REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Cambela Prod 'trânteşte' bloc cu 10 etaje în zona Abator! Iniţial, autorizaţia era pentru 8 niveluri

Cambela Prod 'trânteşte' bloc cu 10 etaje în zona Abator! Iniţial, autorizaţia era pentru 8 niveluri

Replica API 18 decembrie 2019 | 00:00 2115

Vecinii speră să oprească această construcţie în instanţă

Vecinii speră să oprească această construcţie în instanţă

În timp ce vecinii să luptă să obțină anularea autorizației de construire a blocului cu 8 etaje din zona Abator, iată că investitorul a cerut modificarea proiectului, în sensul supraetajării cu două etaje. Și a primit undă verde pentru ”modificarea proiectului autorizat cu AC nr. 351/23.03.2018-construire imobil D+P+8E locuințe colective în imobil D+P+10 etaje locuințe colective și amenajări interioare”.

Șoseaua Mangaliei nr. 59 s-a transformat, de aproape un an de zile, într-un șantier. O parte din spaţiul verde dintre blocurile SM 3 și SM 2 din zona Abator, vizavi de Piață, a dispărut complet. Constănțenii ce locuiesc la blocurile învecinate speră ca judecătorii vor găsi nereguli în documentele ce au stat la baza demarării lucrărilor și le vor stopa. În acest timp, Cambela Prod, investitorul, a făcut demersurile pentru a-și modifica proiectul. Mai adaugă două etaje celor 8 prevăzute inițial. Și a primit undă verde pentru ”modificarea proiectului autorizat cu AC nr. 351/23.03.2018-construire imobil D+P+8E locuințe colective în imobil D+P+10 etaje locuințe colective și amenajări interioare”. Certificatul de urbanism a fost obținut marți, 17 decembrie, și are valabilitate 12 luni.

Povestea proiectului este veche și datează din 2014, atunci când societatea Poliplast Conf SRL, administrată de Gheorghe Mușu, a inițiat un PUZ pentru acest proiect realizat pe terenul achizionat în 2010, pe vremea fostului primar Radu Mazăre. Printre persoanele de contact în proiect figura și Bela Tănase, cel care deține Cambela Prod. În martie 2014, consilierii locali au aprobat hotărârea 261 ce a stat la baza construcției, hotărâre prin intermediul căreia a fost a probat PUZ-ul delimitat de străzile Dr. Marcovici, Frigului, Șoseaua Mangaliei, B-dul 1 Mai, inițiator, așa cum arătam mai sus, SC. Poliplast SRL. În 2015, a fost obținut certificatul de urbanism cu numărul 338 pentru un imobil D+P+10 etaje locuinţe colective solicitat de Poliplast Conf SRL. Trei ani mai târziu, mai exact în 2018, lucrările nu aveau să înceapă, însă proiectul rămânea în picioare. S-a schimbat doar investitorul: Cambela Prod, deținută de același Bela Tănase care figura ca persoană de contact în proiectul societății Poliplast. Societatea a obținut un nou certificat de urbanism, însă nu pentru un imobil cu 10 etaje, ci cu 8, pentru că nu i-a permis primăria mai mult. Încet, încet, spațiul verde a început să dispară, în locul lor au fost aduse utilaje care au început să pună bazele construcției, iar confortul locatarilor celor două blocuri vecine a dispărut. S-a deviat traseul de conducte prin mijlocul străzii Mangaliei, iar în cazul unei avarii se blochează tot traficul.

Se cere în instanță anularea HCLM ce a stat la baza construcției

Locuitorii din zonă sunt pregătiți să lupte cu toate forțele pentru a stopa acest proiect. Aceștia sunt susținuți de Asociația Constanța Altfel care a deschis acțiune în instanță încă din noiembrie 2018, solicitând anularea HCLM care a stat la baza construcției. Pârâți în dosar sunt: Primarul Constanței, Consiliul Local și Cambela Prod. Pârâții au încercat să scape de proces, invocând excepția tardivității formulării acțiunii.

