REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Când aud de muncă, pe asistații social din Henri Coandă îi apucă ‘frezoanele’: Ce? Eu mă trezesc la 12.00!

Când aud de muncă, pe asistații social din Henri Coandă îi apucă ‘frezoanele’: Ce? Eu mă trezesc la 12.00!

Replica API 31 ianuarie 2020 | 11:27 630

DECLARAȚII HALUCINANTE!

DECLARAȚII HALUCINANTE!

Sunt săraci lipiți, dar au mașini la scară! Se plâng că duc o viață grea, dar nu vor să muncească, pentru că-i “ia capul și îi ”apucă ”frezoanele”. Mulți dintre ei nu știu să scrie sau să citească, ajungând la mila municipalității pentru o sursă de subzistență. Constanța are aproximativ 1.000 de asistați social, mai mult de jumătate dintre ei locuind în cartierul Henri Coandă, spre disperarea vecinilor. De ce? Pentru că sunt într-o continuă vacanță, presărată cu infracțiuni pe bandă rulantă. Însă, halucinante sunt declarațiile locuitorilor din respectivul cartier!!!

Pentru a primi ajutorul social, o parte dintre aceștia ar trebui să presteze muncă în folosul comunității. Orele de muncă se calculează proporţional cu cuantumul ajutorului social de care beneficiază familia sau persoana singură, cu un tarif orar corespunzător salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, raportat la durata medie lunară a timpului de muncă. Numărul zilelor de lucru, limitate la norma lunară de 21,25, se stabileşte prin împărţirea orelor de muncă calculate la 8 ore/zi. Fracţiile se întregesc în plus. De exemplu, o persoană singură, beneficiară de ajutor social, efectuează 20 de ore/lună.

Venitul minim garantat se acordă pe familie/persoană singură şi constă în acordarea unui ajutor social lunar, iar cuantumurile acestui ajutor sunt următoarele: o persoană singură primeşte lunar suma de 142 lei; o familie formată din 2 persoane primeşte lunar suma 255 lei; o familie formată din 3 persoane primeşte lunar suma 357 lei; o familie formată din 4 persoane primeşte lunar suma 442 lei; o familie formată din 5 persoane primeşte lunar suma 527 lei; iar o familie formată din mai mult de 5 persoane primeşte lunar suma 527 lei, la care se mai adaugă câte 37 lei, pentru fiecare membru în plus. În cazul în care unul dintre beneficiari nu îsi face norma impusă de ore, acesta pierde dreptul la ajutorul social.

Locuitor din Henri Coandă: O învârteală, două și iese banul!

Cu toate că, printre cei care beneficiază de ajutor social, sunt și foarte multe persoane apte de muncă, acestea se mulțumesc cu suma de bani primită de la stat, motivele fiind diverse. Astfel, unul din cei în cauză a declarat, pentru Replica „Nu se merită să muncesti pentru 1.000 de lei la pază sau cu ziua. Mai bine iau ajutor social, mai fac o învârteală două și iese banul”. Un alt motiv invocat a fost „Munca e grea. Am muncit 2 luni și a fost greu de tot. Trebuia să mă trezesc la 7.00, să descarc marfa, munceam toată ziua. Așa mă trezesc la 12.00, beau o cafea, ies pe-afară, mai vând câte ceva...mă descurc.”. În concluzie, munca nu este pentru cei aflați la mila statului, unii dintre ei invocând motive pentru a nu face nici măcar orele care trebuie prestate pentru a-și primi ajutorul social.

