REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CALVARUL unei FEMEI din Constanța: BĂTUTĂ cu CIOCANUL!

CALVARUL unei FEMEI din Constanța: BĂTUTĂ cu CIOCANUL!

Replica API 24 februarie 2020 | 23:13 531

Violența conjugală este prezentă în foarte multe din căsniciile din România. În toate cazurile, fără nici o excepție, violența conjugală este de neacceptat. Nimic nu poate să o justifice. Totuși, ea este o realitate în toate țările lumii și atinge toate categoriile sociale dar și toate vârstele. Un bărbat de 70 de ani din Constanța și-a bătut soția cu un ciocan, dar și cu pumnii și cu picioarele, aceasta necesitând spitalizare.

Conform declarațiilor victimei, pârâtul Minescu Vasile, în urma unor discuții contradictorii, a luat un ciocan și a lovit-o de mai multe ori în zona spatelui, după care a lovit-o cu pumnii în cap și zona cefei. Nu a sunat la poliție sau ambulanță și s-a tratat la domiciliu, însă din cauză că situația sa nu se ameliora, după două zile, a solicitat ambulanța. Nu au existat martori oculari ai faptelor sesizate de victimă, însă după sesizarea organelor de poliție, acestea au audiat în calitate de martori pe fiul și pe nepoata de fiică a intimaților. Fiul victimei a declarat că, în repetate rânduri tatăl său a agresat-o pe mama sa, prin diferite moduri, fapt pentru care a fost condamnat de două ori la închisoare cu executare. În dimineața zilei cu pricina, a primit un mesaj tip sms de la intimat, prin care i-a spus că mama sa a căzut în baie și s-a lovit, sens în care i-a solicitat să cumpere pastile Nospa. Ajuns la locuința intimaților, a găsit-o pe mama sa, ce se afla întinsă pe pat, care i-a spus că alunecase în baie și se lovise în zona spatelui. Având în vedere trecutul violent al tatălui său a avut suspiciunea că avusese loc o faptă asemănătoare, sens în care nu a mai plecat de la domiciliul intimaților. După două zile, a sosit la locuința intimaților și nepoata sa, care i-a sfătuit să apeleze serviciul de urgență. Până la preluarea mamei sale de către echipajul medical, mama sa i-a spus că a fost agresată fizic de intimat care a lovit-o cu un ciocan în zona spatelui în repetate rânduri și i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii în zona cefei, însă i-a fost teamă să-i spună, până la acel moment. Victima a fost diagnosticată cu diagnostic principal – contuzie a toracelui și printre diagnosticele secundare – fracturi multiple de coaste implicând patru sau mai multe coaste, fracturi multiple, nespecificate, închise. Leziunile provocate de bărbat au necesitat 25 de zile de ingrijiri medicale, nefiindu-i pusă viața în pericol.

Analizând probatoriul, instanța a hotărât emiterea unui ordin de protecție pentru o perioadă de 6 luni de la data pronunțării hotărârii și a dispus evacuarea acestuia din imobilul unde locuia împreună cu victima și obligă pârâtul la păstrarea unei distanțe minime de 100 m față de victimă, și interzice orice contact cu victima. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mosul de 70ani merita futut in cur pus sa manance cacat dimineata la pranz si seara legat de maini si mainile legate de ceafa ca sa nu se poata opune si batut cu furtunul.
3
0
mars la munca tiganule sa o vinzi pe mata sorta sa iti vinzii copii ten muie de cioara proasta sa o duc eu pe mata si pe sorta la puf In Germania jegosule prafu saleaga de tine
5
1
Ce nemernic de om !
5
1
Nici la 70 de ani, omul asta nu a dezis proverbul:naravul din fire n-are lecuire, desi a mai fost condamnat! Si copiii, nepoata si cei care stiau ca e agresiv de ce nu au luat mama, matusa, bunica ce le era, iar el nu avea decat sa-si dea ciocane in cap.
5
0
Bravo romane, mai bine neo dadeai noua sa o vindem in Germania, strici marfa
2
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367