REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Calul Bălan din Neptun a fost cumpărat de o firmă renumită din Brașov!

Calul Bălan din Neptun a fost cumpărat de o firmă renumită din Brașov!

Replica API 31 mai 2022 | 12:29 11337

Restaurantul preferat al soților Ceaușescu din Neptun, Calul Bălan, a fost salvat de la moarte. Societatea Sergiana Prodimpex SRL din Brașov a cumpărat recent celebrul local cu specific tradițional care era foarte apreciat de turiștii soțiți pe litoral, cât și de familia fostului președinte, Nicolae Ceaușescu, și promite că-l va reda publicului în cel mai scurt timp posibil.

Nu există localnic sau turist care să nu fi auzit de Restaurantul Calul Bălan din Neptun. Localul se află în sudul litoralului, într-o zonă deosebită, înconjurat de verdeață, la doar câțiva pași de mare, între stațiunile Neptun și Jupiter. Ani la rând, locația a fost închisă, însă locuitorii au fost optimiști și au sperat că într-o zi localul va fi redeschis și readus la viață. Și, iată că, acest lucru s-a întâmplat.

O societate din Brașov, fiind vorba despre Sergiana Prodimpex SRL, a achiziționat recent restuarantul pe care intenționează să-l redeschisă cât de curând. Societatea a început deja să caute personal dispus să muncească în locația ce va reda turiștilor bucuria de odinioară.

Date despre Sergiana Prodimpex SRL

Societatea Sergiana Prodimpex SRL a fost înființată în anul 1994 și are sediul în satul Poiana Mărului din județul Brașov. De-a lungul anilor, societatea a deschis mai multe restaurante în Brașov, fiind vorba despre Sergiana din Centrul Vechi, Sergiana în Coresi, Sergiana în AFI Brașov, Casa Tudor, Ceasu’ Rău, Nec’s, La Mama Leti, Sub Cetate, Stâna Turistică și, mai nou, urmează și Calul Bălan din Npetun. Societatea este controlată de Neculoiu Aurora (30%), Cabal Sergiu (25%), Cabaș Gheorghe (15%) Cabal George (10%), Zaharia Diana Elena (10%), Neculoiu Ana Maria (10%), iar administrator al societății este Coroi Gabriela Ionela. În 2020, firma a raportat o cifră de afaceri de 180.613.974 lei, un profit net de 6.891.704 lei, dar și datorii de 43.174.959 lei.

Restaurantul Calul Bălan, preferatul soților Ceaușescu

În viecare vacanță de vară pe care o petreceau pe litoral, soții Ceaușescu nu ratau ocazia să viziteze restaurantul Calul Bălan. Fostul lider comunist organiza petreceri cu muzică ușoară și populară și își invita prietenii de peste hotare.

Oamenii au primit cu brațele deschise vestea redeschiderii

Vestea că Restaurantul Calul Bălan se va redeschide a fost primită cu brațele deschide atât de locuitori, cât și de turiștii care petreceau în trecut în această locație unică de pe litoralul românesc. ,,Foarte bine ați făcut. Era închis de mult, păcat de asa restaurant” sau ,,În anii '90 am petrecut acolo o Seara minunata, cu spectacol de muzica și dansuri populare. Abia aștept sa vin și sa petrec încă o seara, sub auspiciile Sergiana. Felicitări!”, spun oamenii.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In anii '70 intrarea la restaurant era 25 lei. Am amintiri plăcute de atunci.
0
0
padurea aia trebuia luata in patrimoniul statului si nationalizata. asa au furat astia tara. nu zic de acest ultim investitor.
0
0
Ca firma nu e localnica de giboni.
1
0
locuitorii au fost optimisti nu pesimisti, analfabetilor, mai bine nu ati mai scrie
0
0
Pai da foarte bine
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218