REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Când vor fi reluate examenele auto

Când vor fi reluate examenele auto

Replica API 21 mai 2020 | 00:00 1512

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a dat publicității noi informații privind reluarea treptată a activității de examinare. Persoanele cărora le-au expirat dosarele de școlarizare în perioada 16 martie – 17 mai și care aveau o programare în sistem pentru susținerea probei practice, vor putea reprograma examenul prin intermediul școlilor de șoferi.

“Acces permis doar candidatului și instructorului”

În ceea ce privește programarea candidaților cărora le expiră dosarul de școlarizare ulterior datei de 18 mai se va face din oficiu. DRPCIV anunță că, începând cu data de 2 iunie va fi reluată activitatea de examinare a probei practice a persoanelor cărora le-au expirat dosarele. Proba teoretică va fi reluată începând cu data de 15 iunie.

Reprezentanții DRPCIV:

“Accesul va fi permis doar candidatului și instructorului auto. Valabilitatea documentelor emise de serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile, de la data încetării acestei stări, potrivit actelor normative în vigoare”, precizează reprezentanții DRPCIV.

În ce condiții vor fi desfășurate examenele

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității de examinare la proba practică vor fi respectate, cu strictețe, următoarele măsuri de protecție în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus:

- Utilizarea măștilor de protecție - atât pentru candidați cât și pentru examinatori;

- Scanarea temperaturii corporale și interzicerea susținerii examenului în situația în care aceasta depășește 37,2 grade Celsius;

- Respectarea distanțării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susținerea probei practice a examenului pentru obținerea permisului de conducere, de cel puțin 1,5 m;

- Evitarea prezentării la locul de întâlnire a candidaților cu însoțitori (prieteni, rude, etc).

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
..este o fetita care are arsuri la..bujaverca,deoarece nu este inca in posesia permisului...sunt bolnave fetitele..fara permis...unde dracu, s-or duce???
3
0
Macar examenele psihologice sa fie pe bune,sa nu mai avem asa de multi oameni tampiti si cu probleme psihice care sa conduca masinile,cum avem printre cei care conduc Romania.
2
0
Eu cu loganul. Angelica cu volanul.
4
0
Avem destule accidente si cu cei vechi, nu vrem altii noi !
6
0
au ajuns familii cu 4 persoane sa aiba 6 masini! apoi caraie toti ca vor locuri de parcare, preferabil in fata scarii pt toate 6! si evident fagabou e de vina si pentru asta!sa nu zic de trafic! s a vazut in perioada de urgenta cine avea cu adevarat nevoie sa umble cu masina. restul frecatori de pula, asa zisi antreprenori sau pizde care schimba 3 4 saloane zilnic
6
2
Sa vezi acum spagutele sa te bage in examen mai repede
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272