REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CÂND se vor ÎNCHIDE restaurantele şi cafenelele în Constanţa!

CÂND se vor ÎNCHIDE restaurantele şi cafenelele în Constanţa!

Replica API 8 octombrie 2020 | 00:19 9180

În ultimele săptămâni, infecțiile cu noul coronavirus au explodat în țara noastră astfel că în unele orașe s-a luat măsura închideriirestaurantelor și cafenelor, după ce rata incidenței cumulate a cazurilor COVID-19 din ultimele zile a depășit 1,5. Deocamdată municipiul Constanța a scăpat de măsurile punitive, rata incidenței fiind de 1,42, însă în zilele următoare este posibil ca și aici să se recurgă la măsuri drastice. În Mangalia și în Cumpăna s-a luat decizia închiderea restaurantelor și cafenelelor, dar și ”păcănelelor”.

Prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care s-a reunit la sala „Remus Opreanu”, pentru votarea hotărârilor nr. 34 și 35 a CJSU Constanța. Acestea prevăd, printre altele, decizii despre programul restaurantelor din județ și modificarea scenariilor de funcționare în unități de învățământ.

Constanța are o rată a incidenței de 1,42

”Deocamdată la nivelul municipiului Constanța nu se impun măsuri de închidere a restaurantelor sau altele de acest gen. Dacă rata incidenței o să depășească 1,5 atunci o să ne consultăm și cu DSP, și vom vedea ce măsuri vor trebui luate” a declarat prefectul Constanței, George Niculescu, pentru ziarul Replica de Constanța.

În Mangalia și în Cumpăna se închid restaurantele și cafenelele

Membrii CJSU Constanța au votat, în unanimitate, închiderea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor (inclusiv din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu excepția clienților cazați în hotel/pensiuni) de pe raza U.A.T. Mangalia și U.A.T. Cumpăna, începând cu data de 07.10.2020, ora 24.00. În același timp, se închid și operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, iar activitățile culturale sunt interzise, până la o nouă decizie a CJSU Constanța.

