REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.4° Constanța Mie., 21 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6646
3.4° Constanța Miercuri, 21 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6646
 

Cancelarul austriac, criticat în PE, inclusiv de Juncker, pentru că ţara sa nu a votat Pactul ONU privind migraţiile

Cancelarul austriac, criticat în PE, inclusiv de Juncker, pentru că ţara sa nu a votat Pactul ONU privind migraţiile

Replica API 16 ianuarie 2019 | 00:00 382

Sebastian Kurz

Cancelarul conservator austriac Sebastian Kurz a fost criticat marţi în Parlamentul European pentru retragerea ţării sale din Pactul mondial al ONU cu privire la migraţii, în timpul preşedinţiei austriece a Uniunii Europene, transmite AFP.

"Nu am înţeles ce s-a întâmplat şi în continuare nu înţeleg", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, într-o intervenţie în PE privind bilanţul preşedinţiei austriece a UE, în a doua jumătate a lui 2018.

Luarea de poziţie a lui Juncker l-a surprins pe Kurz, dar şi pe alţi membri ai Partidului Popular European (PPE), familia politică a celor doi lideri, mai ales că preşedintele CE îşi începuse intervenţia salutând un "bilanţ impresionant".

Juncker a nuanţat apoi, evocând "o excepţie notabilă: semnalele negative emise de preşedinţia austriacă în ce priveşte Pactul ONU pentru migraţii", "unica slăbiciune" a preşedinţiei austriece a UE. El a recunoscut apoi că a fost criticat pentru această luare de poziţie, însă a adăugat că "aceia care cred că remarca respectivă nu-şi are locul în această dezbatere se înşală".

Şi reprezentanta grupului socialist Maria Joao Rodriguez a criticat "statele care nu s-au raliat Pactului privind migraţiile, în trena guvernului austriac". "Nu înţelegem această atitudine", a spus deputata portugheză. "Aţi insultat întreaga Uniune Europeană", a acuzat copreşedinta Verzilor, Ska Keller. "Aţi acoperit de ruşine Uniunea Europeană refuzând semnarea acestui document", a subliniat şi eurodeputatul grec din Stânga Unită Europeană, Dimitrios Papadimoulis. "Nu sunt singurul care gândeşte astfel. A spus-o şi Jean Claude Juncker, dar în termeni mai politicoşi, pentru că faceţi parte din aceeaşi familie", a menţionat acesta.

Cancelarul austriac a participat la negocierea Pactului, dar a adoptat o poziţie ostilă, refuzând să-l semneze, sub presiunea partidului de extremă dreapta FPOe, membru al coaliţiei guvernamentale.

"O majoritate din Austria este împotrivă", a insistat eurodeputatul austriac Harald Vlimskz, membru al FPOe, în intervenţia sa în numele grupului eurosceptic Europa libertăţii şi democraţiei directe (EFDD).

Cinci ţări au votat împotriva Pactului ONU privind migraţiile - SUA, Ungaria, Republica Cehă, Polonia şi Israel -, iar 12 s-au abţinut - între care Austria -, la ratificarea documentului în Adunarea generală a ONU.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce fatzada de soarece cu ureki are coarda asta austriaca. Cu timpul, va devein un batran superb. Caricatura vie.
0
0
Acesta nu este un subiect comun pentru Europa.Este o prostie sa primesti emigrantii cu vaporul ,ei trebuiesc selectati in afara Europei.Prostii de noi dupa ce ca avem chilotii rupti ne trebuie si aceasta problema cu emigrantii. Emigrantii sunt in mare majoritate musulmani si traiesc dupa societatea lor din secolul Vll, vor numai ajutoare sociale si ne distrug linistea si viata.Prostii de conducatori romani au semnat acest pact cu ONU,FARA ACORDUL POPULATIE,PE SEST.mERKEL A INPUS ACEST LUCRU PE ULTIMA SUTA DE METRI DE VIATA POLITICA.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
733481553
5/49
1646443318-02-20245 0 4 1 8 3 2
joker
27328183039