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase. Revista Capital l-a inclus în top 300 milionari pentru anul 2017 şi pe Bela Tănase - locul 241, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. Cambela Prod este unul dintre marii investitori care se ocupă cu imobiliare în Constanţa. În portofoliul firmei sunt blocuri în Mamaia, pe strada Caşin, în Faleză Nord, pe strada Biruinţei, în cartierul Coiciu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti care au scris de rau sunt niste ratati care n au facut in viata lor nimic. Orice bloc se autorizeaza azi are o sutadouazeci la suta locuri de parcare. Dar de unde sa stii idiotii
1
1
PRIMAR pentru ca este singurul care a avut curaj sa se lupte cu golanii astia! Restu fac doar galagie pe fb
4
2
odata ridicat, nu-l mai da nimeni jos. si daca nu-l da jos, mai baga o spaga, ca e musai sa intre in legalitate. si gata. asta e reteta.
3
1
Cand au lucrari la viitorul bloc, politia locala, are grija ca dupa 21 seara, sa ridice masinile care sunt parcate acolo, pe motiv ca sunt parcate la mai putin de 25 m de trecerea de pietoni. Este evident o intelegere intre patron si cineva din politia locala.
3
0
Noi suntem vinovati pentru toate aceste lucruri! Noi, pentru ca nu facem nimic concret si doar comentam pe aici...Trebuie iesit in strada, protestat. Ne-am obisnuit cu sclavia, cu saracia si cu spaga data oriunde avem nevoie de ceva. Sistemul asta, functioneaza datorita noua. Ne complacem cu hotii si spagarii. De asta au astia curaj. Pentru ca stiu ca sistemul este corupt pana in maduva oaselor. Toata primaria este plina de oameni corupti! Nu numai Fagadau. Asta este marioneta acestor asa zisi oameni de afaceri. Ei conduc din umbra orasul si..toata tara. Sictir!
9
0
no chhheri cipano rasa de TL
5
2
...cand zici Cambela ...zici Mazare si clica ...credeti ca daca Mazare este la puscarie lucrurile au intrat pe un fagas normal...nici poveste...mergeti pe str Unirii din Cta sa vedeti ce muzeu a ridicat Cambela...peste drum de viloiul baronului...
13
1
O mizerie de bloc, fara parcari sau alte facilitati. Abator plin de tigani.
17
1
se caca cacareze pe cumparatori si pe spatiile verzi.
14
1
constanta, un oras devastat de makidoni.
20
1
primaria constanta - agentie imobiliara machedoneasca. nu cumparati apartamente de la machedoni.
26
4
rusine de oras rusine de administratie locala rusine
19
1
Aceasta minunata firma s-a apucat de consruit si pe Bd.Al.Lapusneanu, vis-a-vis de parcul Tabacarie in statia 100 Suceava ... a taiat arbori mari, a facut ditamai groapa si pare ca sunt opriti in lucru. Sper sa fie trimisi sa construiasca la marginea orasului nu pe orice petec verde.
20
1
Locuitorii de la Abator afectati de CamBelea sa mearga cu colindul pe str Unirii colt cu Banu Mihalcea, unde si-a facut cipanatul ditamai vilana de neam prost. Sa fie pregatiti cu mere stricate, muraturi imputite si vuvuzele. Hai ca se poate !
28
4
Sa te foot in bot!!!!
16
2
Sirma Caraman fost secretar de stat este in spatele afacerii lui Cambela are multe afaceri machidoanca
25
2
Cambela e forta bai saraciilor bagate definitiv pe viata la banci ca sa va loati un cotetz!
6
23
Cambela este cel care mituieste toata primaria Cta -ei sunt spagarii consacrati !
28
4
acolo era doar o parcare si aia goala
4
17
bai , amaratilor : voi nici nu stiti cate capace de WC am luat eu spaga , pentru blocul asta !
19
0
Sa faca la o alta locatie.In statie la Suceava pe AL.LAPUSNEANU a pierdut procesul lucra la negru .Ne a lasat cu mormane de gunoaie de oftica.Nici spaga nu o poate recupera ,dar cine il vede? Sa stea fraierii toata viata la umbra blocului nou ca asa vrea un dobitoc!!!!!!
19
0
Bravo, cu 30 de etaje nu se poate?hihihi
16
0
Pai noi credem ca acest CAMBELA plateste si Politia Locala Primaria Cta caci zilnic aia pazesc groapa blocului in constructie si ridica masinile stationate in zona santierului dar se intorc cu spatele cand zeci de basculante taie marcajul continu , politistii locali se fac ca nu vad mizeria si pamantul lasat pe carosabil si cum aia de la Cambela Prod au distrus trotuarul in dreptul trecerii pt. pietoni ! De disciplina in constructii cu gardul santierului ... nu mai vorbim ! Auzi la ei: sa construiesti un bloc de 10 etaje dar fara parcare intr-o zona deja sufocata de masini parcate ! Rusine !
32
0
Cum le stii tu pe toate,pesedist gretos.Ce logica de rahat ai .Tu-va neamul vostru de mafioti !
16
6
Tare imi e ca la un cutremur o sa fie ca in Albania. Dezvolatatorii i constructorii blocurilor care au cazut sunt cautati de politie. Unii au fugit din tara si sunt de negasit. Ce credeti ca va face Cambela Tanase?
26
2
pai cum continua lucrarile daca e un proces pe rol?
20
2
Orice inginer proiectant cand intocmeste proiectul il face cu un coeficient se siguranta de 30 la suta . Adica toate constructiile sunt supradinenaionate si supraarmate . Astia cand au cerut autorizatia pentru 8 etaje stiau ca o sa mai ceara pentru inca 2 , deci structura rezista . Referitor la constructia de blocuri in oras, ba orice bloc dureaza minim 2 ani . In acesti 2 ani dau de munca la f.multi oameni , incepand se la aia care lucreaza la bloc pana la furnizorii de materiale , beton , fier , bca finisaje. Ce alt sector din orasul asta produce atata forta de munca ?
7
31
de ce? De ce permiti o asemenea porcarie? De ce sufoci orasul? Unde vor parca sutele de masini apartinatoare acestui bloc? Unde?
33
1
DNA constanta? Cum mama naibii au facut astia milioane si zeci de milioane
33
3
Raiul blocurilor si betoanelor. Orasul arata aiurea. De vina e nu numai primarul ci si baietii aia si fetele alea din consilii care aproba asemenea capodopere urbanistice. Spatii verzi sau firme care sa dea de munca la oameni nu prea se fac. Oricum se pare ca are lumea bani sa cumpere betoanele facute de "dezvoltatori". Dezvoltatori de ruine aranjate pe 6-10 etaje. Viitorul nu suna bine.
40
2
Cine e dom le Cambela asta? Vad ca se ocupa numai de constructia blocurilor! Si culmea, ii ies si autorizatiile, fara probleme! Cum deschid, citesc de cambela si de blocuri
38
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218