REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Camera Deputaţilor: Un proiect referitor la acordarea de zile libere părinţilor în cazul închiderii şcolilor, joi, pe ordinea de zi

Camera Deputaţilor: Un proiect referitor la acordarea de zile libere părinţilor în cazul închiderii şcolilor, joi, pe ordinea de zi

Replica API 11 martie 2020 | 00:00 1047

Camera Deputaţilor se va reuni în şedinţă joi pentru a dezbate şi adopta proiectul de lege prin care se acordă zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Decizia a fost luată în şedinţa Biroul permanent al Camerei de marţi.

Pe ordinea de zi de joi se va afla şi proiectul de lege privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciului de bonă.

Proiectul de lege privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor se afla, iniţial, pe ordinea de zi a plenului Camerei cu raport favorabil, însă a fost retrimis la Comisia pentru muncă pentru modificări.

"Joi după-amiază va avea loc şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor în care vom dezbate şi aproba proiectul care face referire la situaţia în care copiii, nemaiputând merge la şcoală, şcolile fiind închise, unul dintre părinţi să poată să stea acasă să îngrijească de aceştia. Astăzi, toate grupurile parlamentare au fost de acord cu retrimiterea proiectului la comisie, pentru că nu era foarte clar reglementat în proiectul legislativ cine plăteşte salariul părintelui care stă acasă pe perioada acestei crize, în condiţiile în care şcolile sunt închise. La cum era redactat proiectul, ar fi căzut tot în sarcina societăţii, firmei care, practic, nu beneficiază nici de aportul angajatului şi această remunerare. Prin urmare, vom găsi în cursul zilei de astăzi cea mai bună soluţie, inclusiv că se vor reduce din taxele pe care societatea le va avea de plătit către stat, fie că se vor plăti din plafonul pentru ajutorul de şomaj sau altă variantă", a precizat liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, potrivit Agerpres.

Actul normativ, iniţiat de 8 parlamentari ai PSD şi ALDE, prevede acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decise de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Luni, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis închiderea şcolilor şi grădiniţelor în perioada 11 martie - 22 martie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
in vacante cu cine stateau copii, sa isi ia parinti concediu de odihna
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272