REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.5° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.5° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Cancelarul Scholz a inaugurat primul terminal plutitor de gaz natural lichefiat al Germaniei

Cancelarul Scholz a inaugurat primul terminal plutitor de gaz natural lichefiat al Germaniei

Valentina CAMARA 19 decembrie 2022 | 00:00 190

Cancelarul german Olaf Scholz a inaugurat  în oraşul nordic Wilhelmshaven primul terminal plutitor de gaz natural lichefiat al Germaniei.

Construirea acestuia, care s-a desfăşurat într-un timp record de mai puţin de zece luni, arată că "Germania este capabilă de noi începuturi şi noi viteze", a declarat cu această ocazie liderul SPD (Partidul Social Democrat), care era flancat de ministrul economiei, Robert Habeck (Verzi), al finanţelor Christian Lindner (Partidul Liberal Democrat) şi de premierul din Saxonia inferioară Stephan Weil (SPD).

Terminalul flotant situat în largul coastei Mării Nordului din acest land este menit să contribuie la reducerea problemelor de aprovizionare cu gaz ale Germaniei determinate de lipsa livrărilor din Rusia. Alte patru urmează să fie construite până la finele anului viitor, la Brunsbüttel (Schleswig-Holstein), Stade (Saxonia inferioară), Lubmin (Mecklenburg - Pomerania de vest) şi încă unul la Wilhelmshaven, acestea putând asigura împreună importul a o treime din gazul natural necesar pentru aprovizionarea Germaniei, potrivit Ministerului Economiei.

Cancelarul Scholz a dat undă verde construirii terminalelor de la Wilhelmshaven şi Brunsbüttel pe 27 februarie, la trei zile după începutul invaziei ruse în Ucraina.

Ceremonia de inaugurare a avut loc pe nava Helgoland, care transportă de obicei turişti, şi la ea au luat parte circa 400 de invitaţi, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212