REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cambela Prod vrea să ridice un bloc în coasta Oficiului Registrului Comerțului. Primăria nu-i dă voie!

Cambela Prod vrea să ridice un bloc în coasta Oficiului Registrului Comerțului. Primăria nu-i dă voie!

Replica API 2 octombrie 2019 | 00:00 1910

În Palazu Mare

În Palazu Mare

Încă un bloc pentru Cambela Prod, firma care a luat aerul curat și priveliștea verde lcuitorilor de pe Șoseaua Mangaliei! În timp ce se lucrează de zor la blocul din zona Pieței Abator, reprezentanții societății fac demersurile necesare pentru demararea altei construcții, un imobil cu 4 etaje ce va fi situat pe strada Rozelor, Palazu Mare, în spatele Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Constanța. Cambela Prod a solicitat Primăriei Constanța eliberarea certificatului de urbanism pentru construire ″locuințe colective P+4 etaje”, parcela 387, strada Rozelor. Pe 30 septembrie, reprezentanții Direcției de Urbanism i-au răspuns negativ. Nu poate construi întrucât este necesar elaborarea și aprobarea unui Plan urbanistic de detaliu (P.U.D.) conform HCL nr. 258/2017: „În cazul parcelelor cu formă neregulată (de exemplu: figura nr. 4) retragerile față de limitele laterale și posterioare se vor reglementa printr-o documentație de urbanism P.U.D.”.

De asemenea, răspuns negativ a obținut și pentru parcela 385, întrucât imobilul urmeză a fi construit în două zone de reglementare, oportunitatea realizării unei reglementari urbanistice omogene pe teren poate fi studiată printr-un plan urbanistic zonal elaborat în condițiile art. 32 din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului, cu modificările și completările ulterioare.

Construcția de pe Șoseaua Mangaliei, vizavi de piață, a stârnit revolta locuitorilor

Povestea investiției de pe Șoseaua Mangaliei datează din 2014, atunci când societatea Poliplast Conf SRL, administrată de Gheorghe Mușu, a inițiat un PUZ pentru acest proiect realizat pe terenul achizionat în 2010, pe vremea fostului primar Radu Mazăre. Printre persoanele de contact în proiect figura și Bela Tănase, cel care deține Cambela Prod. În martie 2014, consilierii locali au aprobat hotărârea 261 ce a stat la baza construcției, hotărâre prin intermediul căreia a fost a probat PUZ-ul delimitat de străzile Dr. Marcovici, Frigului, Șoseaua Mangaliei, B-dul 1 Mai, inițiator SC. Poliplast SRL. În 2015, a fost obținut certificatul de urbanism cu numărul 338 pentru un imobil D+P+10 etaje locuinţe colective solicitat de Poliplast Conf SRL. Trei ani mai târziu, mai exact în 2018, lucrările nu aveau să înceapă, însă proiectul rămânea în picioare. S-a schimbat doar investitorul: Cambela Prod, deținută de același Bela Tănase care figura ca și persoană de contact în proiectul societății Poliplast. Societatea a obținut un nou certificat de urbanism, însă nu pentru un imobil cu 10 etaje, ci cu 8, pentru că nu i-a permis primăria mai mult. Încet, încet, spațiul verde a început să dispară, în locul lor au fost aduse utilaje care au început să pună bazele construcției, iar confortul locatarilor celor două blocuri vecine a dispărut. Încă de când au auzit că terenul din fața blocurilor au un proprietar, oamenii au sperat că spațiul verde nu va fi distrus. Au crezut că sunt doar zvonuri însă anii au trecut, iar lucrările au fost demarate. "Mult zgomot o zi întreagă și praf și disconfort. Ne-a făcut cu capul. Nu mai putem. Nu mai rezistăm, nu avem liniște. Nu mai spun de praf, nu pot să aerisesc în casă. Nu mai avem copacii noștri, copiii nu mai pot ieși să se joace, au distrus tot", s-a plâns un vecin. "Pe unde mai intră salvarea, mașina de pompieri în caz de urgență! Terenul a fost cu dedicație iar acum suportăm", a spus un bătrân. Oamenii speră să obțină în instanță anularea autorizației de construcție.