Ce a spus Raed Arafat despre zonele cu incidența peste 1,5

„În zonele cu incidență 1,5 la mia de locuitori, recomandarea este ca toți agenții economici, publici și privați, să ia în considerare munca de la domiciliu și unde nu se poate decalarea programului. Acest lucru trebuie să devină o obligație în toate zonele cu incidență mai mare de 1,5 la mia de locuitori”, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ne meritam soarta ca le permitem sasi bata joc de noi ei traiesc an lux iar noi suntem fortati sa nu ne permitem painea de pe masa ei legile le fac dupa buzunaru lor an toate campanile cu voce tare spun o sa fac dar an gand 'pentr mine,,
1
0
Medicii iau sute de milioane pe luna! Se compara cu un amarat care lucreaza la o terasa sau un restaurant?! Care ia maxim 2500 lei?! Si daca nu ii mai ia nici pe aia?! Ori covid ori fara job, tot aia e. Deci autoritatile sa gaseasca solutii, nu doar pentru medici, ci si pentru ceilalti, care trebuie si ei sa supravietuiasca!!
6
1
Daca inchidem tot...cine stinge lumina in tara?Ma gandesc ca pana atunci mare parte din Guvern sa intre in somaj pentru modul cum au gestionat criza,iar Parlamentul sa lucreze pe gratis ca nu o sa mai aiba ce sa colecteze si uite asa prin grija Covid se ajunge sa se realizeze si rezultatul referendumului prin reducere la jumatate a parlamentarilor!Asteptam ca UE sa angajeze ca europarlamentari toti somerii din Romania...buna nu?
3
0
L-ati uitat pe Crinu Danu!
2
0
Starea de urgenta este necesara, altfel o sa aveti o revolta a personalului medical din spitale si dsp-uri, care sunt epuizati. Ganditi-va la personalul medical, nu la HORECA.
4
7
Afla informatii noi despre cine formeaza Statul Paralel si ce averi au cei din Statul Paralel. Folositi adresele web: v55gs5i46t7j6ksy.onion.ws v55gs5i46t7j6ksy.onion.pet
0
4
Tare as vra acest comentariu sal citeasca cei de la conducere .sa renunte si ei la salariu cateva luni si fara acces la conturi bancare exact cum raman angajati fara locuri de munca si mai au si datori si copii care cer de mancare
13
0
E exclamare sau intrebare?!
3
0
Cum ni se explica ca pana la alegeri au fost mult mai putine cazuri de Covid.Acum,imediat dupa,ajungem la peste 3000 de cazuri?!..maniVela si AnAgrafat sa ne explice cumva.
12
0
ARAFATULEEEEE INCHIDE IN MORTII LOR TOT!!! SA NU MAI AIBE TOTI CEAFA LATA BANI DE TANCURI SI DE SPART PE SALOANE LA CURVE
3
3
Suntem toti niste idioti. Sa va iau virusul in pula
4
2
trebuie inchis tot, urgent
4
8
Totul pentru victoria PNL,a guvernului lui Iohannis si al Parlamentului,tot al lui Iohannis,ca doar nu credeati ca al Romaniei! Romani puturosi si nespalati,PNL si poate chiar si USR vor fi de acum lumina calauzitoare catre un viitor luminos,insa pentru asta trebuie sa dati la gioale oricui gandeste liber. O mana de fier,asa cum de fapt vor romanii sa aiba,va conduce tara spre victoria impotriva a tot ce inseamna cultura,educatie,bun simt si alte prostii. Muie PSD ! Da,si nu numai! Cine se va opune iubitilor lideri,nu va avea loc in Romania.
8
3
Muriti ma, si spuneti mi cu cati bani va duceti pe lumea ailalta. Cat de idiot sa fi prostule care esti retardat sa tipi ca proasta ca se inchid localurile si vei muri de foame, cine mai intra intr un local idiotule daca lumea se imbolnaveste pe capete, cine o sa ti.mai dea boule salariu daca patronul va avea focar de covid in local si va trebui sa l inchida? Dobitocule stai acasa si fa pe ospatarul, ca atat stii sa faci, la copii tai pentru ca altfel altcineva o va face si tu vei numara bacsisul in mormant
7
4
se vor deschide inainte de viitoarele alegeri,un motiv de bucurie,e un fel de a face din nimic ceva.Exact ca in bancul Ginel ..tata am o veste buna si una proasta Tatal-spune-o pe cea buna Am luat zece la matematica Tatal-spune-o si pe cea proasta Am mintit ,am luat 2
9
0
Daca au inchis pacanelele si jocurile de noroc in Mangalia cum mai fac avere domnii de la primarie si cu dl. Primar Cristian Radu Pinocchio zis piticul atomic?!
4
1
Sper cat mai curand. Sa dea faliment, oricum 99% din localuri sunt bodegi ordinare.
8
3
Stare de urgenta.
7
8
Care e diferenta de contagiozitate intre 2 familii care stau la restaurant la doua mese diferite, distantate si 2 familii care stau nas in cur la coada la casa la Auchan sau Lidl? Eu nu am nimic cu restricitiile, dar haideti sa aplicam masuri unitate.
19
4
Lumea oricum nu mai are bani de restaurante, puteti sa le tineti deschise !
15
3
Astia care sustineti ca banii sunt mai importanti decat viata puteti disparea. Nu va plange nimeni.
5
8
Cine-i atarnator si mana intinsa, sluga fara creier, vrea sa se inchida tot. Cat se poate , o luna, doua , un an, dar idiotul nu se gandeste ca mii de oameni raman fara salarii, familii care au copii de crescut si rate de platit. Si cum prostu-i prost pana moare, isi da cu parerea, un neica nimeni care nu a realizat nimic in viata lui de cacat. Ok , sa se inchida orice gen de activitate dar punctual. Adica, pt idioti, politia descopera ca nu se respecta legea, in secunda 2 ..lacatul pe usa cel putin 3 luni si amenda de 2000 de euro. La fel si maimutoii care nu poarta masca sau o pun la misto.
19
6
Eu zic ca vreo doua luni de pauza, nu strica nimanui. Chiar daca nu le inchide, lumea se va feri sa intre la carciuma. Este mai rau cu nuntile machedonesti. Cum mai fac astia hoara...nu stiu
16
12
arafate eu zic sa nu ne inchizi pentru binele tau !
14
17

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218