drumul ca să nu te confrunţi cu un câine periculos. Sunt peste tot, iar campaniile de capturare a acestora sunt în desfăşurare, de multe ori şi la sesizările cetăţenilor.

"De câteva săptămâni o haită de 7-8 câini fără stăpân stă în parcarea din spatele blocului L10, de pe strada Bogdan Petriceicu Haşdeu, numărul 128. Aceştia sunt foarte agresivi, nu putem să mai ieşim afară cu copii, că ne aleargă şi latră violent. Vă rog găsiţi urgent o rezolvare", a transmis un localnic din zona Haşdeu. Serviciul de Gestionare Animale Abandonate a fost sesizat, iar echipele pentru capturare s-au mobilizat de îndată, în dimineaţa zilei de vineri, 8 septembrie 2019. Aceştia au capturat câţiva câini care urmează să fie recepţionaţi şi înregistraţi.

Oamenii din zonă au scăpat temporar de pericolul unui posibil incident cu aceşti câini. Unul dintre cele mai periculoase locuri, din acest punct de vedere, este în zona Palas, la intrarea cimitirului. Acolo se regăsesc peste 15 câini care aleargă în haita dacă sunt aţâţaţi, iar seara poţi să devii alergător la maraton în cazul în care te intersectezi cu ei.

Câinii capturaţi şi înregistraţi în evidenţele adăposturilor pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Încredinţarea câinilor se face numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

Iulian RUSU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa stii ca iubitorii de animale sunt oamenii adevarati. voi astia care traiti pe maidane numiti totul maidanez si sunteti adevarata problema a omenirii. daca o sa pricepi ca stand intro haita de caini vei fi aparat de ei si nu atacat pentru ca te comporti ca un om, atunci o sa pricepi si faptul ca inciti la ura si violenta impotriva unor animale care n-au nici o vina ca s-au nascut intrun oras populat de imbecili.
1
3
Ma, tu, asta care nu poti sa iesi afara cu "copii", zic sa ai parte de javre bipede si nu de caini la copiii tai
3
3
Cea mai distrugatoare specie e rasa umana , astia voi evoluati nu aveti habar ca in lumea aceasta animalutele sunt si se inmultesc pt ca au aparat reproducator nu ca le dau oamenii cate ceva de mancare..... Problema este NU OMORUL SI CANICIDUL vor rezolva " prblm" ci SINGURA SOLUTIE ESTE STERILIZAREA !!! Ganditi va ca sufletele acelea moarte ajung sa fie ingrasamint si apoi papa copiii vostrii eco bio ! DOCUMENTATI VA
3
5
Hasdeu tu traiesti singur pe lume? Ce dracu iti place tie, animalele sunt suflete si ele dobitocule, daca cineva iubeste animalele nu inseamna ca e idiot, handicapat penal ce esti, da-ti foc, du-te si locuieste pe o insula pustie ca tu esti genul care nu-ti place nimic, gen Radu Banciu.
4
8
Corect dar cu maidanezii cu doua picioare ce facem
4
5
ok ..cainii ca cainii...dar cu pisicile maidaneze ce facem? am la scara pe putin de pisici...care fac mizerie, se urca pe masina si iti lasa niste urme superbe, iubitorii le dau mancare si apa pe unde apuca, le arunca vecinii pulpe stricate cu tava...au purici nu mai zic, cand vii in casa tre sa scuturi pe picioare..ca altfel aduci musafiri...cu astea ce facem? fiecare idiot...iubitor scuze, isi creste in fatza blocului ce animal considera? unde dracu suntem? la tzara?
4
5
Sa se aplice legea sa fie amendati cei care abandoneaza si cei care nu isi steriluzeaza animalele conform legilor in vigoare. Sunt niste biete animale domestice dependente de om, prostul se lupta cu cainii, desteptii inteleg ca sunt pe strada din vina oamenilor. Controale ale primariei si amendati cei cu csini nesterilizati si care isi abandoneaza animalele. Trebuie lucrat la sursa altfel e ca si cum ai teava sparta si aduni apa cu polonicul in loc sa repari teava sa nu mai curga apa.
9
2
Fix asa p astia gen maria si care vrei sa beliti si sa strangeti si sa va ungeti cu sange pe maini pe voi cine va strange si va beleste ?? Va zic eu : soarta , si karma si cum vreti voi paduchilor si retardatilor si involuatilor !
10
13
Oare nu exista vreo pesta canina? avem pesta porcina, gripa aviara, boala vacii nebune, etc. Este timpul pentru o pesta canina.
11
12
DAR PE MA TA CINE O STRANGE, maria? BABUINI tarani infecti deranjati de tot ce misca
12
12
da pisicile cine le strange ca s-au inmultit si se mai inmultesc de nu ai aera stau pe la subsolurile blocurilor si sa te tii cati pureci sunt in bloc mai sunt si niste cate de tanti care le hranesc si astea stau si miorlaie sa le dea de mancare in momentul cand iubesti un animal il iei in casa
15
11
Sa nu fie si din caini aia adoptati acum cateva zile de "oameni cu suflet nobil".Terminati ma cu adaposturile si protectia asta pentru caini de frica carora nu pot copiii sa mearga la scoala neinsotiti.Stiti cum sa faceti lucrul asta sau trebuie sa va scriu?.
21
10
Sa vedeti in spate la complex unirii ce haita de 8 maidanezi sa aciuat. Cred ca la intrarea inparc trebuie pus semnul cu Atentie caini rai!!!
14
10
Aloo replica vineri a fost 6 septembrie nu 8 ...ce calendar aveti ?
8
2
Duceti la Filipinezi pentru fripturi,,zoofili dati la poscarae sa fie trasi pe bat.
14
11

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272