REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de care trebuie să ții seama

Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de care trebuie să ții seama

A.F. 2 decembrie 2022 | 00:00 213

Frig, lapoviță, ploi, ninsori, aer rece! Am intrat în anotimpul rece și probabilitatea de a răci este foarte mare. În acest caz, cel mai frecvent simptom este o durere în gât.

De cele mai multe ori, durerile de gât sunt cauzate de viruși precum răceala comună sau de la inhalarea fumului. Dar, în unele cazuri, o durere în gât poate fi un semn al ceva mai grav și mai complicat, mai ales dacă este însoțită de unul dintre următoarele simptome:

Semne că durerea în gât este gravă

1. În cazul în care există o erupție cutanată

Dacă dezvoltați o erupție cutanată în timp ce aveți dureri în gât, acesta ar putea fi un semn al unei infecții mai grave. Declarația îi aparține medicului. Gabriela Pichardo de la Resilient Health Austin, SUA.

Potrivit Web MD, o erupție pe gât și pe piept care se extinde în restul corpului poate fi un semn al unui grup de infecții bacteriene numite infecție streptococică. Expertul a spus:

„Una minoră este faringele streptococi (amigdalita bacteriană), dar includ și altele mai grave, cum ar fi scarlatina, bacteriemia (bacteriile din sânge) și sindromul de șoc toxic. Toți trebuie să fie tratați de un medic – de obicei cu antibiotice cât mai curând posibil”, a spus dr. Pichardo, potrivit The Sun.

Merită să țineți cont de faptul că infecțiile virale, cum ar fi amigdalita virală, nu au nevoie de antibiotice.

2. Dacă doare foarte mult

Când o răceală îți provoacă durere în gât, poate fi foarte dureroasă, dar de obicei dispare de la sine în câteva zile. Cu toate acestea, infecțiile bacteriene, cum ar fi amigdalita bacteriană, tind să provoace dureri mai severe, care nu se ameliorează.

Potrivit NHS, amigdalita bacteriană poate cauza probleme la înghițire și la mâncare, dureri de urechi și glandele umflate și dureroase din gât.

Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, este indicat să vizitați medicul de familie pentru a vedea dacă infecția este bacteriană și nu virală. Amigdalita bacteriană poate fi tratată cu antibiotice.
Semne că durerea în gât este GRAVĂ:

3. Dacă ai febră

Răceala poate provoca febră, dar de obicei este doar una ușoară. Cu toate acestea, dacă aveți o durere în gât și o febră peste 38 grade C, este mai probabil să fie o infecție a gâtului precum amigdalita decât o simplă răceală.

4. În cazul în care persistă

Dacă durează mai mult de o săptămână sau se înrăutățește, consultați-vă medicul, chiar dacă ați avut un test negativ pentru amigdalita. O durere în gât care nu dispare ar putea fi, de asemenea, un semn al febrei glandulare, explică site-ul NHS.

Febra glandulară afectează mai ales adolescenții și adulții tineri. Se îmbunătățește fără tratament, dar te poate face să te simți foarte rău și să dureze săptămâni, scrie doctorulzilei.ro.

Pentru majoritatea oamenilor, durerea în gât se îmbunătățește fără probleme.

Dar, uneori, febra glandulară poate duce la alte probleme precum:

  • inflamație ușoară a ficatului (hepatită), care provoacă îngălbenirea pielii și a albului ochilor (icter)
  • niveluri scăzute de celule sanguine numite trombocite (trombocitopenie)
  • afecțiuni neurologice, cum ar fi sindromul Guillain-Barré sau paralizia Bell

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272