REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
16.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Când se va deschide Transalpina. Drumarii și cabanierii au păreri diferite

Când se va deschide Transalpina. Drumarii și cabanierii au păreri diferite

Andreea CONDURACHE 22 martie 2024 | 12:45 275

Sunt discuții între drumari și cabanieri pentru deschiderea mai rapidă a Transalpinei. Oamenii de afaceri din zonă vor ca șoseaua să fie deschisă mai repede, dar drumarii spun că la altitudini înalte pericolele sunt mari. Discuția a pornit de la ultimul strat de zăpadă și de la pericolul pe care l-ar putea întâmpina turiștii care ajung în zonă.

Cand se va deschide Transalpina. Drumarii si cabanierii au pareri diferite

Motivul pentru care cabanierii din zona montană Rânca sunt de părere că Transalpina ar trebui să fie deschisă mai devreme este dat de faptul că Paștele e în 5 mai și că, dată fiind apropierea de 1 Mai, românii vor avea mai multe zile libere. Cabanierii spun că atâta vreme cât drumul este închis, vor pierde bani.

Lucian Pănescu, cabanier: "Ar mai fi zăpadă în anumite locuri, dar eu zic că într-o lună de zile dacă se pun la treabă eu zic că pot să deschidă la 1 Mai."

Mărioara Băbu, cabanier: "Nu numai cei care avem stână sau pensiuni în stațiunea Rânca și Novaci, dar toată lumea își dorește să se deschidă Transalpina la 1 Mai".

Locuitorii și turiștii așteaptă și ei deschiderea șoselei. Drumarii spun însă că deszăpezirea drumului nu e posibilă la altitudini înalte.

Cristi Tudor, reprezentant al Direcției de Drumuri Craiova: "Zăpada este foarte mare pe acest sector de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului. Nu putem asigura siguranță angajaților noștri care vor intra primii și chiar dacă aceștia vor reuși să deschidă, după aceea sunt foarte mari riscurile de producere a unei avalanșe și punem în pericol participanții la trafic".

Peste 100 de oameni au semnat o petiție online pentru deschiderea drumului, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108