Virgil STOIAN, Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe ai mei cioroi, iam integrat pina in dinti si trimit la studii intensive la poarta alba sau macanesti
2
0
Desteaptate romane , zice imnul...nu face referire la tigani. S-au nascut ticani si au ajuns romi....cineeeeee vinde droguriiiiii...
1
2
Futuva in gura dar pe hotii care dau minim pe economie la angajati nu i vedeti si nici banii aia nu ti da te amana 2 3 luni pana pleci si stai cu ajutorul asta de mizerie daca faci reclamatie la itm nici macar nu i amendeaza sa dea dumnezeu pe toti care comentati pe aici sa ajungeti asistati social sa vedeti cum este muie sa va dau
17
11
d ava s foc! pacat ca nu e u virus similar corona din china pt ciori!!!
9
4
Vanzand tigari sub ochii politistilor. Muta-I dracu la cap de linie 48,ai distrus zona, e compromisa total, arata ca niste silozuri in mijlocul civilizatiei,aproape de Mamaia,malluri,piete. Fagapula, cine muta HC,primeste votul zonei. Ferentariul sa dispara din zona,la munca cu plosnitele.
19
2
Daca se trezesc la 12, sa lucreze in ture de noapte.
10
0
Totul sta in cum stimulezi lucrurile. Infractiunile nu sunt pedepsite la nivelul necesar pentru o societate inapoiata ca a noastra,munca nu este platita asa cum trebuie,se dau ajutoare sociale celor ce refuza munca conforma cu calificarea ,studiile celor chemati la treaba.OK,ai primit oferta,ai refuzat,nu primesti nimic. Ai comis infractiunea,ai intrat la bulau pe termenn cat se poate de lung,cu posibilitatea de prelungire daca educatia nu se vede ca ar permite eliberarea. Daca societatea accepta ca infractorii si smecherii sa aiba dreptul de a trai moca,inseamna ca asa vrea societatea tacuta
8
1
Votati-ma primar si va promit ca le scot la toti oamenii de genu asta un bilet dus la Auschwitz !
15
2
Se gasesc si asistatii si bugetarii care au terminat de jefuit bugetul, se gasesc toti ca o gasca mare , la mol si la cafenele, daca faci schimb intre ei nu se schimba nimic in tara asta
10
3
Pai daca se duc la munca cand mai au timp sa fure? Se stie clar ca din munca cinstita nu te impogatesti, ba chiar ramai tot sarac si sclav.
8
1
Cu forta sa faca canalul Siret-Baragan
17
1
Referendum local! Urgent! Leprele astea din primarie cheltuie banii publici pentru voturi, nu o sa faca nimic vreodata! Nu suntem obligati sa ducem in spate niste trantori! La munca sau afara! In Constanta este nevoie de schimbari masive, incepand de sus. Nimic nu mai functioneaza corect, dupa prada partidului comunist!
20
1
Cum sa muncesc pa 10 milioane pa luna sa va fac voua traista mare?Bplm vostrii!Daca prichindesc 2 cartuse de Ashima pe zi ala e banu!
19
2
Sa-i multumim lu' Pastaie!
15
8
Cand spui ajutor social te gandesti direct la tigan, cum dracu de nimeni nu -i pune la munca ? Futu-i in gura de paraziti sociali.
26
1
Nu si daca dupa alegerile locale primarul orasului Constanta va fi tot candidatul P.S.D.
14
2
Asta e doar inceputul. Sa vedeti cate specimene se vor intoarce din Anglia.in Romanica o sa fie jaf la drumul mare in plina zi ca aia sunt obisnuiti cu bani grei nu cu 5 lei care ii mai avem noi in buzunare.
18
1
stati calm, ca dupa alegeri se va taia pomana si cartierul va zbura de acolo, hahaha
28
1
Manca-t-as noi votam PeSeDeu, muncai pentru prosti .Traiasca golaneala pesedista si neincurajarea muncii.
19
1
de ce nu controlati in fiecare zi locatari sa vedeti cite locuinte sint date si citi mai locuiesc.Ltin ocupate si stau in alta parte.exemplu v-am dat acel ofiter de marina ,am spus ca va dau si numele RADU,va rog sa controlati si dati locuinta unor oameni care stau sub cerul liber.
14
2
nu este ajutorul si nici cei ce primesc ajutorul. Problema e comasarea lor in buricul Constantei de o gasca de infractori care trandavesc in primarie si cj. Muie hotilor cu mult cacat !!!
25
1
Eu zic sa le dea Fagadau ajutoare,ca doar asa va mai avea si el 1000 de voturi...traiasca zburatoarele!
19
4
Pai daca fac degeaba umbra pamantului ,cu banii pe care ii primesc mai bine construim un spital si astfel scapam de 1000 de ciori borate si facem urmatoarele economii: 1. milioane lei economie la bugetul local 2.scad infractiunile in Constanta 3.nu mai plateste statul asistenta medicala gratuita pana la 18 ani copiilor de ciori 4.In locul containerelor se poate face un spital
