REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Camelia GRECU, fost MAGISTRAT ȘEF la Constanța, CANDIDAT pentru funcția de PROCUROR european

Camelia GRECU, fost MAGISTRAT ȘEF la Constanța, CANDIDAT pentru funcția de PROCUROR european

Replica API 29 ianuarie 2021 | 15:59 3292

Ministerul Justiției a făcut publice rezultatele procedurii de selecție a candidaților pentru funcția de procuror european delegat în România.

Comisia de selecție, care a intervievat 14 candidați, între 25 și 27 ianuarie 2021, a selectat următorii candidați pentru funcția de procuror european delegat în România:

Dana Dana-Manuela ANA Direcția Națională Anticorupție, Dana-Cristina BUNEA Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Camelia-Elena GRECU Direcția Națională Anticorupție, Constantin IRINA Direcția Națională Anticorupție, Florin Bogdan MUNTEANU Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, Jean-Nicolae UNCHEȘELU Direcția Națională Anticorupție.

Din Comisia de selecție au făcut parte: Stelian Ion – Ministrul Justiției, Preşedintele Comisiei, Bogdan Mateescu – Președintele CSM, Anca Jurma – Procuror DNA, Gheorghe Bocșan – Procuror PICCJ

Această selecție este o premieră în Uniunea Europeană, în urma înființării EPPO

Procurorii europeni delegați în România vor acționa în numele Parchetului European (EPPO) în statele lor membre și vor avea aceleași competențe ca procurorii naționali în ceea ce privește investigațiile, urmăririle penale și trimiterea în judecată.

EPPO va ancheta și urmări penal fraude și alte infracțiuni care aduc atingere intereselor financiare ale UE: fraudele la cheltuielile și veniturile bugetului UE, fraudele legate de TVA (dacă implică cel puțin 2 state membre și prejudiciul este de cel puțin 10 milioane euro), spălarea de bani provenind din sumele fraudate de la bugetul UE, corupția activă și pasivă și deturnarea de fonduri care aduc atingere intereselor financiare ale UE, participarea la o organizație criminală dacă principalele activități constituie infracțiuni ce aduc atingere bugetului UE. În cazul în care o infracţiune are repercusiuni la nivelul Uniunii, ceea ce impune desfășurarea investigației de către EPPO sau ar putea fi săvârşită de funcționari sau alți agenți ai Uniunii sau membri ai instituțiilor Uniunii, chiar dacă prejudiciul este inferior sumei de 10 000 EUR, EPPO își poate exercita competența.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cristina, te rog schimba foto sau sa o iei acasa la tine.
2
1
Cati oameni a mancat asta?Dar se potriveste cu malaca de Kovesi.
1
0
Poate merge si la concursul Miss Univers, are sanse mari !
2
0
E buna asta!ii sperie numai cu moflexul.apoi ii papa
4
2
Marmote peste Marmote , de unde apar bociilee astea , oare cu Iepurasul din Joben
5
0
Dedicata ??Dar ce ?construieste poduri sau avioane? Haide draga scuteste ne .Bat pariu ca nu vorbeste nici o limba straina.Engleza i ar fi utila si dupa fata habar nu are.
7
2
Da, este o profesionista, a pazit cu profesionalism ca cei mai mari hoti ai judetului sa poata sa-si rontaie ciolanele ingropate. Ea, Adina Florea, Gil Julien Iacobici, nepotelul lor Andrei Bodean si tatucul Gigi Valentin Stefan. Toti niste profesionisti, d-aia duduie Constanta, fabrici si uzine, spitale, scoli, arene sportive, parcuri si faleze de promenada. Totul datorita vigilentei lor, cei care au avut grija sa nu se fure nimic. Sa vedeti la funeraliile lui Moisoiu, toti patriotii locali o sa fie prezenti. Scuze, am gresit, astia sunt adevaratii interlopi ai orasului. Mafiotii sunt judecat
14
0
luatil freate pe Comanescu si pe Bratu ca nu au dat bani nici cu exzecutare judacatoreascaau milioane de dolari datorie la salariati si tin banii in opsor pe ei dna
7
1
O pot descrie pe doamna procuror dupa fizic si modul cum priveste in aceasta fotografie.Rautatea ii se cunoaste dupa fata,sper sa nu gresesc.
10
3
Nu este nici vaca si nici proasta, daca esti tu destept incearca sa ii iei locul, daca nu taci ca prostul esti tu. Este un om minunat, dedicat meseriei, este o profesionista.
6
11
Sunt si altii, mai jos decat ea.
3
3
incaltata? Asta e proasta tare....Voi nu v ati prins pana acum? Vai....
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468