REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Când statul bagă bețe-n roate! Primarul din Hârșova: 'Cer schimbarea procedurilor'

Când statul bagă bețe-n roate! Primarul din Hârșova: 'Cer schimbarea procedurilor'

Replica API 10 martie 2020 | 17:23 4039

Orașul Hârșova continuă să stagneze, deși are un uriaș potențial de dezvoltare. Dușmanul cel mai mare al localității de la malul Dunării este chiar statul român. Autoritățile locale sunt ținute în șah din cauza unor proceduri care nu au nicio legătură cu realitatea.

Viorel Ionescu

Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova, se luptă în continuare să obțină statutul de stațiune balneară pentru localitatea pe care o conduce. Deși beneficiază de resursa naturală ce reprezintă motivul principal pentru care merită să primească acest statut, birocrația românească și-a spus din nou cuvântul.

„În momentul de față suntem în aceeași procedură pentru că legislația este destul de anevoioasă. Pe această cale vreau să fac un apel prin care cer analizarea în teren și schimbarea acestei proceduri. În momentul de față, pentru a obține statutul de stațiune balneară, trebuie să facem dovada că pe raza UAT Hârșova sunt cel puțin 100 de locuri de cazare autorizate de Ministerul Turismului. Abia după aceea putem intra în cea de-a doua etapă, pentru obținerea acestui statut printr-o Hotărâre de Guvern”, a declarat pentru „Replica”, Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova.

Trei ani au durat demersurile pe lângă instituțiile abilitate pentru obținerea avizelor pentru modificarea Planului Ubanistic Zonal, prin care a suprafață de 30.591 mp, din zona „Gura Văii” a fost scoasă din pășunea orașului și introdusă în intravilan.

În cursul anului 2017, Primăria Orașului Hârșova a obținut buletinul de analiză și indicațiile terapeutice ale apelor termale de la Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, documente ce confirmă calitățile terapeutice ale apei din zona „Gura Văii”. Practic, cel mai important pas a fost făcut în urmă cu trei ani, însă de atunci și până în prezent nimic nu s-a mai întâmplat.

„Procedura trebuie schimbată, ca în baza unor astfel de documente din care rezultă că apa are o calitate terapeutică, eu consider că din start ar trebui ca acele localități cu aceste bogății minerale să beneficeze de statutul de stațiune balneară, dându-i localității ocazia să se dezvolte. Niciun investitor nu va veni să creeze 100 de locuri de cazare pentru că va deveni localitatea stațiune balneară. Dă-mi acest statut în baza unor documente pe care deja le avem, care atestă calitățile apei și indicațiile terapeutice”, a mai adăugat Viorel Ionescu.

În baza acestui statut, Primăria Orașului Hârșova poate depune proiecte pe fonduri europene ce pot duce la dezvoltarea orașului.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamne ajuta sa realizati tot ce vati propus ca eu va sustin. Veniti in pnl si candidati ca cu jegul de nelu nu se mai poate
0
0
Felicitari. Pastrati aceeasi directie. Catei au fost si vor fi intotdeauna. Paraschiv da doua comentarii sub anonimat, latrau pus de Chirita, Beica impreuna cu brigada de la magazin, de plictiseala si din prostie , pun si ei de un coment! Persoane ca astea nu pot fi luate in seama pentru ca sunt nesemnificativi. Aa, era sa uit. Comentarii gen tic tac, mai da si pedofilul Constantinescu, dar la fel, nu poate fi luat in serios pentru ca ia doua maxim trei likeuri. Hai noroc in urmatorul mandat
1
1
Felicitari domnule primar pentru tot ce ati realizat
1
0
Minti!Ai mintit,minti si vei minti!
4
5
Vrea sa fie Harsova declarata statiune balneo..Cretinule..ai furat tot..cum ai putea numii statiune balneo cand harsova este o localitate moarta. Iesi din birou si uita-te in jur si ai sa vezi saracia la tot pasul... Amenajeaza...adu investitori..promoveaza apa cu sulf..si dupa aceea sa ai pretentii. Sper sa ajungi cat nai repede la puscarie..penteu ca oricum alt mandat nu mai prinzi..doar sa furi voturile
6
4
esti istorie
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212