REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Când încep lucrările la noul parc ce va fi amenajat în locul Galeriilor Soveja? Video

Când încep lucrările la noul parc ce va fi amenajat în locul Galeriilor Soveja? Video

V.C. 26 septembrie 2022 | 00:00 2444


Bazarul Ștefăniță Vodă, sau Galeriile Soveja, așa cum sunt este cunoscută zona de constănțeni, a fost demolat la finele anului trecut, iar în locul acestuia va fi edificată o amplă investiție. Proiectul a fost dezbătut, iar constănțenii și-au exprimat opinia: își doresc un parc. Numai că, acesta întârzie să apară, iar constănțenii se întreabă dacă va mai fi sau nu realizată investiția. Ce spun reprezentanții primăriei? Când vor începe lucrările? În ce stadiu este proiectul?! Mai avem de așteptat…


Procedura de demolare a Galeriilor Soveja a început în decembrie 2021, și încă de atunci constănțenii și-au exprimat opinia cu privire la viitoare investiție. Terenul se află în proprietatea Municipiului Constanța, administrat de Regia Autonomă  „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța.

La începutul anului, constănțenii se întrebau ce se va întâmpla cu ruinele fostelor Galerii, însă într-un sondaj realizat de RAEDPP, au răspuns 1.777 de persoane, iar părerile au fost împărțite: 65% din persoane își doresc o investiție publică, pe când 45% doresc investirea în parcări. Așa că primăria a luat act de doleanțele lor. De altfel, în zonă a fost pusă o pancartă prin care constănțenii sunt anunțați cu privire la viitoarea construcție: ”Acest spațiu devine parc”, este mesajul transmis de primărie. Mesaj la care au primit și o întrebare din partea constănțenilor, într-un mod ironic, bineînțeles : “În ce an?”.  


Deși au trecut luni bune de la demolare, nu se mai aude nimic cu privire la proiectul viitor. Reprezentanții primăriei ne-au declarat că terenul a trecut de la RAEDPP la municipalitate și că se află în faza de proiectare a studiului de fezabilitate.
Deci, va mai dura până când vor începe lucrările. Până atunci, constănțenii își fac tot felul de idei și se gândesc că povestea cu parcul e un vis frumos și că în locul galeriilor Soveja ar putea apărea vreun mastodont… sau mai mulți.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine are curajul sa se plimba pe acolo ? Unde sunt casele celor de la Henri Coanda? La cati metri distanta? Cand treceam pe la Galeriile Soveja stateau toti cei de la Henri Coanda ciorchini pe scari cu bautura si seminte. Toti cu ochii pe oameni ,la ciordit,la furat, portofele etc.Ala va fi parc facut cu dedicatie pentru cei de la Henri Coanda.Acela nu va fi parc.Nu ar trebui sa faca parc acolo.Nu! Nu este bine! Este un loc rau famat in acea zona.Aia de acolo se drogheaza, fac multe tampenii acolo.Cine te scapa din acel parc?
1
0
Acum, daca popii nu pot sa mai construiasca biserici in parc , vine parcul la ei , ha ha ha ha
4
1
Amplasamentul a fost predat prin HCL către municipalitate, nu îl mai administrează RAEDPP!
0
0
Hai mai repede moooo!! stau ca prostu in picioare cu punga de seminte ...hai cu bancile alea odata ..
6
0
Ori mutati parcul ori mutati cartierul de profesori universitari. Nu se impaca unul cu celalalt in sensul ca parcul nu va rezista
9
0
Misto locul acela pentru parc. La fix. Gard in gard cu biserica si cu casa mortuara
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614