REPLICA ONLINE CONSTANTA

23° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Când va fi demolat fostul spital CFR din Palas, care zace în paragină și nepăsare de ani buni? Video

Când va fi demolat fostul spital CFR din Palas, care zace în paragină și nepăsare de ani buni? Video

Cristina BĂRBUCEANU 14 octombrie 2022 | 00:00 2771

În trecut, fostul spital CFR situat în cartierul Palas, pe strada Munții Tatra, era impunător, cu o curte imensă și trata oameni cu afecțiuni interne, neurologice, și nu numai. Degradarea spitalului a început după anul 2000, când Ministerul Transporturilor a oferit clădirea Ministerului Sănătății. Ajunsă ruină, clădirea a fost râvnită pentru spațiul pe care îl deține, dorindu-se, la un moment dat, mutarea acolo a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Când va fi demolată? Nu se știe!

Clădirea, preluată de DSP

De-a lungul timpului, clădirea fostului spital CFR a fost pasată de la o entitate la alta. Inițial, a aparținut Ministerului Transporturilor, apoi a fost dat Ministerului Sănătății, în vederea construirii, în loc, a noului spital. Timpul a trecut, iar clădirea a ajuns mai rău decât era, degradându-se de la o zi la alta.

Astăzi, se află în atenția Direcției de Sănătate Publică. Încă se fac demersuri ca acest imobil să fie reînviat și transpus într-un spital de Pediatrie. Șefa DSP Constanța, Cristina Schipor, a declarat pentru reporterii Replica: „Documentația e depusă la CNI (n.r. Compania Națională de Investiții) a trecut de Comisia Tehnică. Așteptăm avizul de specialitate ca să meargă la Ministerul Dezvoltării în Comisia Tehnică de acolo. Avem trimisă, în paralel la Minister, documentația, pentru că ministrul a emis un ordin ca eu să mă ocup  să demolăm acea clădire. Dar trebuie făcuți niște pași. Am trimis documentația la Minister pentru a fi emisă Hotărârea de Guvern de scoatere din domeniul public, să putem demola clădirea deoarece la CNI trebuie să dăm terenul gol.”

Video:

Până acum, spitalul a fost adăpost pentru oamenii străzii și pentru gunoiul menajer

Clădirea și perimetrul pe care se află aceasta arată deplorabil. În plus, e periculos pentru orice dorește să se apropie de imobil, deoarece bucăți stau să se desprindă din ea. Momentan, acolo își fac veacul oameni ai străzii, dar și câini maidanezi.

Gunoiul este și el la loc de cinste, dar este depus pe teren tot de locuitorii din cartier, după cum ne-a mai declarat Cristina Schipor: „Noi am tot făcut curat. Periodic facem curat pentru că oamenii din zonă, din păcate, aruncă acolo.”

În concluzie, cu puțin noroc, la anul clădirea va fi demolată, potrivit șefei DSP, Cristina Schipor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte frumos articol,dar amintiți-i doamnei director de laDSP Cristina Schipor că in5.10.2021 a semnat procesul predare primire cu CNI și se mișcă cam greu! Oare ce se întâmplă?
0
0
Demolarea va începe după ce "gitanimea" va termina de luat cărămizile pentru realizarea caselor lor "nu satrare" !!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212