SC Cambela Prod SRL este o firmă înființată în anul 2000, administrată de către Constantin Camburi și Bela Tănase.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
besi in mortii tai de nationalitate conlocuitoare imputita !
7
0
Printre primii angajati ai societatii, cei de la care am invatat afaceri si respect fata de angajati. Multumesc Naci , multumesc Cociu !
2
11
Baietii de la cambela au mai multi angajati decat pulile din mamele voastre.
5
13
nu cumparati apartamente de la machedoni.
17
4
Mare dreptate ai, merg si eu la drum cu tine.
7
3
Incorect! Pe voi cipanii v-am primit de mila! Se pare ca nu trebuia! Se poate rezolva rapid!
26
2
DIN PARTEA MUCANILOR, SA VA DAM LA MWIE LA TOTI MACHIDONII DE LA COPII SI PANA LA AL BATRAN. SA VA IA DRAKU DE NATIE SPURKATA CA NU VA MAI SATURA DUMNEZEU.
39
5
Stim de voi mucanii va vedem de 25 de ani sub papucul psd , din prostie omu nu se trezeste eu asa stiu
6
24
Sa nu iti para ma nene rau de noi mucanii ca atunci cand ne-om trezi noi o sa fie vai de mama voastra alogenilor toti pomeniti mai jos mai facem un canal cu voi sa fii pe faza @ Ce ati facut mucanilor , mai aveti aer ? In 5 ani va mutati voi la hoara , natie de soareci calcati in picioare ce sunteti , calcati in picioare de tigani, makidoni , arabi , turci , tatari , moldoveni , imi pare rau de voi ...
24
5
Armanlu nu chiari
8
33
Ti se pare cumva ca Palazu Mare e centrul orasului. Si apropo sa stiti ca aia de la Cambela chiar sunt baieti seriosi. Am lucrat cu ei si sunt oameni cinstiti . Nu am auzit pe cineva sa vorbeasca de rau. Asa ca astia de mai jos care nu au construit in viata lor nici macar un cotet de gaini, s-o lase mai moale.
7
19
Nu mai vrem blocuri, ne-am saturat de ele.
35
1
Cambela egal smecher Romanii egal saracii !!!
8
34
Ce ati facut mucanilor , mai aveti aer ? In 5 ani va mutati voi la hoara , natie de soareci calcati in picioare ce sunteti , calcati in picioare de tigani, makidoni , arabi , turci , tatari , moldoveni , imi pare rau de voi ...
8
29
Adevarul e ca astia, de la Cambela, sunt responsabili pt toata mizeria din Constanta! Dar, pe Lapusneanu cine a construit, pe Tomis cine, in cartierele de case cine a construit blocuri? Cambela? Stau toate gunoaiele angajate prin primarie si au nenorocit orasu asta si acum, vin si fac talente cand vrea un machidon basit sa construiasca nu stiu ce rahat de bloc la dracu cu carti! Astia sunt de la Tulcea, nu au pile in primarie?!
16
3
L-au votat cu doua maini de patru ori pe mascariciul dereglat psihic , apoi l-au votat cu mult drag pe sluga acestuia fatalau , omul cu freza aranjata la casa albastra si fatza de ginere mort , iar acum se plang pe la ziare...!?! Hai sictir , prostilor care ati ajutat sa arate acest oras ca Tandarei...!
19
4
Cine-i pune pe locatari sa rabde si sa sufere consecintele? Sa puna mana sa le ia cambelistilor actele la puricat, pun pariu ca sunt mii de ilegalitati. Sa ii dea in judecata, sa faca plangere politiei locale, APM-ului, Garzii de Mediu etc. care nu isi fac treaba etc. La plans suntem campioni, dar cand e vorba de facut ceva concret e mai greu...
22
0
se inghesuie pt ca au utilitati. optimistii care au costruit la periferie au de asteptat mult pana vine apa sau curentul
21
0
Inarmati-va cu rosii si branza stricate si mergeti pe str Unirii colt cu Banu Mihalcea si aruncati in viloiul de neam prost al lui Cambela !
23
2
eu nu inteleg, de ce dracu nu faceti blocuri la marginea orasului si va inghesuiti toti in buricul targului, lasati-ne draq ca ne-am intoxicat de atatea betoane, lasati-ne sa respiram, pic de spatiu verde nu mai avem. Ticalosilor!
31
1
Va roade invidia lenesilor. Baietii de la Cambela sunt printre cei mai seriosi si cinstiti oameni de afaceri din Constanta. Muncesc de dimineata si pana seara cot la cot cu angajatii lor. Cine-i cunoaste stiu despre ce vorbesc...asa ca...ciocul mic voi cei care sunteti responsabili cu timpul liber si care nu ati realizat nimic in viata. Apropo...se cam termina cu ajutorul social...ce va faceti...?
11
42
Inapoi la hoara
25
11
acest machedon analfabet face tot ce vrea el in Constanta, bineinteles cu sustinerea altor machedoni din primarie. Mai aveti putin javrelor si veti fi scosi in suturi.
37
8
Ordinarii de cipani de la Cambela Prod au nenorocit mii de locatari de pe Soseaua Mangaliei la blocurile SM1 SM2 SM3 SM4 ... Toate mana in mana cu Politia Locala Primaria Cta care le pazeste lucrarea ca sclavii ! Au distrus trotuarul din fata blocului SM2 , au mutat statia de autobuz 101,au sters trecerea de pietoni ! Toate in concurs cu Primaria Cta ! Rusine ! Lasa ca vin alegerile locale la anu ! Pulea va mai voteaza ! Cipani borfasi , va spalati banii murdari cu blocuri ????
50
7
hotia si lacomia au mutilat Constanta. Indivizi fara educatie.
46
5
Monstruozitatea cipanismului imobiliar.
47
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614