REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Când se reia operaţiunea de scoatere la suprafaţă a epavei din Portul Midia

Când se reia operaţiunea de scoatere la suprafaţă a epavei din Portul Midia

Replica API 3 februarie 2020 | 00:00 188

Autoritățile încurcă operațiunea de ranfluare a navei, la presiunea privaților

Autoritățile încurcă operațiunea de ranfluare a navei, la presiunea privaților

La aproape trei luni de la tragedia din portul Midia, în urma căreia au murit mii de oi, au început, în cursul dimineţii de sâmbătă, 1 februarie, manevrele de verticalizare a navei eşuate. Firma care se ocupă de ranfluare este Grup Servicii Petroliere. Numai că, pe lângă problema care a intervenit în momentul ridicării navei și anume faptul că spirele cablurilor de ridicare au cedat, din cauza greutăţii, firma se confruntă și cu delăsarea autorităților portuare care nu acordă gram de importanță ranfluării navei, permițând altor ambarcațiuni să execute manevre în zona de lucru.

Alin Vintilă, reprezentantul firmei care se ocupă de ranfluarea navei Queen Hind, transmite faptul că procesul se desfășoară greoi, din cauza autorităților portuare de la Midia, care nu iau în serios importanța acestui proces. ”Nu pun ranfluarea navei pe primul loc, execută manevre cu nave în apropierea zonei de lucru și nu aplică restricțiile cuvenite. Totul în favoarea unor privați, care pun activitățile lor pe primul plan, cu vădită nepăsare față de problema creată în portul Midia și cu concursul lor” a transmis Alin Vintilă, reprezentantul GSP.

Luni, vor continua operațiunile de întărire suplimentară a bordajului. Duminică, GSP Neptun a fost dusă la cheu pentru schimbarea sistemului de ridicare. La următoarea ridicare, se va reduce forța de ridicare a macaralei și se vor adăuga forțe suplimentare de rotire. Epava și-a redus contactul cu solul, unghiul de înclinare este îmbunătățit față de situația dinaintea primei încercări de ridicare, eliminându-se astfel efectul de ventuză, priza cu fundul mâlos. Îmbunătățirea unghiului este datorită metreselor amplasate sub apă. Se estimează că ridicarea se va efectua marți, februarie.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Parandaraturile ies ca oile la suprafata.
1
0
Gata...inchideti litoralul, aeroporturile, gradinitele .....sa aiba liniste macaraua gigant
6
0
Am inteles, ca de obicei, mai vor vreo 2-3 milioane de euro. Acum au descoperit ca e apa in vapor. Si aer
4
0
Ba,ptr lucrurile astea trebuie ceva minte in gindire.Nu iei primul geolgau de pe strada si gata,ranfluezi nava. Mai golesti tancurile cu aer comprimta,vezi efect ventuza,vezi de ce te prinzi ca sa tina,nu mergi cu zbiruri uzate varza,vezi diagrama stabilitate,etc. dar inteleg securistii machi ai lui comanescu ceva?
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212