REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Camerista care a furat din hotelul Caraiman, "un caz izolat"

Camerista care a furat din hotelul Caraiman, "un caz izolat"

Replica API 23 iulie 2013 | 00:00 331

Cum comentează Bucovală incidentul:

Cum comentează Bucovală incidentul:

La fel ca şi în anii precedenţi, România doreşte să ia faţa Bulgariei în ceea ce priveşte numărul de turişti. Ce te faci însă că de la dorinţă... te mai izbeşti şi de preţuri, condiţii proaste, servicii proaste, toxiinfecţie alimentară sau furt? Ca exemplu, o cameristă a intrat, de dată recentă, în atenţia Poliţiei Mamaia pentru că ar fi sustras o sumă de bani dintr-o cameră de hotel.

Potrivit unor surse, camerista R. Dobriţa, din localitatea Ovidiu, ar fi sustras suma de bani aparţinând unui turist în data de 18 iulie a.c., din hotelul Caraiman. Preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală este de părere că acesta este "un caz izolat" şi că este doar o tentativă, însă recunoaşte că fata este destul de tânără şi că era la început de activitate. "Nu există pădure fără uscături, dar din câte ştiu eu este o bănuială, o tentativă, încă nu este nimic sigur. Am cameriste care de 10 ani, dacă găsesc pe jos şi un pai, îl declară la recepţie. Din câte am înţeles, fata asta este destul de tânără şi era la început de activitate, încă nu ştia cu ce se mănâncă şi ce înseamnă o cameristă. Trebuie să scot în evidenţă deficienţele unui învăţământ prost în România, cel puţin pe pregătire profesională, pe şcolile profesionale şi care forjau pe vremuri aceste categorii de muncitori: cameriste, ajutor de bucătari, ajutor de ospătar. Cameristele de pe litoralul românesc chiar muncesc, am toată admiraţia pentru ele, pentru că efectiv au grijă de turiştii care vin şi stau aici", a declarat, pentru "Replica", preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală. "Totdeauna noi suntem în căutare de personal, la angajare noi facem analize, le cerem cazierul, dar după cum se ştie cazierul poate fi şters după o infracţiune. Nu avem un control total, chiar nu avem. O cameristă câştiga un salariu de 800 lei, poate avea şi 1.400 lei, depinde de pretenţiile hotelului. Sunt cameriste care ajung să aibă salariul de 1.800 lei, cu tot cu abonamente de deplasare. Nimeni nu pleacă cu averea, cu banii, cu investiţiile în mormânt. De regulă, avem grijă ca oamenii cu care lucrăm să aibă bani să-şi hrănească şi să-şi întreţină familiile", a mai adăugat Nicolae Bucovală.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108