REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Călin Popescu-Tăriceanu, la Parchetul General

Călin Popescu-Tăriceanu, la Parchetul General

Replica API 29 ianuarie 2020 | 00:00 257

Călin Popescu-Tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a ajuns, miercuri după-amiază, la Parchetul General, fiind citat într-un dosar pentru abuz în serviciu în legătură cu neaplicarea unei decizii de incompatibilitate cu privire la un senator.

"Din ceea ce a apărut în presă, pentru că practica scurgerii informaţiilor către presă este una obişnuită a Parchetului din România, am aflat că sunt acuzat de abuz în serviciu în legătură cu neaplicarea unei decizii de incompatibilitate cu privire la un senator. Nu preşedintele Senatului, care are un rol mai degrabă de reprezentare şi nu are funcţii executive, nu el este cel care decide dacă un senator îşi păstrează calitatea de membru al Senatului sau şi-o pierde. Acest lucru se face în mod riguros pe baza unei proceduri pe care am îndeplinit-o, pe baza Regulamentului Senatului, iar decizia se ia de plenul Senatului cu majoritatea membrilor săi. Până nu voi vedea dosarul, nu pot da mai multe detalii. Cred că aici este vorba de o confuzie, dacă nu chiar mai mult, de o necunoaştere a prevederilor legale de către cei de la Parchet. Merg la Parchet, am tot interesul să colaborez cu Justiţia pentru lămurirea acestor chestiuni", a afirmat Tăriceanu la Parlament. potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai doamne ajuta! Sa fie cu la multi ani!
0
0
Chiar daca va fii sa fie condamnat , va face putina puscarie sau i se va da cu suspendare . Are o anumita varsta si mai scrie si o carte sau doua si gata . Din pacate sistemul judiciar din Romania este invechit chiar daca se afla in aceste institutii generatiea de dupa 89 . Metehne vechi in sistem . Oamenii cumparati cu functii si dupa cum sa vazut cu pensii speciale .
0
0
Acolo este locul curvelor politice taricene.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272