REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Canada a suspendat activităţile ambasadei sale în Venezuela

Canada a suspendat activităţile ambasadei sale în Venezuela

Replica API 4 iunie 2019 | 00:00 348

Chrystia Freeland

Canada şi-a închis temporar ambasada din Venezuela, reproşâdu-i preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro că refuză acreditarea de diplomaţi critici la adresa guvernului său, informează luni AFP.

Într-un comunicat publicat duminică, Ottawa a precizat în acelaşi timp că evaluează statutul reprezentanţilor diplomatici venezueleni în Canada.

Potrivit ministrului de externe canadian, Chrystia Freeland, citată în acest comunicat, "regimul (de la Caracas) a luat măsuri pentru a limita capacitatea unor ambasadori străini să funcţioneze în Venezuela, în special a celor care preconizează restabilirea democraţiei în Venezuela".

"Din nefericire, la sfârşitul lunii, diplomaţii canadieni din Venezuela nu vor fi în măsură să obţină o acreditare diplomatică în timpul regimului Maduro, iar vizele lor vor expira", explică Freeland. "În consecinţă, nu avem altă soluţie decât să suspendăm temporar activităţile noastre la ambasada Canadei în Venezuela şi aceasta începând de acum", adaugă ea, în comunicat.

Canada, membră, alături de alte 12 ţări din America Latină, a Grupului de la Lima, "va continua să apere drepturile poporului venezuelean şi reinstalarea completă a democraţiei în Venezuela", adaugă comunicatul.

În ianuarie, Canada, la unison cu SUA şi principalele ţări din America Latină, s-au numărat printre primele care l-au recunoscut pe Juan Guaido, preşedintele Adunării Naţionale şi liderul opoziţiei venezuelene, drept preşedinte interimar al ţării.

Peste 50 de ţări îl recunosc în prezent pe Guaido drept şef al statului venezuelean. Opoziţia consideră frauduloase alegerile prezidenţiale care au avut loc în mai 2018 şi care i-au permis preşedintelui socialist Nicolas Maduro să se menţină la putere.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212