REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
19.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Calapod, pus sub urmărire penală în dosarul gropii de gunoi de la Năvodari

Calapod, pus sub urmărire penală în dosarul gropii de gunoi de la Năvodari

Replica API 7 iunie 2011 | 00:00 205

Italianul Vincentelli l-a băgat în belea pe fostul primar

Italianul Vincentelli l-a băgat în belea pe fostul primar

Mai multe persoane au fost puse sub învinuire în dosarul instrumentat de procurori pe tema centrului de deşeuri pe care intenţionează să îl deschidă italianul Roberto Vincentelli la Năvodari. Între persoanele împotriva cărora a început urmărirea penală se numără şi fostul primar al oraşului Năvodari, Tudorel Calapod, acuzat de abuz în serviciu. De asemenea, sunt puşi sub învinuire şi secretara oraşului, respectiv arhitectul şef al oraşului. Reamintim că, în Săptămâna Patimilor, Tudorel Calapod a dat cu subsemnatul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa privind existenţa unor documente asupra cărora planează suspiciunea că ar fi falsuri, şi care au stat la baza obţinerii avizului de mediu pentru funcţionarea unui centru de deşeuri la Năvodari, aparţinând firmei italianului Roberto Vincentelli.

Documentele datează din perioada când Tudorel Calapod era primar al oraşului Năvodari. În urmă cu câteva săptămâni, procurorul de caz, Teodor Niţă declara, referitor la acest dosar: "Avizul de mediu în baza căruia a fost dată sentinţa favorabilă centrului de deşeuri nu este tocmai în regulă. Sunt o sumedenie de falsuri. Există trei acte în baza cărora a fost obţinut acordul de mediu: 714, 715, 716, iar cel 715/august 2004 este semnat de fostul primar Ion Dobre, iar celelalte de fostul primar Tudorel Calapod. Ori, Ion Dobre nu mai era primar". Verificările în acest caz continuă şi nu este exclus ca şi alte persoane să fie puse sub învinuire. Tudorel Calapod (care în prezent este şef al Registrului Auto Român - filiala Constanţa) nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere, însă se ştie că a intrat în concediu. Concediul a fost solicitat, din câte se pare, imediat după ce a aflat care este calitatea sa în dosar. Reamintim însă o declaraţie mai veche a lui Calapod: "Vă asigur că eu, în calitate de fost primar, nu aveam nici o competenţă nici în întocmirea documentaţiei şi nici în ceea ce priveşte eliberarea acordului de mediu pentru groapa de deşeuri. Vă asigur că nu am încălcat legea şi nici nu ştiu nimic despre vreo urmărire penală".

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108