REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.9° Constanța Sâm., 22 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6768
25.9° Constanța Sâmbătă, 22 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6768
 

Candidații pentru un post de consilier la o agenție a statului nu știu să scrie la calculator!

Candidații pentru un post de consilier la o agenție a statului nu știu să scrie la calculator!

Andreea POPA 22 mai 2024 | 00:00 3505

De când au aflat de mega-agenția fantomă de stat care oferă cele mai mari salarii din România (7.250 lei net pe lună), oamenii care visează să ajungă bugetari-paraziți s-au îngrămădit la concursurile de angajare organizate în perioada aceasta de Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Întreprinderilor Publice (AMEPIP). Ceva este însă de-a dreptul putred în povestea asta, din moment ce absolut toți cei respinși la concurs au picat probele pentru că nu au fost în stare să scrie, pur și simplu, un simplu text la calculator. 

Candidatii pentru un post de consilier la o agentie a statului nu stiu sa scrie la calculator!

AMAPI oferă cele mai mari salarii din cel mai mare sistem bugetar din Europa, iar asta va aduce și mai mulți bugetari la stat, plătiți să stea degeaba de către românul care chiar muncește. Dincolo de controversele legate de AMAPI, mega-agenția înființată pentru a coordona activitatea tuturor companiilor de stat (conduse oricum de alte câteva zeci de structuri publice, cu alți mii de bugetari) a devenit un magnet pentru românii care speră să fenteze munca și să devină bugetari. 

Problema este calitatea profesională a acestor români, care par mai degrabă analfabeți. Și nu o spunem noi, ci chiar comisia AMAPI care a trecut în dreptul tuturor candidaților respinși la concursul de angajare că aceștia nu fac dovada îndeplinirii condiției specifice ”Cunoștințe operare, procesare text – MS Word, nivel de bază” prin documente specifice”. Altfel spus, candidații nu știau pur și simplu să deschidă și să tasteze un text pe o pagină Word. 

Candidatii pentru un post de consilier la o agentie a statului nu stiu sa scrie la calculator!

În acest caz, au fost respinși 13 dintre cei 33 de candidați înscriși la proba scrisă de pe 8 mai 2024 a concursului pentru ocuparea a două funcții publice de execuție vacante de consilier, clasa I, grad profesional superior în cadrul Compartimentului suport conducere și secretariat din cadrul AMAPI.

Într-un alt concurs, de pe 9 mai 2024, pentru ocuparea a altor două funcții de consilier, 4 dintre cei 21 de candidați au fost respinși că nu știau o boabă de engleză, deși aceasta era una dintre condițiile elementare pe care trebuiau să o îndeplinească atunci când s-au înscris în competiție. 

Candidatii pentru un post de consilier la o agentie a statului nu stiu sa scrie la calculator!

Majoritatea salariilor la AMAPI depășesc 10.000 lei net pe lună

La un al treilea concurs, de pe 14 mai 2024, 8 dintre cei 22 de candidați pentru 2 funcții de consilier la AMAPI au fost, de asemenea, respinși pentru că nu aveau habar să scrie un text în Word. 

Iar exemplele pot continua, în condițiile în care AMAPI trebuie să facă anul acesta suficiente angajări pentru a umple organigrama de 92 de posturi, ca să justifice bugetul de peste 18 milioane de lei oferit de stat pentru a sta degeaba. 

Candidatii pentru un post de consilier la o agentie a statului nu stiu sa scrie la calculator!Mihai Călin Precup

Mega-agenția fantomă este condusă de președintele Mihai Călin Precup (cu un salariu net de 22.000 lei/lună), vicepreședinții Victor Moraru și Ciprian Cătălin Hojda, precum și de secretarul general Mihaela Briciu. Cea mai mare parte a salariilor la AMAPI depășesc 10.000 lei net pe lună.  
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acolo spune că nu au cursuri făcute, nu că nu știu să folosească pc-ul.
7
2
Așa e în democrație pinguini cu votatul cu ambele mâini că le măresc pensile de 34 de ani și alți cu cașcavalul și viața ușoară, trăiască prost1mea
4
3
e nedreapta si jignitoare toate tarile au sisteme bugetare destul de mari problema e ca al nostru e mult mai mare raportat la populatie asta se intampla ptr ca clasa politica nu vrea sa faca reforma administrativa si reforma aparatului central dar in primul rand ptr ca legislatia extrem de stufoasa si aberanta adesea este rupta de realitate si necesita un numar foarte mare de oameni de aici ar trebui inceput de la simplificarea legilor care trebuie regandite ptr un aparat bugetar rational mult redus dar e prea greu ptr ai nostri
6
0
Adica noi, doctorii, profesorii, pompierii, politistii etc. suntem "paraziti". Cand o sa ai nevoie de ajutor medical domnisoara te rog sa nu ajungi la Spitalul de Urgenta caci noi "parazitii" nu vrem sa te tratam. Aviz pompierilor, in caz de incediu lasati casa sa arda caci domnisoara nu are nevoie de serviciile noastre.
15
2
inseamna unii care stau si freaca menta aiurea pe bani multi cand statul abia duce salariile.prea multi bugetari in tara asta
9
9
a*****a Popa, ce inseamna bugetar-parazit, ca nu am auzit de asa ceva?
7
7

REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018