REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Campanie derulată de Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa

Campanie derulată de Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa

Replica API 28 ianuarie 2016 | 22:36 295

„Împreună, pentru siguranţă”

„Împreună, pentru siguranţă”

Campanie derulată de Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa derulează, pe parcursul unui an, o campanie de informare, prevenire şi dialog social - „Împreună, pentru siguranţă”. Această campanie se adresează elevilor şi are ca scop informarea acestora cu privire la rolul pe care îl are Jandarmeria Romană în societate, dar şi modul de implicarea acesteia în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor precum şi tipul de misiuni pe care le execută jandarmii. De asemenea, se urmăreşte prevenirea şi combaterea violenţei.

Campania constă în întâlnirile jandarmilor cu elevii, părinţii acestora şi profesori din mai multe unităţi şcolare din municipiul şi judeţul Constanţa. Marţi, 26 ianuarie a.c., aproximativ 40 de părinţi ai elevilor din toate clasele Şcolii Gimnaziale nr. 1 din Valu lui Traian. au participat la o întâlnire coordonată de către sublocotenent Mihaela Stan şi plutonierul major Adrian Cucu. Reprezentanţii jandarmeriei au discutat cu părinţii despre o implicare mai mare a acestora în ceea ce priveşte prevenirea violenţei verbale şi fizice în mediul familial şi şcolar. A fost dezbătut atât comportamentul şi relaţionarea dintre elevi cât şi cel dinte elevi şi cadrele didactice, vizate fiind limbajul şi expresiile folosite de aceştia. O altă problemă pusă în discuţie de jandarmi a fost aceea că în viaţa de zi cu zi este dificil să se ia atitudine împotriva celor care încearcă să inspire teamă celor din jur. Din discuţiile purtate cu părinţii s-a ajuns la concluzia, unanim acceptată, că pentru descurajarea unui astfel de comportament, elevii trebuie să alerteze în cel mai scurt timp posibil forţele de ordine, prin apelarea numărului unic de urgenţă 112. Părinţii şi directorul unităţii de învăţământ s-au arătat încântaţi şi au stabilit noi întâlniri cu reprezentanţii jandarmeriei.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218