REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Când devin infecțiile respiratorii o urgență medicală?

Când devin infecțiile respiratorii o urgență medicală?

A.F. 31 decembrie 2022 | 00:00 314

Infecțiile respiratorii sunt frecvente în sezonul rece, iar anul acesta se înregistrează mai multe forme severe de viroze, comparativ cu anii precedenți. Cei mai expuși riscului de îmbolnăvire sunt copiii mici, dar și vârstnicii sau bolnavii cronici, care pot dezvolta puseuri acute în această perioadă.

Manifestările și gradul de severitate variază de la o persoană la alta. Trebuie știut însă că, netratate corespunzător, infecțiile respiratorii se pot complica și pot crea probleme serioase, mai ales pe fondul unui sistem imunitar slăbit.

O atenție deosebită trebuie să o acorde mai ales persoanele cu afecțiuni cronice –  în special pulmonare sau cardiovasculare, a căror stare de sănătate se poate agrava rapid. Astfel, dacă febra este mare, nu cedează cu un tratament antitermic obișnuit, dacă tusea este persistentă și zgomotoasă și dacă apar dificultăți de respirație, atunci prezentarea cât mai rapidă într-un Compartiment de Primiri Urgențe, pentru consult și investigații de specialitate, este esențială.

Pentru stabilirea diagnosticului, medicii specializați în medicină de urgență pot recomanda efectuarea unor analize de sânge și a unor investigații imagistice, dar pot indica și alte teste specifice: bronhoscopie, spirometrie, dozarea gazelor sanguine din sânge, panel respirator.

După stabilizarea pacientului și punerea unui diagnostic, bolnavul poate fi trimis acasă, urmând să respecte tratamentul prescris de medic, sau poate fi internat în spital, dacă starea lui este gravă sau dacă afecțiunile cronice de care suferă se pot complica în urma infecției respiratorii, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272