REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Când punctele roșii de pe corp, ca niște alunițe, reprezintă o problemă de sănătate serioasă

Când punctele roșii de pe corp, ca niște alunițe, reprezintă o problemă de sănătate serioasă

A.F. 23 martie 2023 | 00:00 1267

Punctele roșii mici de pe corp pot fi atât neoplasme, cât și rezultatul unei leziuni cutanate. Să vedem cât de periculos este și când trebuie să mergeți imediat la medic.

Cand punctele rosii de pe corp, ca niste alunite, reprezinta o problema de sanatate serioasa

Punctele roșii mici de pe corp pot apărea în urma unor leziuni ale pielii. De exemplu, adesea astfel de leziuni capilare superficiale apar în timpul epilării. Dacă pielea este grav afectată, atunci este lezată suprafața vaselor mici situate în apropierea suprafeței. Și există o mică vânătaie în exterior datorită faptului că sângele intră în stratul de grăsime subcutanată. Astfel de puncte se mai numesc și microhematomuri, scrie exquis.ro.

Dacă ați făcut epilarea cu un maestru novice, atunci este posibil să existe destul de multe dintre ele. Pot apărea mici hematoame în altă parte. În exterior, aceste puncte roșii de pe corp arată ca niște alunițe. Dacă vedeți un grup de puncte sau dacă acestea apar periodic fără a fi legate de vreo procedură, acest lucru se poate datora unei fragilități crescute a vaselor.

De obicei, acest lucru se întâmplă din cauza unei lipse de vitamina C și K în organism. Dacă orice leziuni, frecarea puternică a pielii de țesuturi provoacă o astfel de „roșeață”, atunci cel mai probabil acesta este motivul. Va trebui să vă supuneți testelor necesare și să beți cursul de vitamine recomandat de medic.

În ceea ce privește hemangioamele, acestea sunt tumori vasculare, benigne. Caracteristicile lor sunt următoarele: Pot atinge câțiva centimetri în diametru. Dacă vorbim de capilare dilatate care au provocat boala, atunci hemangiomul se numește capilar.

Dar hemangioamele cavernoase pot apărea adesea pe față și pe corp. Acestea sunt cavități mari umplute cu sânge, arată ca o umflătură și pot provoca un disconfort semnificativ și schimba aspectul.

Hemangioamele pot apărea la orice vârstă, chiar și la sugari. Nu uitați să consultați un medic și el vă va ajuta să alegeți tratamentul.

Există și alte motive pentru apariția unor astfel de imperfecțiuni ale pielii:

  • Punctele roșii de pe corp pot fi vene de păianjen și ocupă o suprafață destul de mare. Nici în acest caz nu trebuie să amâni vizita la medic. Faptul este că o astfel de roșeață sub formă de ramificații capilare poate indica dezvoltarea unor boli periculoase – ciroza hepatică și hepatita virală.
  • Dacă vorbim despre puncte roșii care arată ca niște mici erupții pe piept și pe spate, atunci cel mai probabil o persoană are probleme cu pancreasul. Interesant este că, atunci când sunt presate, acestea nu dispar. În plus, numărul lor poate crește sau scădea.
  • Adesea, astfel de erupții cutanate pot fi rezultatul unor boli autoimune, cum ar fi reumatismul. Atunci ele nu arată ca o vânătaie, ci mai degrabă ca o alergie a pielii. Apropo, alergiile pot duce, de asemenea, la apariția punctelor roșii pe corp, iar în acest caz vor avea o localizare diferită. Cel mai ușor este să distingi o boală alergică prin prezența mâncărimilor, dar consultarea unui medic este cea mai bună alegere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218