REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
13.6° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Calitatea serviciilor din turism va crește după aplicarea Legii impozitului specific

Calitatea serviciilor din turism va crește după aplicarea Legii impozitului specific

Replica API 16 martie 2017 | 00:00 226

Mircea Dobre

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, a declarat, miercuri, că a semnat ordinul privind normele de aplicare a Legii impozitului specific, document care va duce la creșterea calității serviciilor în acest sector.

"Am semnat ordinul privind normele metodologice de aplicare, document care este la Ministerul Finanțelor în acest moment. Probabil până la finele săptămânii va fi semnat și de domnul ministru. Vorbim despre alt tip de norme, pentru că absolut fiecare articol are un exemplu din practică", a spus oficialul, în cadrul unui eveniment de profil.

Potrivit acestuia, este pentru prima oară când teoria și practica au fost îmbinate, după ce reprezentanții Ministerului Finanțelor și ai ANAF au fost în anumite unități de cazare și de alimentație publică pentru a observa exact care este situația în teren.

"Cred că ar trebui să crească foarte mult calitatea serviciilor în urma acestei legi. Bineînțeles, este o problemă pentru cei care nu au plătit până acum nimic statului român, mă refer la impozit pe profit. De data aceasta vor plăti. Știu că nu le-a convenit acest lucru, dar eu am o vorbă: dacă discutăm despre democrație, minoritatea trebuie să se supună majorității", a susținut Dobre.

La începutul acestei luni, Dobre declara, la Constanța, că Legea impozitului specific în turism a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017, însă prima plată a impozitului este până la 25 iulie.

"Legea impozitului specific în turism a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017 și termenul pentru prima plată a impozitului este până la 25 iulie a.c. Toți operatorii economici care intră sub incidența prevederilor acestei legi vor putea să-și plătească impozitul la termen", a mai spus ministrul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272