REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Când se vor înscrie elevii pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat?

Când se vor înscrie elevii pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat?

Replica API 14 mai 2020 | 00:11 1485

Încep pregătirile pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Elevii ar trebui să trimită înscrierile către unitățile de învățământ, iar acestea la rândul lor ar trebui să trimită Direcțiilor de Sănătate Publică listele cu profesorii, elevii și personalul auxiliar care vor participa la pregătirile pentru examene și probele propriu-zise. Toate aceste lucruri se vor face pe repede înainte, iar elevii sunt destul de debusolați, deoarece nu știu când se vor putea înscrie pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat în acest an.

Care este situația la Constanța?

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța (ISJ), Sorin Mihai, a ținut să liniștească elevii constănțeni în acest sens și a spus că procedurile vor fi trimise la timp de către unitățile de învățământ și de către inspectoratul școlar.„Ne pregătim pentru toți elevii. DSP trebuie să știe câți elevi avem pentru Evaluarea Națională, câți elevi avem pentru Bacalaureat. Mai este vorba și despre cei care trebuie să dea examene în ultimul an de profesională. Și de asemenea trebuie să trimitem și locațiile unde se vor da, dar deocamdată nu avem metodologiile actualizate, nici pe Evaluare Națională, nici pe Bacalaureat. Trebuie să comunicăm celor de la DSP că acolo unde elevii vor face pregătirea este foarte posibil să dea și examenele. Mâine vom trimite aceste liste (nr.azi,14 mai). Noi deja am comunicat către inspectorii de sector. Ei vor lua legătura cu toți directorii unităților de învățământ”, a declarat acesta.

Sorin Mihai

Direcția de Sănătate Publică Constanța va asigura personalul medical pentru pregătirea examenelor și pentru probele propriu-zise

Inspectorul școlar, Sorin Mihai, admite că pentru examenul de Bacalaureat încă nu s-au făcut înscrieri, dar acest lucru se va face pe parcurs, deși aceste liste ar trebui trimise până mâine (nr.azi, 14 mai). „În principiu la Evaluarea Națională sunt toți elevii, iar pentru Bacalaureat se vor înscrie ipotetic toți. Noi trebuie să estimăm un număr, astfel încât să poată cei de la DSP să se pregătească în timp util și să ne asigure asistenți medicali, medici. Relevant pentru DSP în mod special este să știe la ce se așteaptă pentru a face o estimare în ceea ce privește amploarea și efectivele cu care vor acționa. Aceste liste transmise către DSP nu au nicio legătură cu înscrierea elevilor. Sunt situații total diferite”, a mai declarat Sorin Mihai.

Se așteaptă noile metodologii în vederea desfășurării examenelor

După ziua de vineri, 15 mai, ar trebui să sosească și noile metodologii de la minister. „Așteptăm metodologiile modificate. În principiu acestea vor apărea după ziua de vineri. Am avut ieri (nr. marți, 12 mai) o videoconferință cu directorii unităților de învățământ, la care a participat și doamna ministru. Acolo ni s-a comunicat că urmează să fie transmise către unitățile de învățământ aceste metodologii. Deocamdată ne-a fost transmis acel ordin de ministru”, a mai specificat Sorin Mihai, inspector școlar general al ISJ Constanța.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai bun inspector general a fost si ramane Miu Petrica ! Asta este postul care-l reprezinta cel mai bine !
0
0
Cel mai bun inspector! Bravo, Sorine! daca cureti inspectoratul de jidodiile ale esti tare!
0
0
au uitat tot, ce testari sa mai dea?
1
1
Franta o tara mult mai bogata a gasit solutia sa nu cheltuie banii si sa supuna elevii si profesorii la risc echivaland examenele. Romania are bani de cheltiut sau interese si vrea sa sustina examenele cu orice risc.
1
1
Figura unui om spune multe despre personalitatea lui..la cel din imagine figura spune ca este un om slab dar care vrea sa fie puternic...nu arata nici forta, nici responsabilitate..iar autoritate si precizie nu are orice ar face
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272