27
1
Alocatiile la copii ar trebuie sa se dea daca e minim un parinte angajat,sa nu mai faca cate 10 copii...
29
1
Cartierul HC sa fie inconjurat cu un gard din beton de 4 m inaltime, si apoi dati arme si etnobotanice la ciori. Intr-o luna se rezolva singuri.
35
2
Ce tot atata ajutor . Eu inteleg sa ajuti pe cineva care este cu handicap , batran , copil . Nu oamenii in putere care stau si trandavesc . Ar trebui examinati medical , si cine a primit ajutor pe baza ca este bolnav si se demonstreaza ca a mintit sa inapoieze toti bani primiti . Si sa i se iea si locuinta . In firea tiganilor este sa insele si sa minta . De vina sunt autoritatile pentru ca oferindule tot felu de ajutoare ii foloseste ca masa electorala . Altfel psd in constanta nu avea sa mai castige alegeri .
38
1
Coronavirusul Constantei sunt....trebuie izolati pe camp si tinuti acolo.sa le dea bani Mazare pentru mancare si masinii.
32
1
Toti pestii au 7 ar si stau la henri coanda. Anaf ? Fisc ? Ce paziti ? Eu muncesc 8 ore pe zi sa mi platesc rata la logan si mai imi pune si poprire degeaba. Astia au 0 ore muncite si numai in bmw stau. Cred ca ma fac peste si eu
40
3
La munca cu ei, cu toata TIGANIMEA, da! De ce si pana cand, sa-i platim din banii nostri? De ce se incurajeaza NEMUNCA, hotia, trandaveala ?? Mare dreptate are d-ul primar din Targu Mures, un primar gospodar de mare valoare, care nu mai tolereaza asa ceva. Bravo lui!
41
1
A be,ce-aveti bre cu noi?Estem si noi niste sufletele zbuciumate!Intr-adevar nu prea place munca ne deprima ca este pentru masini,utilaje,sclavi,ovrei!
26
5
La munca cu ei.Sa le fie rusine putorilor! Se imultesc ca iepurii si nu fac nimic pentru societate.
43
2
Constanta este un ghetou la propriu numai din cauza a zeci de mii de indieni ,singura solutie deportarea sau impuscarea lor ..nu muncesti nu traiesti .
48
3
problema este ca asistatii grasi trintori platiti regestede pesede ptr voturi deranjeaza fraierii care le platesc banii,aia care muncesc.In Mangalia,str iin creanga,blc5,tiganimea vinde tigari Din Casa,de 30 de ani!politia e cu ei,vine seful sa colectezebanii pe la 22,2230,claxoneaza,urla tigancile,scoala trei blocuri.gratarele nu incep in fata blocului vara,zilnec,mai devreme de 20.o nunta,un circ,barbatii sint la pariuri,femeile vimd,efrumos in romania.Muukt mai frumos decit in turcia,tara lor,care i.ar pune la munca. muriti ba!
39
2
N-o sa fiti niciodata oameni, animale pe viata. De-aia va tratam ca pe caini. Batuti si pusi la munca, spalat wc-uri
41
2
La spalat wc-urile cu toti tiganii !!!
42
3
In ct este un clan de hoti ince0and cu primaru fagabou si mazare au toata ct in stapanire
41
5
Se poate face ordine f usor! Toti cei apti de munca, sa se angajeze pe posturile conforme cu pregatirea lor. Cum nu sunt pe acolo, doctori, profesori sau ingineri, Polarisul, Raja si altii au nevoie de necalificati. Nu vor, da-ti afara imediat. Cei cu scutiri medicale, verificati la sange, trimestrial. Cei cu copii, la scoala cu ei. Nu vor sau chilesc, pa, flit, afara cu ei si trimisi fortat in localitatea de bastina. Fura, cersesc, bisnita, la fel ! Ia sa intre politia serios in ei, cu mascatii si vreo 5-6 dati afara, sa vedeti cum le vine cheful de munca. Tiganimea stie numai de frica. Punct
66
1
Jos cu hotii N Paun,Gh Sarau,V Ionescu si altii care iau spaga pentru locuinite sociale si repartizare,care au scurs 3 miliarde de marci venite ajutor din RFG in anii 90'!Si au batut joc de integrarea lor tocmai sefii lor,au promovat valori ca Salam si Guta si aia ce sa invete comunitatea?cum sa i integreze cu manele si sunt smecher si fac multi bani?N.Gheorghe inventatorul lui Cioaba a fost alta incercare de integrare?Le ati mancat banii si acum spuneti ca nu i putem integra?cu ce programe ati venit?inafara de 3 ghiozdane si 20 de caiete plus penare...V ati batut joc de propria etnie!
29
1
Cuib de talhari. Ce sa vanda ? Ce au furat. Si noi ii platim
57
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272