REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Când se vor vaccina președintele și miniștrii

Când se vor vaccina președintele și miniștrii

Replica API 29 noiembrie 2020 | 16:34 1229

Administraţia Prezidenţială, guvernul şi alte instituţii vor intra în a doua fază de vaccinare anti-COVID, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. El a precizat că până la finalul primăverii ar fi posibil să se termine prima rundă de imunizare pentru toată populaţia, scrie Digi24.

„În prima linie intră personalul medical, persoanele care au boli despre care ştim că agravează această boală provocată de noul coronavirus şi personalul esenţial. Doar în tranşa a doua intră Administraţia Prezidenţială, Guvernul şi aşa mai departe şi eu cred că lucrurile sunt bine gândite în această strategie de vaccinare”, a precizat Klaus Iohannis duminică, după vizita la Call center-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, întrebat dacă persoanele din conducerea ţării vor intra în prima tranşă de vaccinare.

Președintele a menţionat că de vaccinare se vor ocupa atât medici civili, cât şi militari.

„Avem o echipă tânără foarte hotărâtă şi foarte bine pregătită care a lucrat la această strategie de vaccinare care se va ocupa şi de punerea în practică a acestei strategii. Sigur, în principal, vor fi medici şi civili şi militari, va fi personalul care sprijină - asistente, înregistratori, fiindcă toate aceste acte trebuie înregistrate. Este nevoie de mii de oameni şi, probabil, vom avea nevoie şi aici de voluntari. Am discutat chiar cu reprezentantul studenţilor de la medicină şi mi-a spus că ei sunt pregătiţi să vină să facă voluntariat şi în campania de vaccinare, iar Ministerul Sănătăţii va organiza toate aceste lucruri”, a explicat şeful statului, potrivit Agerpres, citată de Digi24.

El a susţinut că s-ar putea ca, până la sfârşitul primăverii viitoare, să fie terminată prima rundă de vaccinare pentru toată populaţia.

„Am discutat aceste chestiuni (despre perioada în care va fi vaccinată toată populaţia României - n.r.) în câteva întâlniri de tip videoconferinţă la Consiliu (European) şi cei din Comisie, care se ocupă de relaţia directă cu producătorii de vaccin, ne-au spus că este destul de probabil ca primele tranşe de vaccin să vină la începutul anului viitor. Va continua până când vor fi toate livrate, însă vaccinarea în masă, deci a populaţiei care nu este nici în prima linie, nici cu comorbidităţi, nici cu sensibilităţi, se va produce probabil în primăvară. Putem să ne gândim că undeva la începutul anului, ianuarie, februarie, în cea mai bună variantă, încă nu există niciun vaccin aprobat, dar se pare că este aproape. (...) Poate, până la sfârşitul primăverii să terminăm prima rundă de vaccinare şi pentru toată lumea”, a afirmat preşedintele Iohannis, conform Digi24.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
super, ia cautati pe net marile pandemii din istoria lumii din ultimii 100 de ani cand avem si informatii mai sigure, sa vedeti ca mai mult de un an nu au tinut, deci treaba cu vaccinul e o mare smecherie de aia nu au cautat tratament pentru ca una e sa vinzi REPEDE 10 milioane de vaccinuri adica ser fiziologic sau simplu vaccin antigripal si alta e sa vinzi 200 mii tratamente!!! ca oricum pandemia dispare intr-un an si smenerii vor spune ca e de la vaccin!!! ce va fi peste 3-4 ani nu mai conteaza!!!
1
0
Cine se vaccineaza ? Pentru ce ?
3
0
Sa se vaccineze pe creier.Poate le vine mintea la cap. Tot o tineti cu minciuna asta cu pandemia.Sunt publicate de savanti ,s-a spus ca al doilea val a fost o minciuna,pentru vanzarea mastilor,testelor etc.S-a sous ca vaccinul nu are efect pentru alta tulpina la anul.S-a spus ca vaccinul nu trebuie facut ca nu s-au facut suficiente teste pe termen lung de la vaccinare.
7
0
Nu e articol pe care javrele de la macelarie sa nu-l comenteze, se dau de ceasul mortii ca pierd ciolanele ai lor si nu le mai dau pomeni populiste
2
3
Si prostu de grija altuia.. Presedintele se trateaza in strainatate pe cand tu mai saracule mori ca un caine la poarta spitalului..
2
6
Cap de cal klaus poate belesti pula
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108