REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Câinii din Mangalia, o afacere de 100.000 de euro pentru un 'hingher' din București

Câinii din Mangalia, o afacere de 100.000 de euro pentru un 'hingher' din București

Replica API 24 ianuarie 2019 | 00:00 2878

Are cabinete veterinare în toată Capitala

Are cabinete veterinare în toată Capitala

Primăria Mangalia plătește 100.000 de euro unui “hingher” din București pentru câinii fără stăpâni din oraș, în urma a două contracte atribuite fără licitație (în urma unei proceduri simplificate proprii de achiziție) în ultimele zile ale anului 2018. În anunț se vorbește despre servicii medico-veterinare, însă iubitorii de animale au reclamat, în mai multe rânduri, că de fapt ar fi vorba despre "măcelărirea" câinilor.

Primăria Mangalia a atribuit pe 28 decembrie un contract pentru achiziționarea de ”servicii de asistență medical-veterinară la capturare” a câinilor fără stăpâni din municipiul Mangalia. Înțelegerea a fost semnată în urma unei proceduri simplificate proprii de achiziție, fără organizarea unei licitații electronice, iar câștigătoare a fost desemnată singura firmă înscrisă în competiție, Felina Vet SRL din București. Potrivit SEAP, valoarea primului lot atribuit a fost de 56.000 de lei, fără TVA. În aceeași zi, municipalitatea din Mangalia a semnat și contractul pentru lotul 2 al achiziției, în valoare de 330.400 lei, fără TVA, bani care au mers în conturile aceleiași Felina Vet SRL. Practic, este vorba despre o prelungire a două contracte primite de aceeași firmă în iulie 2018, în valoare de 495.600 lei, respectiv 84.000 lei, fără TVA.

De la văcuțele Tnuva, la câini

Felina Vet SRL are sediul în Sectorul 4 din București și a raportat pentru anul 2017 afaceri de 794.605 lei și un profit net de 474.449 lei, cu doar 3 angajați, precum și datorii de 625.843 lei. Firma este controlată de Valentin Manuel Istrate, un medic veterinar devenit celebru în urma afacerilor sale cu statul. În 2013, despre veterinarul Istrate se știa că a cumpărat cu un milion de euro celebrele văcuțe Tnuva, după ce înainte de asta vindea legume pentru a-și cumpăra o mașină cu care să se deplaseze prin București pe la diverse cazuri. Acum, are mai multe cabinete veterinare în toată Capitala și derulează afaceri de sute de mii de euro cu municipalități din toată țara.

A curățat Mangalia de câini și în 2015

În 2015, Valentin Manuel Istrate este acuzat de ONG-uri pentru protecția animalelor pentru uciderea a sute de câini din Bragadiru și Mangalia, în schimbul a câtorva sute de mii de euro câștigați ușor, fără alte griji precum sterilizarea, adăpostire, darea spre adopție etc. În 2016, Istrate apare pe lista celor care au încasat peste un milion de lei de la Primăria Capitalei pentru uciderea câinilor din București, alături de alte firme. Pentru a nu fi cârcotași, trebuie remarcat faptul că Bucureștiul a scăpat, de câțiva ani de zile, de problema maidanezilor care terorizau Capitala. În iunie 2018, același Istrate apare în centrul unui scandal izbucnit în Brăila, cu privire la exterminarea câinilor din acest județ, o afacere de alte câteva sute de mii de lei.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa iau mortii in pula la hingheri si la jegurile ce nu au loc de caini,astia de se bucura de moartea cainilor
0
0
Pentru daunatoru' asta "trebuie exterminati"... pe tine ar trebui sa te dea statul in judecata ca te te-ai inmultit... Sper ca nu a fatat nevasta-ta...
6
0
Bine face! Oricum ar proceda unii sunt revoltati, altii multumiti! Sunt mai importante haitele de caini, sau oamenii !! In ce tara sunt atatia caini in orase????
2
20
numai hingheri retardati pe aici
13
10
Cainii sunt daunatori ca soarecii purecii etc chair mai periculosi raspandesc bolis si omoara in chinuri oameni indeosebi copii batrani si femei. persoanele care fac presiuni ptr mentinerea acestor daunatori extrem de periculosi trebuie de asemenea sa raspunda penal ptr crime extrem de grave precum si pentru puneerea in pericol a sanatatii populatiei si sa achite despagubiri atat victimelor cat si restului cetatenilor ptr disconfortul si starea de pericol creata!
2
21
Orasul sa umplut iar de maidanezi,basca stapani de javre de apartament care plimba animalu pe trotuare si nu aduna cacatul pe care il fac javrele,mancalar la masa!
9
25
de ce primaria din Mangalia nu le mila de bietii caini si sa-i lase in libertate sa traiasca in pace si de ce le da pe mana unui nenorocit de hingher din Bucuresti sa-i ucida se vede ca astia de la Primaria din Mangalia sunt niste criminali baa idiotiilor lasa-ti amarati astia de caini sa traiasca linistit in pace in strada si nu le mai dati pe mana unui nenorocit de hingher din Bucuresti care vrea sa-i ucida nu e frumos cea ce face este gest urat si ii vede bunul dumnezeu din Cer ca le fac rau
7
16
Dar cu rahatii cainilor care sunt plimbati de niste idioti,cand rezolvati ceva?
17
10
Firma cred ca este a dnului primar Radu Cristian care are la toate masinile lui nr VET , este adevarat scis cu WET .
10
5
Caini vagabonzi sunt in continuare in Mangalia,pentru ca nu au fost steriliati cei existenti deja si lasati in libertate si normal ca s-au inmultit.Aceasta firma platita bine trebuia sa-si faca si treaba bine.Ii duci in adapost si ii sterilizezi, ii vaccinezi,ii tratezi de boli, ii hranesti corespunzator si te preocupi si de eventuale adoptii.Iar cei care vor caini liberi pe strazi sa -i ia in plasament cu acte in regula si sa raspunda pentru ei.Doar sa le dai din cand in cand mancare nu e o solutie pentru cei care spun ca iubesc animalele.
19
9
Sunt mai prejos decat cainii aia deci imi pare rau mai degraba dupa un caine sau o pisica decat dupa ei. Cel mai misto e cand sfarsesc precum un caine sub rotile unei masini conduse de un ... om
14
8
In primul rand analfabetii care pomenesc de zoofili,sunt ei insisi pui de catele,fiind fatati dupa ce mamicile lor au avut aventuri amoroase cu caini comunitari Primind o educatie de fundull curtii,au devenit ,,hateri'',fara suflet,adica rai si foarte prosti. A iubi natura,aminalele nu inseamna sa fii ceva gen zoofil mai,frustratilor abuzati sexual in copilarie,mai hastag rezistentilor ! Nu stiti decat de violenta,ca asa ati fost educati de parintii cu cacat in loc de creier.
21
9
ia 200k euro si macelariti-i pe toti, suma imputata zoofililor si recuperata dupa confiscarea tuturor posesiunilor materiale ale acestora si internarea lor in ospicii-puscarii ptr genocid tortura si crime impotriva umanitatii
14
14
jupuiti draku toti caini,,,zoofili amendati 10 000 roni.
7
23
la Constanta nu ajunge? ca e plin de caini pe strazi si domnul pare competent.
9
27
niste excroci :ong uri ,Istrate ,babe friustrate ,toti cei ce produc hrana pt potai si vaccinuri toti manipuleaza prostimea care pune botul pt mara iubire fata de patrupede .Iar primaria ar avea alte obligatii nu sa arunce banii in buzunarele unui borfas
9
17
Sa vina si la Medgidia
10
22

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920