REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Când nu agaţă fufe de la Pagina 5, patronul de la Cardinal Securiti ia fără licitaţie milioane de euro de la ACN

Când nu agaţă fufe de la Pagina 5, patronul de la Cardinal Securiti ia fără licitaţie milioane de euro de la ACN

Replica API 28 martie 2012 | 00:00 925

Semianalfabet în călduri, în tandreţuri cu Valentin Zeicu

Semianalfabet în călduri, în tandreţuri cu Valentin Zeicu

Obiectivele Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (ACN) SA Constanţa sunt păzite, de cel puţin 3 ani, de către o firmă care funcţionează exclusiv din banii publici obţinuţi, fără licitaţie, de la societatea de stat condusă de Valentin Zeicu. SC Cardinal Securiti SRL din Constanţa a fost înfiinţată în 2005, cu numele iniţial de Elite Guard, dar nu a desfăşurat nici o activitate până în 2008. Dintr-odată, totul se schimbă pentru Cardinal Securiti, iar conturile devin neîncăpătoare pentru zecile de miliarde de lei vechi pe care începe să le primească de la compania de stat păstorită de Zeicu. Informaţii publice despre contractele încheiate între Cardinal Securiti şi ACN există doar din 2011 şi anul în curs, dar firma păzea obiectivele companiei şi în 2010, ajungând în atenţia publică după cazul paznicului său care a murit în timp ce păzea ecluza de la Agigea.

Unicul asociat şi totodată administratorul Cardinal Securiti se numeşte Dan Panfil, are 56 de ani, locuieşte în Eforie Nord şi este cunoscut sub apelativul Dan Moldoveanu'. Patronul firmei de pază cu care Zeicu se simte cel mai în siguranţă nu este persoană publică, dar are absolut toate atuurile pentru a deveni celebru. Îndreptăm în acest fel ceea ce considerăm a fi o nedreptate la adresa unui personaj care merită toate atenţia noastră. Nu de alta, dar poate aşa îi vor răspunde şi lui piţipoancele de la celebra Pagină 5 din "Libertatea", pe care încearcă, cu disperare, să le agaţe pe contul său de Facebook. A dracu' dive, dar nici măcar una nu s-a arătat interesată până acum de excursiile în străinătate, şedinţele de shopping şi chiar maşinile promise de patronul în călduri de la Cardinal Securiti. Şi chiar nu înţelegem cum pot rezista sclifositele alea la invitaţii de un bun gust desăvârşit, venite din partea unui gentleman educat şi rafinat.

Agramat şi disperat, oferă excursii şi maşini fetelor de la Pagina 5, dar nu-l bagă nimeni în seamă

"buna asi vrea sa ne cunostem daca nai nimic anpotriva", îi scrie patronul de la Cardinal Securiti unui model în devenire, de la Pagina 5; "buna nar fi rau sa ne cunostem si cred ca nu ai de pierdut nimic doar de castigat", este mesajul trimis în aceeaşi zi altei piţipoance; "buna asi vra sa ne cunoastem daca nai nimic an poriva sa mergem antro vacanta", îşi continuă avansurile, de această dată către o altă duduie, în aceeaşi zi, din ce în ce mai surescitatul Dan Panfil; "buna asi vrea sa ne cunoastem arati foarte bine si asi pute face un gest frumos cu o masinuta", plusează, eminamente disperat, patronul de la Cardinal Securiti, pentru altă piţi de la Pagina 5, toate mesajele fiind postate în aceeaşi zi de 26 februarie a.c, iar lista poate continua. Acuma, înţelegem şi noi că dezbrăcatele de la Pagina 5 nu adună împreună suficienţi neuroni pentru a putea descifra mesajele lui Dan Panfil de la Eforie, dar avem vaga impresie că li s-a explicat cum să acceseze pozele de pe contul patronului preferat al ACN. Şi ce au văzut 'telectualele, puteţi viziona şi voi în fotografiile alăturate.

Contracte de peste 1 milion de euro de la Zeicu în câteva luni, fără licitaţie

Pâna la urmă, se pare că înţelepciunea populară are încă o dată dreptate, când vorbea de cum e cu norocul în bani şi în dragoste. Pentru că, deşi ignorat de toate fufele de la Pagina 5, patronul de la Cardinal Securiti are un succes nebun la Valentin Zeicu. Panfil este considerat practic irezistibil de către directorul ACN, din moment ce-i atribuie fără licitaţie contracte de zeci de miliarde de lei vechi. Ultimul, pe 17.02.2012, prin care Administraţia Canalelor Navigabile atribuie prin negociere firmei Cardinal Securiti suma de 2.664.000 lei, fără TVA. Cu doar câteva luni înainte, pe 01.07.2011, compania condusă de Valentin Zeicu atribuia, tot fără licitaţie, un alt contract firmei armăsarului din Eforie, în valoare de 2.272.640 lei. Altfel spus, firma lui Don Juan Panfil a primit de la Zeicu peste 1 milion de euro în mai puţin de un an, fără licitaţie. Aşa se poate lăuda firma de pază a craiului eforian cu o cifră de afaceri de 2.923.841 lei în 2010 şi un profit net de 357.766 lei.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272